Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Τώρα που πήρε ο κ…ς μας φωτιά είναι αργά για δάκρυα!!


Καλοκαίρι 2008
Η πρώτη σκληρή δοκιμασία με τον άνεμο έδειξε ότι για μια ακόμα φορά ήμασταν απροετοίμαστοι όχι τόσο στην αντιμετώπιση(που και εδώ υπάρχει θέμα) αλλά στην πρόληψη…

Τι να σου κάνει και η πυροσβεστική όταν στα δάση υπάρχουν αμέτρητα σκουπίδια έτοιμα να μπουρλωτιάσουν?
Τι να σου κάνει το κράτος όταν ο αγρότης του κάρφωσε να βάλει φωτιά την ημέρα που είχε 8 Μποφόρ?
Τι να σου κάνει και η κοινωνία όταν ο καγκουρας πετάει το τσιγάρο του έξω στο χωράφι ή βάζει ψησταριά μέσα σε δασός για να γουστάρει και αρπάζει όλοι η περιοχή φωτιά?
Τι να σου κάνει και ο Θεός που μόλις ακούγεται ότι υπάρχουν μποφόρια βγαίνουν τα «αλάνια» παγανιά με τα γκαζάκια και κάνουν εμπρησμούς για να χτιστούν τα τερατουργήματα της φύσης και της αισθητικής που ονομάζονται πολυκατοικίες…..

Δεν λέω ότι το κράτος δεν φέρει ευθύνη για τίποτα αλλά ότι και εμείς (Δήμοι, Νομαρχίες, Υπουργεία, Δημόσιες υπηρεσίες, Κράτος ΜΜΕ και απλοί πολίτες ) βάζουμε πολλές φορές το χεράκι μας για να καεί ότι απέμεινε σε αυτό τον τόπο!!

Αξίζει λοιπόν μια επιβράβευση σε όλους μας που η μοναδική φόρα που μπορούμε να συντονιστούμε για κάτι είναι στα απανωτά τραγικά λάθη….!!!!

Το κράτος φέρει ευθύνη σημαντική αλλά επειδή δεν βλέπω να μας ακούει και κανένας ας το αφήσουμε….να πάει ναναναναν……
Τι και αν 50 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την πυροσβεστική από δωρεές μετά από την πύρινη καταστροφή του περασμένου καλοκαιριού βρίσκονται στα αζήτητα?
Τι και αν δεν αγόρασαν ούτε φτυάρι που λέει ο λόγος?
Τι και αν προστέθηκαν από δωρεές 30 πυροσβεστικά οχήματα και πολλές χιλιάδες στολές πυροσβεστών αλλά Οι στολές είναι αφόρετες και τα οχήματα, παροπλισμένα καθώς στο σώμα υπάρχουν ελλείψεις 4.000 οργανικών θέσεων?
Ε και?
Νοιάζεται κανείς?
Εγώ δεν βλέπω κανέναν να «καίγεται» μόνο βλέπω τα δάση να αφανίζονται……


Άντε να δούμε τι θα δούμε και φέτο…..

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ)ΝΑ ΚΑΙΓΩΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ "ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ" ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια