Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Ποδηλατοπορεία με φόντο την πρόταση του δήμου για δωρεάν ποδήλατα!!

Άλλη μια πρόταση «φωτιά» του γνωστού σε όλους μας ατσαλάκωτου με φόντο την ποδηλατοπορεία που έγινε χθες στις 5 Ιουνίου ήρθε για να ταράξει τα νερά του Θερμαϊκού!!
Ο Δήμαρχος μας λοιπόν, σχεδιάζει να δώσει δωρεάν δημοτικά ποδήλατα, στα πρότυπα του Άμστερνταμ και του Παρισιού(λες και αυτό είναι το πρόβλημα…), για τις καθημερινές μετακινήσεις και τις περιηγήσεις των δημοτών μέσα στην πόλη. Το εγχείρημα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ προς το τέλος του καλοκαιριού(Πως και δε….ακόμα να τελειώσει η ανάπλαση της παραλίας….).
Τα ποδήλατα θα τα δώσει αλλά Που θα μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε μου λέτε? Που μπορεί κάποιος να κάνει ποδήλατο με ασφάλεια εκτός της παραλιακής!!! ΠΟΥΘΕΝΑ!! …ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!!
Και σαν Θεσσαλονικιός είμαι πολύ περήφανος για τον ποδηλατοδρόμο της παραλιακής….! που φυσικά έχει τα χάλια του…..Και συγκεκριμένα τα μαύρα χάλια του.


Σε πρώτη φάση σχεδιάζεται λοιπόν να δημιουργηθούν δύο χώροι στην παραλιακή ζώνη, όπου θα υπάρχουν σταθμευμένα δημοτικά ποδήλατα. Ο πρώτος χώρος στον οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να ενθαρρύνει τη χρήση του ποδηλάτου είναι η παραλιακή ζώνη της πόλης. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα διαμορφωθεί ένας χώρος στάθμευσης δημοτικών ποδηλάτων στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής και ένας δεύτερος στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Κάθε δημότης, με τη χρήση μιας ηλεκτρονικής κάρτας, η οποία θα εκδίδεται από τις υπηρεσίες του δήμου, θα μπορεί να παραλαμβάνει ένα ποδήλατο από όποιο σημείο τον εξυπηρετεί. Αφού κάνει τη βόλτα του, θα πρέπει να το παραδώσει στο επόμενο σταντ ποδηλάτων.

Καλά ρε παιδία τι συζητάμε τώρα!! Πρώτα δεν πρέπει να σχεδιάσεις και χαράξεις δρόμους που να μπορούν να κυκλοφορούν οι ποδηλάτες με ασφάλεια? Τι να το κάνει το δωρεάν ποδήλατο αν δεν μπορεί να κυκλοφορησει?
Η ουσία είναι μια. Η πόλη είναι εχθρική και προς τους πεζούς και προς τα ποδήλατα……Χαΐρι αυτή η πόλη δεν πρόκειται να βρει…Τραβάει εκεί που την οδηγούν/με….στον γκρεμό!!! Ξέρω ότι τζάμπα τα λέμε τώρα όλα αυτά!! Ποιανού το αυτάκι να ιδρώσει?

1 σχόλιο:

  1. πεστα...

    Αλλά αυτό που μετράει για τους κρατούντες στη Θεσσαλονίκη είναι τα παχιά λόγια και οι δημόσιες σχέσεις.

    Ας δοκιμάσει ο Φτερωτός μας Δήμαρχος, ως αθλητής που ήταν, να κατέβει από το Πανόραμα που διατηρεί την φτωχική του βιλίτσα, στο Δημαρχείο στην Εγνατία.

    Ας διασχίσει την Πλαστήρα, την Παπαναστασίου, τη Νέα Εγνατία και την Εγνατία με ποδήλατο και του υπόσχομαι ότι θα τον ψηφίσω και με τα δύο χέρια (λέμε τώρα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια