Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Νέες πτήσεις

Μετά τη Ryanair και την Turkish Airlines ανακοινώθηκε και μία καινούργια απευθείας πτήση της Aegean από Θεσσαλονίκη για Μόσχα.

Συνοπτικά οι νέες πτήσεις όπως έχουν ανακοινωθεί και αναμένεται η έναρξή τους:

Ryanair: Προς Λονδίνο και Βρυξέλλες 3 φορές εβδομαδιαίως σε 12μηνη βάση ενώ προς Όσλο και Στοκχόλμη 2 φορές εβδομαδιαίως και για την περίοδο Απρίλιο έως Σεπτέμβριο. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από Απρίλιο.

Turkish Airlines: Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη 4 φορές εβδομαδιαίως.

Aegean Airlines: Σύνδεση με Μόσχα από 29 Απριλίου. Το site της εταιρείας μου βγάζει πτήσεις Παρασκευή και Κυριακή.

Για το τελευταίο δρομολόγιο της Aegean έχω αμφιβολίες κατά πόσο θα λειτουργήσει θετικά για το μέσο Θεσσαλονικιό ταξιδιώτη γιατί οι τιμές που μου βγάζει είναι εξωπραγματικές. Ίσως απευθύνεται σε οργανωμένες μαζικές μετακινήσεις.

Οι άλλες όμως πτήσεις αποτελούν σημαντικές εξελίξεις και είναι ευκαιρία να καταφέρει η Θεσσαλονίκη να κρατήσει εδώ τη Ryanair και γιατί όχι να αυξήσει τους προορισμούς της. Εξάλλου τόσα χρόνια γκρινιάζουμε για την έλλειψη low cost εταιρειών από το Μακεδονία.
Τέλος ακούγεται και πιθανή πτήση της EasyJet για σύνδεση με Παρίσι, μια σύνδεση που σήμερα δεν υφίσταται για τη Θεσσαλονίκη, καθώς πρόσφατα διεκόπη η πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών που είχε τη Θεσσαλονίκη ως ενδιάμεσο σταθμό από Κύπρο προς Παρίσι.

4 σχόλια:

  1. Μακάρι με ανάλογη συχνότητα να εμφανιστούν και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3eroume pote arxizei to dromologio twn tourkwn ?
    giati sto site den exoun akoma ti 8essaloniki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικά πρέπει να πούμε ότι η RYANAIR θα εβαλε στο site της 2 επιπλέον πτήσεις για Θεσσαλονίκη. Η πρώτη για το δεύτερο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (HANN) και η δεύτερη για το Bergamo βορειοανατολικά του Μιλάνου (κοντά στο Κομο) !!!
    Εύγε RYANAIR...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια