Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Υιοθετείται το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο για την ασφαλέστερη χρήση του κινητού στην Ελλάδα!!

Oι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα υιοθετούν το «Ευρωπαϊκό Μνημόνιο για την ασφαλέστερη χρήση του κινητού τηλεφώνου από παιδιά και νέους εφήβους», ενσωματώνοντας το στον υπάρχοντα «Κώδικα Δεοντολογίας για τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω κινητών τηλεφώνων και την προστασία των ανήλικων χρηστών», που αποτελεί την πρωτοβουλία αυτορρύθμισης του κλάδου στην Ελλάδα.
Το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2007 στις Βρυξέλλες, αποτελεί πρωτοβουλία 16 ευρωπαϊκών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, παρόχων περιεχομένου και του GSM Europe, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Μνημόνιο περιλαμβάνει προτάσεις που αποσκοπούν στην ασφαλέστερη χρήση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από ανήλικους χρήστες και πραγματεύεται θέματα όπως οι μηχανισμοί ελέγχου πρόσβασης, η ευαισθητοποίηση και η επιμόρφωση, η κατηγοριοποίηση του εμπορικού περιεχομένου, η αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου σε προϊόντα και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ή/και στο Διαδίκτυο.
Ενισχύοντας την υπάρχουσα κλαδική πρωτοβουλία αυτορρύθμισης, η ενσωμάτωση του Μνημονίου στον Κώδικα Δεοντολογίας, που υπογράφηκε οικειοθελώς από την Cosmote, τη Vodafone και τη Wind το 2006, στόχο έχει να αποτελέσει την αφετηρία για την ανάπτυξη πλαισίων δράσης, που θα διασφαλίζουν αποτελεσματικά την ορθή χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.
Μέσα από σχετικές πρωτοβουλίες μπορούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά στη διασφάλιση της ορθής χρήσης των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από παιδιά και νέους εφήβους…
Η ουσία του πράγματος είναι ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας παραδέχονται έμμεσα ότι το κινητό επιδρά αρνητικά στην υγεία των ανθρώπων(κυρίως των νέων και εφήβων) άσχετα αν τόσο καιρό αρνούνται να το παραδεχτούν!! Επιπλέον στην πράξη δεν αλλάζει τίποτα οπότε η ουσία είναι για μια ακόμα φορά «να χαμε να λέγαμε..»
Πηγή: http://www.cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια