Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Σούπερ Μάρκετ φτωχών….

Ο ΠΑΠ. ο γνωστός σε όλους μας ατσαλάκωτος, τα πήρε άσχημα με τα σκάνδαλα που ξεσπάν στο δήμο και είπε να το ρίξει στην κοινωνική πολιτική!! Αυτό πάντως δεν είναι λόγος για να μην παρουσιάσουμε αξιόλογες προτάσεις και σκέψεις του δήμου αρκεί «κάποτε» να γίνουν και πραγματικότητα…Στην Θεσσαλονίκη λοιπόν είναι στα σκαριά η δημιουργία Σούπερ Μάρκετ φτωχών για τις εκατοντάδες άπορες οικογένειες που ζουν στην πόλη μας το οποίο θα διαθέτει στα μέλη τους εκατοντάδες βασικά καταναλωτικά αγαθά εντελώς δωρεάν.

Ο δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Η αλυσίδα που θα επιλεγεί τελικά, για να συνεργαστεί με το δήμο σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία, θα αναλάβει να προσφέρει δωρεάν τα προϊόντα που θα διατίθενται στο “παντοπωλείο των φτωχών”. Εκεί θα διατίθενται κυρίως είδη τροφίμων. Ο αριθμός των άπορων οικογενειών που θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω του “κοινωνικού παντοπωλείου αγάπης” δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Σε κάθε περίπτωση όμως θα επιλέγονται από τις κοινωνικές λειτουργούς του δήμου Θεσσαλονίκης, ανάλογα με την κατάστασή τους και τον αριθμό των μελών τους.
Το κοινωνικό παντοπωλείο θα λειτουργεί ορισμένες ημέρες την εβδομάδα και θα στεγαστεί σε κτίριο του δήμου Θεσσαλονίκης, πιθανώς εντός των διοικητικών ορίων του δευτέρου δημοτικού διαμερίσματος. Κάθε άπορη οικογένεια θα μπορεί να προμηθεύεται είδη μέχρι συγκεκριμένης αξίας για κάθε μήνα, η οποία θα προσδιοριστεί…Οι οικογένειες μάλιστα θα εναλλάσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε το “κοινωνικό παντοπωλείο” να καλύπτει εκ περιτροπής βασικές ανάγκες όλων των απόρων της πόλης. Στόχος της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η νέα κοινωνική δομή να αρχίσει τη λειτουργία της μέχρι το προσεχές καλοκαίρι. Δηλαδή καλά Χριστούγεννα
Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία

Πάντως εγώ θα πρότεινα να δώσει ο δήμος και σε απλούς δημότες, σε όλους εμάς, την δυνατότητα να προσφέρουν και αυτοί τρόφιμα ή ότι άλλο χρειάζεται στο συγκεκριμένο Σούπερ Μάρκετ φτωχών….. Για να δούμε πόσο νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες μας?
Υ.Γ.
Σε λίγο όλοι εκεί θα καταλήξουμε….Α ρε Αλογοσκούφη!!
Ζήτω η γενιά των 700…

2 σχόλια:

  1. θα προτεινα να πηγαινουν ολοι οι μισθοι και οι συνταξεις απ ευθειας στο σουπερ, και ετσι να πηγαινουμε απ ευθειας εκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ!!ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια