Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΓΑΝΕ...ΚΟΡΩΝΕΙΑ!!

ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΓΑΝΕ…… ΚΟΡΩΝΕΙΑ .Η Λίμνη αυτή είχε και ένα γειτονάκι την λίμνη Βόλβη. Οι δυο λίμνες μαζί μετά από πολλούς αγώνες ενάντια στους ανθρώπους ανακηρύχτηκαν ως περιοχές Natura 2000, υγρότοποι διεθνούς σημασίας (Ramsar) και εθνικά πάρκα. Τότε νόμιζαν ότι είχαν κερδίσει τους εχθρούς τους. Μα το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει εκεί….Οι άνθρωποι δεν είπαν την τελευταία τους κουβέντα!! Υστέρα λοιπόν από 8 χρόνια σκληρών συγκρούσεων χάνει την ζωή της σε μια ηρωική μάχη η λίμνη ΚΟΡΩΝΕΙΑ…. Η Βόλβη τρομοκρατημένη στέκει σε μια γωνιά και περιμένει…..περιμένει μήπως και γίνει κάποιο θαύμα!!!
Αυτό λοιπόν είναι ένα σύγχρονο παραμυθάκι που πρέπει όλοι εμείς με καμάρι να πούμε στους νέους για να Ξέρουν. Θέλω λοιπόν να δώσω συγχαρητήρια σε όλους μας!! Μπράβο και πάλι μπράβο!! Αυτοί οι κύριοι που τους ψηφίζουμε κατόρθωσαν με την «Α-βουλία» τους ,την «Α-πραξία» τους να σβήσουν ουσιαστικά μια λίμνη κόσμημα και μαζί με αυτήν να σβήσουν και χιλιάδες ζώα!! Φυσικά συμβάλλανε σε αυτό το «κατάντημα» η τοπική κοινωνία και οι επιχειρήσεις της περιοχής!!
Δεν μπορείς να απαιτείς από την Πολιτεία και εσύ ο ίδιος να μην κάνεις ΤΙΠΟΤΑ!! Δεν μπορεί να φωνάζεις με ψιθύρους και να αφήνεις οι συντοπίτες σου να ρίχνουν νεκρά ζώα στην λίμνη και σκουπίδια!!Δεν μπορεί να υπάρχει βιολογικός καθαρισμός εδώ και χρόνια και να μην λειτουργεί ακόμα και τα λήμματα να πηγαίνουν ακατέργαστα στην λίμνη!!! ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!!

ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!! ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ!!!! ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΧΑΘΗΚΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΑΓΝΟΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ!!

Μία ακόμη ανούσια σύσκεψη έγινε χθες στο ΥΠΕΧΩΔΕ, παρουσία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης και του περιφερειάρχη Γιώργου Τσιότρα, με θέμα το συντονισμό των υπηρεσιών και των φορέων υλοποίησης των έργων της λίμνης .Παρά την εκπνοή του πρώτου μήνα του 2008 νέες καθυστερήσεις προβλέπονται. Και αυτό γιατί στη φάση που περνά η λίμνη, με τη δραματική μείωση της στάθμης του νερού, δεν μπορεί να προχωρήσει το σημαντικό τεχνικό έργο της βυθοκόρησης. Πρόκειται για μια διαδικασία που αφορά την απομάκρυνση του βούρκου. Το έργο αυτό κρίνεται μείζονος σημασίας για την ανάκαμψη της πεθαμένης λίμνης, προβλέπεται ήδη από το master plan, αλλά επί της ουσίας μπορούσε να γίνει μόνο όταν η στάθμη του νερού ήταν στο 1,5 μέτρο. Το έργο αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί, οπότε πρέπει να προταθεί καινούργιο από τους επιστήμονες. Αυτό μοιραία σημαίνει ότι θα σημειωθεί νέα καθυστέρηση των έργων, πέραν της υφισταμένης που υπολογίζεται σε δύο χρόνια. Δηλαδή ΓΕΙΑ ΣΑΣ!! ΤΕΛΟΣ ΛΙΜΝΗ!!

Η Κορώνεια αποτελεί ΜΝΗΜΕΙΟ αδιαφορίας και γραφειοκρατίας


Τα καταφέραμε λοιπόν να εξαφανίσουμε και να αφανίσουμε ότι ζωντανό υπάρχει και έναν υγρότοπο διεθνούς σημασίας να τον καταντήσουμε Νεκροταφείο καμίας Σημασίας !!!

Και κάτι για να την θυμάστε…

Η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε στις 19/12/2005 για χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής το έργο "Αποκατάσταση λίμνης Κορώνειας". Για τα έργα αποκατάστασης της Κορώνειας έχει διασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 57 εκατ. ευρώ (27 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής και 30 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους), και αναμένεται άμεσα η δημοπράτησή τους .
Αναλυτικά το σχέδιο (master plan) περιλαμβάνει τα εξής:
1. Έργα δημιουργίας και διαμόρφωσης υγροτόπων και βαθέων ενδιαιτημάτων
2. Έργα βελτίωσης υδραυλικών χαρακτηριστικών και αμφίδρομης λειτουργίας της ενωτικής τάφρου Κορώνειας - Βόλβης και χειμάρρων Λαγκαδικίων και Σχολαρίου
3. Έργα λιμνοδεξαμενών ωρίμανσης
4. Παρακολούθηση διαχειριστικών παρεμβάσεων και δημιουργία συστήματος υποστήριξης λήψης αποφάσεων
5. Διαχείριση καλαμώνων στο υγροτοπικό σύστημα της Κορώνειας
6. Ενέργειες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης του εθελοντισμού
7. Σύμβουλος διαχείρισης έργου

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΟΙ….ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ!!!

14 σχόλια:

  1. Θα είδες φαντάζομαι στη φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Δίκτυο το καταπληκτικό έργο τέχνης του τσολιά που κρατάει τον ταύρο από τα κέρατα στην αυλή της νομαρχίας.
    Η νομαρχία ασχολείται με την τέχνη, που να προλάβει τα περιβαλλοντικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xa! gi thn korwnia k thn katasrofh ths ekana simera ergasia sto sxoleio sthn pliroforikh.. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα θα πάνε καλά με τη λίμνη. Αυτό που πρέπει όλοι να κάνουν είναι να της στέλνουν την αγάπη τους και την θετική τους ενέργεια. Κάθε τόπος που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα χρειάζεται την ψυχική δύναμη του ανθρώπινου γένους, ο άνθρωπος μπορεί να διορθώσει τα πάντα πάνω στον πλανήτη με τα αισθήματα και την σκέψη. Δεν είμαστε ανίκανοι ούτε άβουλα πλάσματα. Διαδώστε πως η λίμνη θα σωθεί γιατί καλά άτομα θέλουν να σωθεί.

    Την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα βλεπω τα χαλια τους και πραγματικα δε μπορω να κρατησω τα δακρυα μου γιατι ειμαι απο τα παιδια που ΚΑΠΟΠΕ κολυμπισε σ'αυτα τα νερα εκανε βαρκαδα ψαρεψε σπουδασε με τα χρηματα που εβγαζε ο ψαρας μπαμπας καιτωρα δεν θελω ανοιχτα παραθυρα μετα το μεσημερι γιατι η ΜΠΟΧΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΓΟΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥ ΕΙΜΑΙ...ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ...Η ΛΙΜΝΗ ΞΕΡΑΘΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ .....ΜΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ......ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ.....ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ..Η ΒΡΩΜΑ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ..ΝΕΚΡΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΟΞΙΚΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΡΗ ΕΚΤΑΣΗ....ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ...ΑΝΙΚΑΝΟ ....ΣΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H λίμνη δεν πρόκειται να σωθεί! Υπάρχουν τόσες γεωτρήσεις που δεν θα μείνει πάλι νερό. Όσο για ψάρια καιπουλιά ξεχάστε το. Έχει μολυνθεί όσο δεν πάει άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειμαι απο αθηνα και πηγα στην λιμνη (Α.Βασιλειος)στις 1/10/08..........Ντροπη σε ολους τους καρεκλοκενταυρους.Νομαρχηδες Δημαρχους Κυβερνησεις και περισσοτερο απο ολους ντροπη σε εμας που αφηνουμε ανικανους ψευτες και ανευθηνους να μας εξουσιαζουν..... ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.... ΝΕΚΤΑΡ27

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ......ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ...Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ....ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΔΩΣΕ 8 ΕΚΑΤΟΜΗΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΕΝΟΣ ΧΕΙΜΑΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΛΑ ΕΔΩΣΑΝ 162 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ...Η ΚΟΡΩΝΕΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΕΙΝΗ ...........ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...... ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΙΛΑ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ....ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ......ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ...ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ...ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στη λίμνη Κορώνεια πήγαινα από μικρός.Θυμάμαι τους ψαράδες που πουλούσαν τα ψάρια τους στη "σκάλα".Όταν φυσούσε πολύ είχε κύμα και τον χειμώνα κάποιες χρονιές πάγωνε.Μεγάλος αριθμός επισκεπτών πήγαιναν συχνά για να θαυμάσουν την ομορφιά της και να γευτούν τα νόστιμα ψάρια της.Ήταν ένα στολίδι!
    Τώρα; Τα πάντα χάθηκαν και δεν κάνουν τίποτα γι αυτό.Γιατί άραγε;Μήπως κρύβονται συμφέροντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΡΑ ΟΜΩς ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΕΛΠΙΖΟΥΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΗ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΝΕΡΟΥ ΟΛΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σημερα μπηκε για πρωτη φορα στην λιμνη το νερο που ολοι περιμεναν...σημερα μπηκε το νερο του χειμαρου απο τα εργα που εγειναν ....αντε να δουμε και ο θεος βοηθος...ανωνυμος απο γερακαρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας ευχηθούμε όλοι να πάνε όλα καλά και ο τόπος αυτός να απόκτηση και πάλι ζωή, τη ζωή που ανίκανοι και άμυαλοι του πήραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΕΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ,ΚΑΠΟΤΕ Η ΛΙΜΝΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ....... ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
    ΠΛΕΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ,ΔΙΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΟΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΙΔΟΥΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΑ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΥΠΑΡΚΟ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ. ΜΑΤΑΙΑ ΕΛΠΙΖΩ...ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ...ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Θεος και παλι εβαλε το χερι του και πηρε λιγο νερο η λιμνη,εμεις ομως οταν θα βαλουμε το χερι μας στην καλπη ας θυμηθουμε τι καλοκαιρι περασαμε, η μυρωδια του θανατου της λιμνης ηταν εκει τα κουνουπια βαμπιρ ηταν εκει,μονο ο Ψωμιαδης ηταν απων.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ!το χωριουδακι μας ηταν καποτε στολιδι και μας το καταντησαν σκουπιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια