Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Το Χαμόγελο Του Παιδιού έχει ανάγκη και από τη δική σου βοήθεια...

Το χαμόγελο του παιδιού χρειάζεται και τη δίκη σου βοήθεια έτσι ώστε να αντέξει στην δυσκολή αυτή οικονομική συγκύρια και να ανταπεξέλθει στο τεράστιο έργο που παρέχει στην κοινωνία μας..
Τι είναι όμως το χαμόγελο του παιδίου?

Ο Σύλλογός «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι Σύλλογος εθελοντικός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

Πως δημιουργήθηκε?

Αυτά τα λόγια γράφτηκαν από το μικρό ιδρυτή του Συλλόγου μας, Ανδρέα Γιαννόπουλο, σε μία σελίδα του ημερολογίου του στις 9 Νοεμβρίου 1995, λίγο πριν φύγει από κοντά μας και ήταν αυτά που έδωσαν την ώθηση για την δημιουργία αυτού του αξιολογού Συλλόγου..

Για να δούμε όμως περιληπτικά ποιο είναι το έργο αυτού του συλλόγου..
A.Μια από τις ποιο σημαντικές δραστηριότητες του συλλόγου είναι η Εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά SOS 1056
Μέσω της γραμμής γίνονται δεκτές ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες που αφορούν περιστατικά κακοποίησης παιδιών, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως εργαλείο συμβουλευτικής παιδιών, γονέων και εφήβων. Οι καταγγελίες αποστέλλονται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς διερεύνηση προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τα παιδιά-θύματα, ενώ η συμβουλευτική αφορά συνήθως σε θέματα σχέσεων παιδιών-γονέων, σχέσεις μεταξύ εφήβων, θέματα εφηβείας, σχολικά – μαθησιακά προβλήματα, προβλήματα συμπεριφοράς, διαζύγιο γονέων και τέλος ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ανηλίκων.
Η γραμμή λειτουργεί 24 ώρες και 7 ημέρες την εβδομάδα. Στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους καθώς και από ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές. Yπάγεται και είναι μέλος στο Διεθνες Δίκτυο Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει 82 γραμμές σε 72 χώρες.

Απευθύνεται σε:
1. Παιδιά θύματα κακοποίησης / παραμέλησης.
2. Παιδιά θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης.
3. Παιδιά θύματα παράνομης διακίνησης.
4. Παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικογενειακά , κοινωνικά.
5. Γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα παιδιά τους.6. Παιδιά με σοβαρα προβλήματα υγείας.

B.Μία ακόμα πολύ σημαντική δράση του συλλόγου είναι η φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο.
Στα σπίτια φιλοξενίας του Συλλόγου μένουν παιδιά εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα ή παιδιά που το οικογενειακό τους περιβάλλον κρίθηκε ακατάλληλο από τις αρμόδιες αρχές. Όλα τα παιδιά φιλοξενούνται μετά από εισαγγελική εντολή και πολλών παιδιών η επιμέλεια έχει δοθεί στο Σύλλογο με δικαστική απόφαση.
Άλλες σημαντικές δράσεις του συλλόγου είναι οι εξής:
Ψυχολογική στήριξη παιδιών και εφήβων, Κέντρο στήριξης παιδίου και οικογένειας, Κέντρο κοινωνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης παιδιών, Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης / απαγωγής ανηλίκων.(Amber Alert Hellas) και πολλά άλλα
Με ποιους τρόπους μπορώ να βοηθήσω «Το Χαμόγελο του Παιδιού»?
- Εθελοντική προσφορά συμμετέχοντας στις δράσεις του συλλόγου μας.
- Προσφορά σε είδη καλύπτοντας ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που στηρίζουμε. - Προσφορά σε είδη καλύπτοντας συγκεκριμένες ανάγκες που υπάρχουν στα σπίτια φιλοξενίας του συλλόγου μας.
- Συμμετοχή στις εκκλήσεις του Συλλόγου σε προβλήματα και εξαφανίσεις παιδιών. Αν γνωρίζεις για κάποιο παιδί που κινδυνεύει επικοινώνησε με την γραμμή SOS 1056 του συλλόγου μας και ενημέρωσέ μας.
- Αν γνωρίζεις στοιχεία για κάποιο παιδί που εξαφανίστηκε επικοινώνησε με τη γραμμή SOS 1056 του συλλόγου μας.
- Αγοράζοντας τα είδη του Συλλόγου μας. Επικοινώνησε με τα γραφεία του Συλλόγου.
- Καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 90 111 15 15 15 προσφέρεις 3 euro και ενισχύεις τις προσπάθειες του Συλλόγου.
- Προσφέροντας οικονομική υποστήριξη στους χώρους λειτουργίας του Συλλόγου.
- Μίλα και εσύ για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Όλοι στηρίζουμε το χαμόγελο του παιδίου γιατί αν σβήσει δεν θα φταίνε οι άλλοι θα φταίμε εμείς..Πάρτε λοιπόν την κατάσταση στα χέρια σας..Γιατί... όταν ένα παιδίκο χαμόγελο σβήνει....ο κόσμος σκοτεινιάζει!!!
YΓ. Γίνεται μέλος στο group στο facebook και ενημερώθειτε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου...

1 σχόλιο:

  1. Φίλε Kourtgeo, σημαντική η ενημέρωση και η παρέμβαση σου για το ΧΤΠ που σίγουρα αξίζει να το στηρίξουμε..2 παρατηρήσεις και γενικότερα ενημέρωσεις..από καλές πηγές..1ο οι εργαζόμενοι μέσα στο ΧΤΠ δεν έχουν και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, τι εννοώ..δεν πληρώνονται αυτά που δικαιούνται όπως βραδινά, Σκ κτλ. Καταλαβαίνω ότι να στηρίζουμε τα παιδία, βέβαια και οι εργαζόμενοι να έχουν τα δικαιώματα τους..συνέπεια αυτού είναι η κινητικότητα του προσωπικού να είναι αρκετά υψηλή..2ο σε μια κοντινή περίπτωση ανάγκης για χρηματοδότηση παιδιού (ενημέρωση μέσω ΜΜΕ-εγχείρηση στην Αγγλία) μετά από παρέμβαση του ΧΤΠ οτί θα καλύψει το κόστος για την εγχείρηση, σταμάτησε κάθε βοήθεια άπό τον υπόλοιπο κόσμο..τελικά το ΧΤΠ κάλυψε μόνο ένα μικρό κόστος (π.χ. αεροπορικά και 5μέρες διαμονής)σε αντίθεση με το τεράστιο κόστος της όλης διαδικασίας..ας γνωρίζουμε και μία άλλη πλευρά χωρίς να αμαυρίζει το σύνολο της προσπάθειας!! Doeliths

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια