Ποιοι είμαστε

Το iLoveThessaloniki γεννήθηκε κάπου στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2007 μετά από  πολυάριθμες συζητήσεις με φίλους για την κατάντια αυτής της πόλης.. Θυμάμαι τότε το μόνο που λέγαμε ήταν ότι:

«καλά τα λέμε αλλά δεν πρέπει να κάνουμε κάτι και εμείς? »…
«όμως τι μπορούμε να κάνουμε?»…
«Να κάνουμε ένα Blog !!!!»…
«blog
«Ναι Blog..»

Βαρεθήκαμε να ακούμε συνέχεια εκφράσεις του τύπου «τι μπορείς να κάνεις και εσύ, εσύ θα αλλάξεις την πόλη!!». Βαρεθήκαμε να μας παρουσιάζουν εσφαλμένες ιδεολογίες, νοοτροπίες και συμπεριφορές σαν να  είναι οι σωστές. Βαρεθήκαμε να θεωρείται παράλογο το να ζητάς και να απαιτείς το αυτονόητο .. Και το αυτονόητο σε μια πόλη σαν την Θεσσαλονίκη είναι να αγαπάς την πόλη σου και να σέβεσαι τον συμπολίτη σου…

Επειδή  λοιπόν το κίνητρο για αυτήν την προσπάθειά μας ήταν καθαρά η  αγάπη απέναντι στην πόλη έτσι βγήκε αυτόματα και το όνομα του blog ilovethessaloniki.. Αυτή η εσωτερική ανάγκη, η βεβαιότητα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο αν το θελήσουμε εμείς και μόνο αν ενεργήσουμε και δείξουμε ότι   μια κατάσταση είναι λανθασμένη κόντρα σε ότι θεωρούνταν σωστό καθόρισε και την  θεματολογία του Blog.. Απλές σκέψεις από την Θεσσαλονίκη για την Θεσσαλονίκη…

Τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη  «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη. Άμα δε σωθεί, εγώ θα φταίω» νομίζω αποτυπώνουν με το καλύτερο τρόπο  το πώς νιώθουμε και το πώς ενεργούμε…
    
Από τα μέσα του 2010 από ατομικό blog μετεξελίχθηκε σε ομαδικό blog…Είχε ήδη  συμπληρώσει 3,5 χρόνια ζωής και ο μοναχικός δρόμος  φαινόταν πολύ δύσκολος για να συνεχίσει έτσι. Η απόφαση απλή… Η ισχύς εν τι ενώσει λένε… Πλέον το ilovethessaloniki έγινε μια ομάδα που ζει και αναπνέει στην πόλη μας, που αφουγκράζεται και προσπαθεί να  αντιλαμβάνεται και να παρουσιάζει  τα προβλήματα  της και όχι μόνο….Τα μέλη της ομάδας είναι τρία ,είναι αυτόνομα και ισότιμα μεταξύ τους γιατί πάνω από όλα είναι φίλοι και αγαπούν την πόλη τους…. ο Kourtgeo, o Fil και o Phillipos..


Kourtgeo
O Πατέρας του Blog. Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός στα 29 του έχει μεγαλώσει στα ανατολικά, ζει κεντρικά και δουλεύει δυτικά.. Ξέρει κάθε γωνιά της πόλης γιατί την έχει περπατήσει και αν δεν το έχει κάνει νιώθει έντονα την επιθυμία να το δοκιμάσει. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων και έκανε μεταπτυχιακό στα πληροφοριακά συστήματα Διοίκησης…Ναι καλά καταλάβατε.. Δεν το έχει κουνήσει από την πόλη μας  αλλά οι παραστάσεις από το εξωτερικό είναι πολλές και διάφορες αφού όποτε βρει ευκαιρία ταξιδεύει.. Τα ταξίδια άλλωστε σου ανοίγουν νέους ορίζοντες λέει ο ίδιος…Η φωτογραφία είναι ένα από τα χόμπυ του και μεγάλη του αγάπη η Θεσσαλονίκη...

Fil
Μεγάλωσε στον Εύοσμο και γνωρίστηκε με τον Kourtgeo στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πριν 12 χρόνια. Έφυγε από την πόλη το 2004 για μεταπτυχιακό και εργασία σε Χίο και Αθήνα αντίστοιχα και επέστρεψε στα πάτρια εδάφη πριν ένα χρόνο γιατί helovesthessaloniki.
Μένει στα βορειοανατολικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης και εργάζεται στη Σίνδο.
Στα 30 του  πλέον θεωρεί ότι ξεκινάει μια πολύ κρίσιμη δεκαετία για την πόλη (και τη χώρα) και αν στο τέλος αυτής δεν έχουν αλλάξει πολλά προς το καλύτερο θα προτείνει τη μετονομασία του blog (αν υπάρχει) σε ihatethessaloniki. 


Philippos
Μην μπερδεύεστε, είναι διαφορετικός από τoν fil, αυτό αποδεικνύεται εξάλλου από το γεγονός ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρνισσα του νομού Πέλλας και όχι στην Θεσσαλονίκη. Τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα για την πόλη (ναι, και αυτός την love) τα ένιωσε μικρό παιδί όταν τον έφερνε ο μπαμπάς του κάθε Σεπτέμβρη στην έκθεση να δει το Αμερικάνικο περίπτερο, να φάει σάντουιτς με λουκάνικο και να πιεί μια γουλιά μαύρη μπύρα. Ο έρωτας μετατράπηκε σε αγάπη το 1993 όταν ήρθε στη πόλη για σπουδές και παρά τα μικρά διαλείμματα που είχε η σχέση (στρατός σε πολλά μέρη της Ελλάδος, μεταπτυχιακές σπουδές στην Γηραιά Αλβιώνα, καθηγητής δευτεροβάθμιας στην Τζια και στην Κατερίνη) το τέλος ήταν αίσιο: μετακόμισε και μένει μόνιμα σε αυτήν.
Πίστευε και πιστεύει (ιδιαίτερα από τη στιγμή που έγινε πατέρας) ότι «οι επαναστάσεις (αν θέλετε αλλαγές) ξεκινάνε από κάτω-προς τα πάνω» και πως «αυτός και μόνο αυτός έχει χρέος να σώσει τη Θεσσαλονίκη (αν θέλετε τη Γη) , αν δε σωθεί αυτός (άντε και ο Καζαντζάκης ;-)) θα φταίει.