Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

1η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ!!ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ?

ΜΕΡΑ : Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008
ΤΟΠΟΣ: Θεσσαλονίκη
ΩΡΑ : 20:00
Ήρθε ΛΟΙΠΟΝ η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη, στα αυτοκίνητα και στην ρύπανση που δημιουργούν. Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας, εκθέτοντας την τρωτότητα που αντιμετωπίζεται από τους ποδηλάτες και τους πεζούς, στους δρόμους μας, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες που όλοι αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της εξάρτησης από το πετρέλαιο και των άλλων μορφών μη ανανεώσιμης ενέργειας.


ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΓΥΜΝΟΙ?
Γιατί το σώμα μας είναι ό, τι πιο φυσικό έχουμε και είναι πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας.

Γιατί θέλουμε να αφυπνίσουμε, τόσο τους πολίτες για τη χρήση του ποδηλάτου ως ΜΕΣΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, όσο και την πολιτεία για την δημιουργία της κατάλληλης υποδομής.

Μόνο ΓΥΜΝΟΙ;
Σας περιμένουμε: όπως μας γέννησε η μητέρα φύση, με Body-Painting, με φυσική διακόσμηση, λουλούδια, αξεσουάρ, μάσκες, περούκες, καπέλα...όσοι θέλουνε, μπορούνε να κρύψουνε τα επίμαχα σημεία με πολλούς και έξυπνους τρόπους χωρίς τη χρήση βερμούδων, κοινών μαγιό και εσωρούχων. ΝΑΙ στα κρόσια, στεφάνια, αρκουδάκια, μαντίλες κλπ... – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ !!!ΑΑΑΑΑ ΚΑΙ…..επειδή κανείς δεν είναι τέλειος, το τέλειο σώμα δεν είναι υποχρεωτικό . Επίσης θα διακοσμήσουμε τα ποδήλατα με μπαλόνια, κορδέλες και οτιδήποτε άλλο ώστε να ομορφύνουμε την ποδηλατοδρομία μας.

Τι ΘΕΛΟΥΜΕ;
Κατασκευή δικτύου ποδηλατόδρομων
Ευνοϊκές ρυθμίσεις στον Κ.Ο.Κ για την διευκόλυνση κυκλοφορίας του ποδηλάτου.
Δημιουργία Δημοτικών σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων σε όλη την πόλη
Δημιουργία ειδικών σημείων στάθμευσης ποδηλάτων
Ειδικό βαγόνι μεταφοράς ποδηλατών στο ΜΕΤΡΟ


Δηλώστε συμμετοχή στο http://www.worldnakedbikeride.gr/ ή στο FACEBOOK Group “World Naked Bike Ride @ Greece” http://www.facebook.com/group.php?gid=5316182986 , για να σας κρατάμε ενήμερους για τις τελευταίες εξελίξεις και τον ΤΟΠΟ και ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ.
///Μερικές ώρες πριν την έναρξη της ποδηλατοδρομίας θα συγκεντρωθούμε για να γνωριστούμε, να βαφτούμε, να «ντυθούμε» και να διακοσμήσουμε τα ποδήλατά μας.

9 σχόλια:

  1. Θα ηθελα πολυ να ανεβω μονο και μονο γι αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρακαλούμε για την δημοσιευση του δελτιου τυπου...ευχαριστουμε πολυ!!

    Η ΜΚΟ ΚΕΑΝ-Παραρτημα Θεσσαλονίκη
    αναλαμβάνει μαζί με τον Δήμο Αγ. Παύλου Θεσσαλονίκης τον συντονισμό εκστρατείας καθαρισμού του Σέιχ Σού με την συνδρομή εξειδικευμένων επαγγελματιών Πυροσβεστών, Δασολόγων και εθελοντών πολιτών και συνεργαζόμενων Νεανικών Οργανώσεων , την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008, ώρα 17.00 , με σημείο συνάντησης, τον ανοιχτό χώρο μπροστά στο Θέατρο Δάσους (Πλατεία Τσιάτρα-δίπλα στον Ζωολογικό Κήπο – εξυπηρετεί το αστικό λεωφορείο ν.24 «Χίλια Δένδρα»).
    Στην διάθεση των εθελοντών θα βρίσκεται ειδικός εξοπλισμός και συνεργεία καθαρισμού του Δήμου.

    Σε μια προσπάθεια να πεισθούμε οι Θεσσαλονικείς να επιστρέψουμε στο Δάσος μας, να το ξανακάνουμε μέρος της ζωής μας , να προστατέψουμε το ελάχιστο πράσινο που άφησε πίσω της η πυρκαγιά της προηγούμενης δεκαετίας.Ο "Κέδρινος Λόφος", το "Σειχ Σου", τα "Χίλια Δένδρα" δεν είναι ανάμνηση με διάφορα ονόματα.
    Είναι η ζωή μας με πολύ συγκεκριμένη αξία. Ας γίνει η αρχή...Ας κάνουμε την "Πρόληψη" στρατηγική μας.
    Επιστροφή στο Δάσος Μας.
    Υποστηρίζουν και Συμμετέχουν εθελοντικά το νεοσύστατο Παράρτημα ΚΕΑΝ-Πανοράματος,
    η Χ.Α.Ν.Θ. & ο Όμιλος Νομικού Προβληματισμού « Έρεισμα ΔΡΑσης»
    (Η πρόσκληση συνεργασίας είναι ανοιχτή και για κάθε φορέα/ΜΚΟ που ενδιαφέρεται να λάβει μέρος ενεργά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα εχουμε κανει ολα και το μονο που λειπει ειναι η γυμνη ποδηλατοδρομια....ελεος.....εγω λεω να πηδιομαστε πανω στο ποδηλατο για πιο χαβαλε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε λίγο θα κάνουμε γυμνό καθαρισμό του Σέιχ Σου για να νιώθουμε πιο κοντά στα δέντρα και τη γυμνή φύση...
    ΧΑΧΑΧΑΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλάκα έχει...

    αλλα περισσότερη πλάκα έχει το σχόλιο του παλαλός

    ο ίδιος άνθρωπος που υπογράφει στο blog του "εξέγερση και ρομαντισμός ενάντια στην γκαμουριά", να γράφει τέτοιο σχόλιο....

    εμ; άλλο οι υπογραφές και άλλο τι πιστεύουμε στ' αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ποδηλατοδρομίες θα γούσταρα να συμμετέχω ακόμα και σε καθημερινή βάση. Γυμνός όμως γιατί; Δεν με πείθουν τα επιχειρήματα που παραθέτεις. Γιατί να πρέπει να δείξω τα παπάρια μου για να ευαισθητοποιηθεί ο πολίτης να χρησιμοποιεί το ποδηλατάκι του; Ίσα-ίσα έτσι αντί να κάνεις το ποδήλατο ελκυστικότερο, το κάνεις ακόμα πιο απωθητικό. Προσωπικά είμαι τρελός ποδηλατάκιας.
    Στην Γερμανία κυκλοφορώ μόνο με ποδήλατο ή λεωφορείο, στην Θεσσαλονίκη μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια. Αυτοκίνητο, μηχανάκι και ό,τι έχει σχέση με μόλυνση του περιβάλλοντος δεν διαθέτω. Το ποδήλατο πρέπει να το δούμε και να το προβάλλουμε με "σοβαρό" τρόπο, οργανώνοντας μια συστηματική καμπάνια και ευχαρίστως να βοηθήσω και εγώ και ο αδερφός μου που είναι επίσης άρρωστος ποδηλατάκιας. Ωστόσο η κίνηση αυτή μ' άρεσε μόνο και μόνο γιατί εξαιτίας σας ακούστηκε από τα ΜΜΕ κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, να προτιμά ο κάθε πολίτης ειδικά σε επίπεδες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη να ποδηλατεί αντί να γαμάει την ατμόσφαιρα με το κωλάμαξό του για να διανύσει 500 και 1000 μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "άγιε"... είσαι ωραίος...μπράβο...κράτα τις λέξεις και κάντες κτήμα σου....βάλε περίφραξη ως καταπατητής και είρωνας και πές ότι αφού το μπουζούκι είναι όργανο, όπως και η μύτη, τότε ας τραβήξουμε όλοι μια πενιά και να ξεμπουκώσουμε...

    αν διαβάσεις και αντιληφθείς την έννοια του ρμαντισμού, τότε σίγουρα θα καταλάβεις κάνοντας την αυτοκριτική σου γιατί εκφυλίστηκε η έννοια αυτή..καλημέρα "άγιε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμείς είμασταν. Οι Γυμνοί δεν ήταν.
    Έχουν γίνει άλλες 2 στην Θεσσαλονίκη, ντυμένες. Καμία δεν γνώρισε τόση δημοσιότητα όσο η μικρότερη σε συμμετοχή και η πιο ασυνεπείς προς τις διακυρήξεις της.
    Αν αυτό δεν είναι lifestyle και γκλαμουριά δεν ξέρω τι αλλο είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μου αρέσει η ιδέα με τα μπαλόνια, φτιάχνονται από πετρέλαιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια