Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Διόδια για Χαλκιδική;

Το θέμα με την ενδεχόμενη εγκατάσταση διοδίων στη Μουδανίων έχει ακουστεί πολλές φορές στο παρελθόν και πάντοτε αποσύρεται λόγω των αντιδράσεων.
Ας παραβλέψουμε όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους και ας υποθέσουμε ότι τοποθετούνται τα διόδια. Έχει σκεφτεί κανείς τι χάος θα προκληθεί ειδικά τις ημέρες αιχμής; Εδώ σήμερα και η κατάσταση είναι πολλές φορές ανυπόφορη, αν μπούνε και διόδια η ουρά θα φτάνει στην Εγνατία...!


Εκτός αν στόχος είναι να στραφεί μεγάλο μέρος των Θεσσαλονικέων σε άλλους προορισμούς. Ίσως δηλαδή η πρόταση γίνεται από κανέναν οικολόγο Χαλκιδικιώτη που δε μπορεί άλλο να βλέπει τον τόπο του να βιάζεται οικολογικά και αισθητικά.


Διόδια για Χαλκιδική

6 σχόλια:

  1. Το θέμα δεν είναι η ουρά. θα μπορούσε να εκδοθεί μία ειδικά βινιέτα (κάρτα αυτοκόλλητη) ή να αγοράζουμε ειδικά μηχανάκια προπληρωμένης χρέωσης που να ελέγχονται ηλεκτρονικά με φωτοκύτταρα εναέρια. Όλα αυτά γίνονται ούτως ή άλλως στο εξωτερικό. Αλλά αν είναι να μπουν διόδια προς Χαλκιδική, θα πρέπει να μπουν και σε άλλες εξόδους (πχ προς Σέρρες, Ασπροβάλτα-Καβάλα κτλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείμε,

    σαφώς και η κάρτα είναι μία λύση αλλά αφενός δε θα έχουν όλοι γιατί κάποιοι είναι περιστασιακοί οπότε θα πληρώνουν στην ουρά και αφετέρου ακόμη και με κάρτα υπάρχει επιβράδυνση για να περάσεις και ο συγκεκριμένος δρόμος έτσι όπως έχει καταντήσει δε σηκώνει ούτε ένα επιπλέον φρενάρισμα!
    Όσο για τα λοιπά διόδια, τα Μάλγαρα ήδη υπάρχουν και για Καβάλα έρχονται οσονούπω!

    http://www.skai.gr/news/greece/article/157090/exi-stathmoi-diodion-stin-egnatia-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μένα δεν είναι θέμα του πως θα εφαρμόστει αυτό το πράγμα...Δεν με ενδιαφέρει..Το θέμα είναι να μην γίνει...Δεν γίνεται να πλήρωνεις σε έναν δρόμο που δεν έχει ούτε τα στοιχείωδη..Είναι απλά κοροιδία...Το κίνημα του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ " http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/
    όλο και μεγαλώνει καθώς καταλαβαίνει την κοροιδία...Γιατί απλά για κοροιδία μιλάμε..Δεν γίνεται να προπληρώνουμε για να φτιαχτούν οι δρόμοι..!!Που ακούστηκε αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kourt συμφωνώ ότι το βασικό είναι το οικονομικό αλλά μπαίνω στη λογική αυτών που το προτείνουν και παραβλέπω το οικονομικό. Ρωτάω λοιπόν αυτούς που το προτείνουν: Έχετε καταλάβει τι θα προκαλέσει αυτό το πράγμα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του συγκεκριμένου δρόμου. Πραγματικά πιστεύω ότι ξεφτιλίζεται όποιος το προτείνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο το οικονομικό. Στην Αθήνα όταν έχει κανά τριήμερο, στα διόδια της Ελευσίνας κάνεις καμιά ώρα να περάσεις και είναι τοποθετημένα πολύ πιο μακριά από την πόλη, εδώ εξυπηρετούνται και πολλοί μόνιμοι κάτοικοι από τη Μουδανίων σε καθημερινή βάση που επιβαρύνουν παραπάνω το δίκτυο, επίσης αεροδρόμιο, Cosmos. όλοι αυτοί θα προστίθενται στην ουρά χιλιομέτρων. Ανατριχίλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θυμάσαι τι σου έλεγα λίγο καιρό πρίν..που λέγαμε για την άθλια χαλκιδική την ευβοια κτλ...θα μπούνε!!!Doeliths

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν παίζει Λαζ, το ilovethessaloniki είναι στις επάλξεις... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια