Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Δενδροφύτευση στο Νέο "Ανθιμοπέδι" με τα Ματ Παρέα !!

Μέρα : Κυριακή 29-03-09
Ώρα : 11:30 το πρωί
Μέρος : Πανόραμα-Θέρμη
Λόγος : "Έγκλημα" εισβάρος του δάσους..
Εμπλεκόμενοι : Πολιτικοί - Νομαρχία -Εκκλησία
Ο κόσμος ήταν αρκέτος και εναλλάσομενος..Ο καιρός κάλος..Η διάθεση στα ύψη..Τα Ματ και αυτά εκεί για να επιβλέπουν την κατάσταση (Έλεος πια!!) ...Και ο Σκάι Πάρον για να αποτυπώσει το γεγονός ...Δείτε το Video.
Έτσι Περισσότερα από 300 δέντρα φυτεύθηκαν την Κυριακή στην έκταση των 32 στρεμμάτων στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την έκταση που το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραχώρησε στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την ανέγερση Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων, παρά τις αντιδράσεις ..Δείτε εδώ σχετικά .
  • Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητεί με προσφυγή του να ακυρωθεί η απόφαση-παραχώρηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διενεργεί Προκαταρκτική εξέταση .
  • Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης .
  • Ο δήμαρχος Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτεντζίδης χαιρετίζει την εισαγγελική πρωτοβουλία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης .

Ως πότε τα δάση και οι δασικές εκτάσεις, δηλαδή το μέλλον μας, θα πληρώνουν τις επεκτατικές διαθέσεις διαφόρων και μάλιστα με κάλυψη κρατικών παραγόντων διερωτάτε το Green attack;

"Eμεις" αντιστεκόμαστε στα σχέδια του Μητροπολίτη Θεσ/νίκης Άνθιμου για τσιμεντοποίηση 32 στρεμμάτων δασικής έκτασης στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Ειμαστάν όλοι εκεί :

Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης, Αναπηρία Σήμερα, Άρδην, Αυτοσχεδία, Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών, Επιτροπή Κατοίκων Καραμπουρνάκι, Green Attack, Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων-ΚΕΑΝ, ΠΟΛΙΤΕΣ κατά της Υποθαλάσσιας, Ρήξη, Σύλλογος Κατοίκων για την Υπεράσπιση του Στρατοπέδου Καρατάσου, Φίλοι Πρασίνου Θεσσαλονίκης, Φίλοι του Λαογραφικού & Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας...

Δώσαμε το μήνυμα....Ακούει κανείς?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια