Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Ανάπλαση Λευκού Πύργου.....Ολοκληρώνεται!!

ΝΑΙ καλά ακούσατε.....Ο Λευκός Πύργος μετά από περίπου 3 χρόνια(και βάλε),θα είναι ανοιχτός για το κοινό!! Η ανάπλαση του που πέρασε από χίλια δυο κύματα, θυμίζουμε ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2005, και μόλις πριν από μια βδομάδα έφυγαν οι λαμαρίνες γύρω από τον Πύργο! Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι χώροι υγιεινής και το παρκινγκ για τα λεωφορεία…
Πιστεύω ότι η ανάπλαση που έγινε τριγύρω από τον Λευκό Πύργο είναι αρκετά συμπαθητική αν και παρουσιάζει κάποια σημαντικά μειονεκτήματα:





  • Έλλειψη πρασίνου








Και η συμπλήρωση με καινούργια υλικά του ιστορικού περιτειχίσματος με ταυτόχρονη κατάχωση του ιστορικού μέρους!!?
Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται και δείχνει τι σεβασμός υπάρχει στην ιστορία μας!!

Αυτό όμως που πιστεύω ότι θα χαλάσει τελείως την εικόνα του μνημείου είναι το έκτρωμα με την "συστοιχία πεσών" ύψους τριών περίπου μέτρων ο καθένας και επενδυμένων με γρανίτη, που λέγεται ότι συμβολίζουν την κατάληξη του αρχαίου ανατολικού τείχους, ουσιαστικά όμως, "κρύβουν" τις υπέργειες "πολυτελείς τουαλέτες με νιπτήρες από μασίφ μάρμαρο" που κατασκευάζονται στον ευαίσθητο χώρο ανάμεσα στο Λευκό Πύργο και στο Βασιλικό Θέατρο"!!




Επιπλέον η δημιουργία παρκινγκ για τα λεωφορεία ανάμεσα στο Λευκό Πύργο και το βασιλικό Θέατρο θα δώσει την τελειωτική βολή για την συνολική εικόνα του μνημείου………

Περιμένω να ακούσω τις γνώμες σας!!!
Υ.Γ. Δεν είναι κάπως αντιαισθητικό δεκάδες μικροπωλητές να βρίσκονται τριγύρω του μνημείου και να πουλάνε ότι μπορείς να φανταστείς ? Έλεος….

6 σχόλια:

  1. Χθες πέρασα από εκεί και πρόσεξα πως ήταν σχεδόν τελειωμένο. Αυτές τις κολόνες τις είδα αλλά δεν φαντάστηκα τον συμβολισμό. Μου φάνηκαν λίγο εκτός τόπου...
    Το πράσινο ίσως να μην είναι τόσο όσο πριν, αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να είναι απαραίτητα αρνητικό. Μου αρέσει η απλάδα και ο ανοιχτός χώρος προς την θάλασσα που έχει δημιουργηθεί τώρα. Και από την ατημέλητη ζούγκλα που είχαν κάποτε το προτιμώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ton kyrio borea den ton enoxlei poy den exei prasino,allwste giati na ton enoxlei afoy exei synh8hsei na vlepei aperantes ektaseis tsimentoy kai fysika toy aresei h aplada sthn paralia wste na myrizei kalytera thn mpoxhla ths 8alassas kai na vlepei to skoyro kafe xroma ths. h kakogoystia ths paralias einai apla ena symadi ths katantias ths polhs mas poy ksekinaei apo ekei kai teleiwmo den exei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον κύριο βορέα του αρέσει το πράσινο και πολύ μάλιστα. Απλώς πιστεύει πως αν θέλεις να αναδείξεις ένα μνημείο το αφήνεις να φαίνεται και δεν το πνίγεις μέσα στα δέντρα. Πράσινο έχει αλλά όχι όσο πριν, ναι.
    Επειδή η πόλη δεν έχει πολύ πράσινο δεν νομίζω πως σώζεται η κατάσταση με τα 4-5 δέντρα λιγότερα στον Λευκό Πύργο, ας μην μας πιάνει υστερία.
    Και επειδή ο κύριος βορέας δεν ζει στην Θεσσαλονίκη αλλά κάπου αλλού με πολύ πιο πράσινο, μην βγάζεις έτσι γρήγορα συμπεράσματα για άτομα που δεν γνωρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις ανακάλυψα το blog σου και μου άρεσε πολύ. Από δω και στο εξής θα σε διαβάζω. Δεν είμαι από Θεσσαλονίκη αλλά την αγαπώ πάρα πολύ και σύντομα θα μετακομίσω εκεί. Όσο για τα έργα δεν μου φαίνονται και τόσο άσχημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφώνησω σε γενικές γράμμες με το Βόρεα απλά θα πρότιμουσα να έχει πιο πολύ γρασίδι ας πούμε!!Αλλά αυτό είναι τελείως υποκειμενικό!!Ο Καθένας έχει την αποψή του και πρέπει να είναι σεβαστή...Ευχαρίστω για τις απόψεις σας Βορέα,newton και voltsek

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προτείνω από την κεντρική σελίδα του blog το link στο skg2020 για μια ενδιαφέρουσα οπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια