Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Κόδρα-παραλία ίδια πικραμένη ιστορία…..

Κόδρα
Οικοδομικές εργασίες εντός του χώρου του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά εκτελεί η ΙΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, παρά την απαγόρευση που επιβλήθηκε με την υπ. αρ. 288/2003 απόφαση του ΣτΕ. Η παρέμβαση γίνεται στην πλευρά του στρατοπέδου προς την Νικολάου Πλαστήρα, μπροστά από διατηρητέο κτίριο, που θα αποκατασταθεί για να στεγάσει το Μουσείο Προϊστορικών Αρχαιοτήτων. Ήδη έχει γίνει εκσκαφή για τα θεμέλια του κτιρίου που θα ανεγερθεί και περιφράχτηκε ο χώρος. Οι οικοδομικές εργασίες γίνονται βάσει της άδειας 36/2008 που εξέδωσε η Διεύθυνση Πολεοδομίας Καλαμαριάς στις 14 Μαΐου 2008. Σύμφωνα με την άδεια, θα γίνει προσθήκη στο διατηρητέο κτίριο για πολιτιστικές υποδομές, αποθήκευση και συντήρηση αρχαιοτήτων.
Μάλιστα το 2003 που προσέφυγαν στο ΣτΕ δύο σύλλογοι της περιοχής, το ανώτατο δικαστήριο έβγαλε απόφαση, με την οποία ορίζει χρήσεις μέσα στο Κόδρα, μόνο πράσινο. Πράγμα το οποίο καταστρατηγείτε…

Παραλία
Η Πρωτοβουλία Κατοίκων και Συλλόγων, εκφράζει την κοινωνική αντίσταση, στην επίθεση που δέχονται οι ελεύθεροι χώροι και η παραλία της Καλαμαριάς. Εμείς, οι πολίτες της Καλαμαριάς αγωνιζόμαστε για την προστασία των ελάχιστων ελευθέρων χώρων που έχουν απομείνει σε έναν κορεσμένο και πυκνοδομημένο αστικό ιστό . Αγωνιζόμαστε για την ανάκτηση του θαλάσσιου μετώπου, για την αποκατάσταση της μοναδικής σχέσης της πόλης με την θάλασσα.
Κάποια από τα κύρια αιτήματα τους είναι:
H παραλία της Καλαμαριάς σε συνδυασμό με της Θεσσαλονίκης να γίνει ένας ενιαίος ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος συνεχούς περιπάτου και πολιτισμούΝα μην πέσει ούτε ένα τετραγωνικό τσιμέντου παραπάνω.
Δεν κάνουμε τις πλάτες στους φερόμενους ιδιοκτήτες στο Καραμπουρνάκι και στο Κόδρα
Να μετατραπεί όλο το οικόπεδο των καπναποθηκών Κρήνης σε κοινόχρηστο πράσινο
Πότε? Σήμερα Σάββατο 7 Ιουνίου 2008
Πού? Στο Ρεμέτζο Ώρα 7 μ.μ
Γιατί? Για να ξεκινήσει μία μεγάλη πορεία
Μετά? Συναυλία στο Καραμπουρνάκι

Η συγκέντρωση θα γίνει στη Ν. Πλαστήρα στο ΡEMETZO στις 7 μ.μ. για να ξεκινήσει μία μεγάλη πορεία κατά μήκος της παραλίας. Η πορεία- διαμαρτυρία των πολιτών θα καταλήξει στη παραλία, στο Καραμπουρνάκι, ένα κομμάτι της παραλίας μας που απειλείται άμεσα με οικοδόμηση και όπου θα γίνει συναυλία καλλιτεχνών που συμπαρίστανται στον αγώνα μας.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ"

4 σχόλια:

  1. πρεπει να ειμαστε σημερα7 η ωρα ολοι εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρίξτε μια ματιά στο blog μου ίσως σας ενδιαφέρει
    http://skg2020.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι κρίμα που επικρατεί αυτή η κατάσταση στο Κόδρα! Θα έπρεπε να είναι το υπερτοπικό πάρκο της Θεσσαλονίκης. Φανταστείται ότι το Central Park της Νέας Υόρκης είναι 6.000 τμ σε μια πόλη 18 εκατ. ενώ το Κόδρα είναι 600 τμ σε μια πόλη ενάμισυ εκατομμυρίου! Είναι κρίμα!!! Ας σοβαρευτούν οι υπεύθυνοι να μας χαρίσουν το πάρκο που χρειαζόμαστε και να είστε σιγούροι ότι δεν θέλει πολλά λεφτά, η φύση είναι φανταστική και απλά θέλει να φύγουν τα σκουπίδια και να καθαριστεί ο χώρος και ίσως να φυτευτούν μερικά δένδρα παραπάνω! Απλά πράγματα αλλά δεν τα κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια