Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Το Μπάχαλο Των Φορτοεκφορτώσεων!!

Κάθε μέρα το ίδιο χάλι. Κάθε μέρα στο ίδιο έργο θεατές…Ο καθένας εκφορτώνει όποτε θέλει!! Και ο Δήμαρχος μας στην Κοσμάρα του!! Περιμένει να γίνει Μητροπολιτικός ο δήμος για να πάρει όπως λέει τις ανάλογες αρμοδιότητες….Αντί όμως να περιμένει κάποιος το «Μάνα εξ Ουρανού» γιατί δεν κάνει μια κατεπείγουσα συνάντηση ο αγαπητός μας δήμαρχος με τους υπευθύνους εξ Αθηνών (ΥΠΕΧΩΔΕ και Υπουργείο Μεταφορών) και να τους πει: «Κύριοι Εγώ δεν φεύγω από εδώ αν δεν λυθεί το θέμα των εκφορτώσεων στην Θεσσαλονίκη γιατί η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη!!»Τόσο απλά….
Αλλά μάλλον δεν θέλει ή μάλλον δεν ξέρει τι είναι «καλό» για το κέντρο της πόλης και δυσκολεύετε να πάρει ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ!!


Μέχρι σήμερα οι φορτοεκφορτώσεις γίνονται 9.30 το πρωί με 12.30 το μεσημέρι και από τις 10 το βράδυ έως τις 6.30 το πρωί της επόμενης. Τη Δευτέρα και την Τετάρτη, που η αγορά είναι κλειστή, επιτρέπεται η στάση από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ενώ για τα Σαββατοκύριακα φορτοεκφορτώσεις μπορούν να γίνονται από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 6.30 το πρωί της Δευτέρας. Φυσικά επειδή είσαι στην Ελλάδα δεν τηρείται από όλους αυτό το ωράριο!! Υπάρχουν οι αναρίθμητοι έξυπνοι που κάνουν ότι γουστάρουν!! Αλλά δεβ φτάει κανένας εμείς φταίμε που δεν τους κόβουμε τον βήχα!! Για πάρτου την πινακίδα για 2 μήνες και θα σου πω εγώ τότε!! Είπαμε ο Έλληνας χρειάζεται τον Γερμανό του!!

Όσον αφόρα τις πρωινές ώρες φορτοεκφορτώσεων καταλαβαίνουμε ότι είναι ώρες αιχμής!! Είναι Άκαιρο να γίνονται φορτοεκφορτώσεις σε ώρες αιχμής και να κλείνει έτσι μια λωρίδα κυκλοφορίας…Η λύση λοιπόν είναι μια και είναι Ευρωπαϊκή:

Εφαρμόζουμε το ωράριο που ισχύει στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Που σημαίνει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6:30 το πρωί…

Καταλαβαίνω ότι είναι κάπως άβολο για τους εμπόρους αυτό το ωράριο αλλά ήρθε η ώρα να αποφασίσουν!! Πρέπει να καταλάβουν ότι η αναρχία και η ακαταστασία στο κέντρο οδηγεί τον πελάτη αλλού. Θέλουν ένα κέντρο επισκέψιμο ή ένα κέντρο άδειο από πελάτες..? Γιατί αν είναι κάποιος είναι να φάει τέτοια ταλαιπωρία για να κατέβει στο κέντρο της πόλης θα προτιμήσει να πάει σε ένα εμπορικό κέντρο εκτός πόλης και έτσι όλα λύνονται. Και άσε μετά τον έμπορο να γκρινιάζει γιατί δεν πατάει το πόδι του κανένας εκεί!!! ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ..

Δεν λέω ότι το κυκλοφοριακό λύνεται μόνο με τις εκφορτώσεις…αλλά μπορεί να βελτιωθεί!! Πρέπει να κάνουμε κάτι επιτέλους για να αλλάξει αυτή η τραγική κατάσταση!! ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΘΕΑΤΗΣ!!ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΙ!!

3 σχόλια:

  1. Καλά, ΤΕΡΑΣΤΙΑ πληγή αυτό το θέμα!

    Και επιβαρύνει πάρα πάρα πολύ την κίνηση στο δρόμο! Δεν είναι λίγο ξαφνικά ένας δρόμος με δύο λωρίδες να γίνεται μίας λωρίδας για 15 λεπτά (λέμε τώρα), έστω σε ένα σημείο (η ζημιά είναι η ίδια), και μάλιστα σε ώρα αιχμής!

    Και να πεις οτι λύνεται δύσκολα; Σιγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντου,τα ιδια...και δυστυχως η κατασταση επαναλαμβανεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να περιμένουμε θαύματα από αυτούς που ψηφίζουμε είναι λάθος πολλές φορές. Τη προηγούμενη φορά πήγα δημοτικό συμβούλιο στο δήμο μου. Δεν ήταν κανένας από τους 40000 κατοίκους του δήμου μου(εκτός από άλλον έναν ακροατή).
    Δεν συμπεριλαμβάνω αυτούς που μιλάνε (δλδ δημοτικοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος και παρατάξεις δήμου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια