Παρασκευή, 3 Απριλίου 2009

Το έγκλημα των παράνομων Διαφημιστικών πινακίδων στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης συνεχίζεται…

Ο περιφερειακός της Διαφημιστικής Πινακίδας ΝΟΥΜΕΡΟ 2!!
Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών συμπολιτών μας και πολλών blogs για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης(δείτε εδώ την μεγάλη έρευνα που κάναμε για το θέμα ) κάποιοι κύριοι σηκώθηκαν από τους καναπέδες και άρχισαν να πιάνουν δουλειά. Τι και αν η αιτία ήταν ο ισχυρός άνεμος!!! Όχι μην νομίζεται ότι συγκινήθηκαν από τις φωνές μας(Αν δεν ήταν η Εισαγγελική παρέμβαση...ακόμα θα τραβιόμασταν )…απλά ο άνεμος τους ανάγκασε να ξηλώσουν κάποιες πινακίδες που αποτελούσαν Δημόσιο κίνδυνο για όλους εμάς… Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας αγγελιοφόρος τα συνεργεία της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας άρχισαν εδώ και μια βδομάδα εντατικούς ελέγχους!! Ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο τρεις μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες απομακρύνθηκαν αλλά το αποτέλεσμα ήταν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ μηδέν...

Στο σύνολό τους οι διαφημιστικές πινακίδες στην περιφερειακή οδό είναι παράνομες και πρέπει να ξηλωθούν… Οι παραβάτες (όλοι γνωστοί στο κύκλο της Θεσσαλονίκης) εκτός του ότι πρέπει να τους επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα πρέπει επιτέλους να μπουν στη φυλακή ή να συμμορφωθούν με τους νόμους αυτού του «αναξιόπιστου» κράτους πριν να είναι αργά και θρηνήσουμε κάποιο αθώο θύμα…
Περιοχή Ευκαρπίας..Δείτε πως ήταν πριν μια βδόμαδα στην πάνω φώτο και πως έγινε χθες ...

Μήπως το Σαββατοκύριακο θα βρούμε στην Θέση τους άλλες πινακίδες? Δείτε τι συνέβαινε την ίδια ώρα λίγο πιο κάτω στην περιφερειακή όδο στο ύψος του Τούνελ!! Ανενόχλητοι κάποιοι τοποθετούν ότι γουστάρουν!!

Λόγω του ανέμου πριν μια βδομάδα είχε ξηλωθεί η παράνομη διαφημιστική πινακίδα που βρισκεται στο κόκκινο κύκλο!!
Για δείτε μέτα από μια βδομάδα τι φύτρωσε δίπλα της!!

Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν κονδύλια από τα αρμόδια υπουργεία μόνο αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί...
Γιατί το κράτος να μην αναγκάσει τις ίδιες τις εταιρίες που τοποθετούν αυτές τις παράνομες διαφημιστικές ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ να τις αφαιρέσουν οι ίδιες με την επίβλεψη της αστυνομίας και του εκάστοτε δήμου?

Μήπως θέλετε να μου πείτε ότι το κράτος- η τοπική αυτοδιοίκηση-η περιφέρεια, δεν γνωρίζουν ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις εταιρίες?

Αν συμβαίνει αυτό γιατί το «κράτος»(η τοπική αυτοδιοίκηση,η περιφέρεια), δεν παίρνει τηλέφωνο τις εταιρίες που διαφημίζονται σε αυτές τις πινακίδες για να βρουν σε ποιον απευθύνθηκαν αυτές για να διαφημιστούν?

Για παράδειγμα κύριε Νομάρχη, κύριε δήμαρχε ,κύριε περιφερειάρχη πάρτε ένα τηλέφωνο στο κύριο Ζορμπίδη που είναι και πρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και ρωτήστε τον σε ποια εταιρία απευθύνθηκε για να διαφημιστεί σε αυτές τις πινακίδες? Δύσκολο είναι ή μήπως κάποιοι είναι και εδώ μπλεγμένοι σε αυτό το κύκλωμα?

Για να καταλαβαινόμαστε….

Για μια ακόμα φόρα οι προσπάθειες που ξεκίνησαν έτσι όπως ξεκίνησαν(λόγω ανέμου) φαίνονται να πηγαίνουν στο βρόντο αφού την ημέρα ξηλώνουν τις πινακίδες και την νύχτα φυτρώνουν….Μάλιστα οι Επανατοποθετήσεις γίνονται μέσα σε ένα 24ωρο!!

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας δήλωσε στην εφημερίδα αγγελιοφόρος ότι «έδωσα εντολή να ελεγχθούν όλες οι πινακίδες στην περιφερειακή οδό και όσες είναι επικίνδυνες να ξηλωθούν άμεσα.»
Οκ όσες είναι επικίνδυνες …Για ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ? Λιγό αργότερα ε?

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΟΤΡΑ!! Ως πότε θα παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές μας οι ανεύθυνες εταιρίες ?

Ως πότε ο καθένας θα κάνει ότι γουστάρει?


ΥΓ. Αυτό που με στεναχωρεί είναι που δεν βλέπω κάποιον να συγκινείται με το θέμα...Εύχομαι ολόψυχα η αδιαφορία και η ατιμωρησία να μην μας οδηγήσει στο να θρηνήσουμε κάποιο θύμα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης!!

3 σχόλια:

 1. Καλησπέρα φίλε!! Εγώ δεν εκπλήσσομαι από τις εικόνες αυτού κι του προηγούμενου σου ποστ!! Ελλάδα-Ελλάδα. Και όμως το οτι επιασαν εστω και αργα λιγη δουλιτσα, αυτο ισως να ειναι μια μικρη αχτιδα φωτος στο τουνελ της παρανομιας και της ασυδοσιας!!Χαιρετω!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πράγματι, το ότι ακόμα και έτσι κάτι έγινε είναι λίγο ή μάλλον ελάχιστα ενθαρρυντικό και καλύτερο από το τίποτα! Ας ελπίσουμε και ευχηθούμε όλοι ότι σιγά σιγά θα ψιλωθούν όλες οι πινακίδες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι διαφημιστικές εταιρίες προστατεύονται από κάποιους πολιτικούς με αντάλλαγμα, εκτός από τα λεφτά, την προβολή τους με διάφορα διαφημιστικά μέσα.

  Η τραγωδία στη Θεσσαλονίκη είναι ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί στην παρανομία με τις διαφημίσεις εκδηλώσεων (με δεκάδες χορηγούς που κατά σύμπτωση είναι σχεδόν πάντα οι ίδιοι) που αναρτά στις κολώνες φωτισμού, παραβιάζοντας τον ΚΟΚ και άλλους νόμους.

  Ας καλέσει λοιπόν πρώτα ο Εισαγγελέας τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για να εξετάσει τις συστηματικά παράνομες πράξεις τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια