Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Τα αποτελέσματα της νομιμοποίησης της παράνομης στάθμευσης την Κυριακή ήταν ορατά κύριε Δήμαρχε!!Ευχαριστούμε..

Και εις ανώτερα. Άντε σε λίγο όπως το πάμε θα παρκάρουμε και πάνω στο Λευκό Πύργο!! Μετά από την απόφαση που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της πόλης ο Ατσαλάκωτος θέλοντας να τονώσει την αγορά της πόλης αποφάσισε την επιστροφή όλων των πινακίδων από τη δημοτική αστυνομία, (χωρίς την καταβολή προστίμου!!) έως τις 31 Δεκεμβρίου Και την ελεύθερη στάθμευση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο πλακόστρωτο της παραλίας… Δείτε εδώ τις προτάσεις του ατσαλάκωτου για την τόνωση της αγοράς .
Δηλαδή Δίνει λοιπόν το σύνθημα σε όλους τους κάφρους κάγκουρες της πόλης να παρκάρουν το αυτοκινητάκι τους όπου γουστάρουν αφού δεν θα έχουν κυρώσεις και επιπλέον μετατρέπει την παραλιακή σε ένα απέραντο παρκινγκ όπως φυσικά είχε κάνει και με την Δεθ!! Είδατε ο θεσμός συνεχίζεται….!!
Έτσι είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Θα αφήσω τις εικόνες να μιλήσουν μόνες τους. Άλλωστε τα λόγια είναι περιττά σε τόση πολύ μαζεμένη καγκουριά: Το χρονικό μιας παρωδίας!!

Το μποτιλιάρισμα ξεκινούσε από την Βασιλέως Γεωργίου..
Το πλακόστρωτο απέναντι από το αρχαιολογικό μουσείο είχε αυτήν την εικόνα...Από που να περάσει ένας απλός πεζός? Πόσο μάλλον κάποιος που έχει κινητικά προβλήματα? Το ίδιο μοτίβο και παρακάτω... Πλατεία ΧΑΝΘ όπως λέμε Parking?Έλεος... Ναυαρίνου...Ένας Πεζόδρομος για τα αυτοκίνητα... Τα θερμά μου Συγχαρητήρια στην οδηγό που "έσπρωχνε" με το αυτοκίνητο της τους πεζούς από τον πεζόδρομο για να βγει από την Ναυαρίνου που είχε παρκάρει !!!Αν είναι δυνατόν....
Στην Τσιμισκή η κατάσταση ήταν η αναμενόμενη..Πλήρης ακινησία αφού ήταν παρκαρισμένα και από την αριστερή πλευρά αλλά και από την Δεξιά(λεωφορειολωρίδα)!!Διάβαση πεζών? What is this!!

And the winner is!!! Παρκάρουμε τώρα και στην μέση του δρόμου χωρίς κανένα πρόβλημα!!Ναι να μας ζήσουν...

Ηθικόν Δίδαγμα:


Οι δρόμοι είναι για τα αυτοκίνητα. Τα πεζοδρόμια είναι για τα αυτοκίνητα. Οι διαβάσεις πεζών είναι για τα αυτοκίνητα...Άρα η αγορά είναι για τα αυτοκίνητα...Οι άνθρωποι μπορούν να κάτσουν σπίτια τους!!Ας αφήσουμε επιτέλους εμείς οι ενοχλητικοί τα αυτοκίνητα να ψωνίσουν!!


Υ.Γ. Συγχαρητήρια τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης μου για το σεβασμό που δείχνει σε όλους τους πεζούς..Επιπλέον συγχαρητήρια και στους αγαπητούς κάγκουρες συμπολίτες μου που δεν έχουν ίχνος ντροπής και παρκάρουν όπου βρουν και όπου γουστάρουν...Περιττό να πω πως με τέτοιες Προτάσεις δεν τονώνεται η αγορά του κέντρου αλλά το αντίθετο...Ο κόσμος ξέροντας τι θα περάσει πηγαίνει στα εμπορικά κέντρα...Καλές γιορτές ...

24 σχόλια:

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Μέσα μαζικής μεταφοράς δεν υπάρχουν εκτός από τα λεωφορεία, πάρκινγκ δεν υπάρχουν, αρτηρίες κίνησης δεν υπάρχουν, κυκλοφοριακός πολιτισμός δεν υπάρχει, απλή λογική ούτε κατά διάννοια,μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η απόφαση του "ατσαλάκωτου". Το χάος είναι η φυσική μας κατάσταση, χάος επικρατεί και στο δικό του μυαλό! Ταιριάζει στην πόλη. Να τον ...τσιμεντοποιήσουμε (ξέρεις, με τσιμέντο στα πόδια μέσα σε ένα βαρέλι και μπλούμ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι το πιο απαράδεκτο μέτρο που έχω δει να εφαρμόζεται. Όταν το πρωτοάκουσα νόμιζα πως ήταν αστείο! Έλεος! Ξέρουμε πόσο θα κρατήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΛΕΞΗ: ΝΤΡΟΠΗ, νομίζω δεν είναι αρκετή..Τι να πεις...΄τι θέλει κάνει ο καθένας. Σκασίλα τους για τους πεζούς, ανθρώπου με κινητικά προβλήματα, κ.λ.π. Αυτοίνα ναι καλα κι να βγαίνουνε. Τη καλησπέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί να νοιαστούν δήμαρχος και νομάρχης; Αφού τους επικροτούμε για το ότι δεν κάνουν τίποτε για αυτή την πόλη και τους εκλέγουμε γιατί το παίζουν μάγκες και καραγκιόζηδες; Δείτε και αυτό: http://kepka.org/index.php?option=com_content&task=view&id=848&Itemid=49
    Χρόνια κρατάει αυτή η κολώνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Φίλε μου Δημολόγε, θα συμφωνήσω με την πρόταση σου...Τσιμέντο να γίνει...χιχι..Το θέμα πάντως είναι πολύ σοβαρό αλλά κανείς δεν το αντιλαμβάνεται...Αντί να προτείνει ο μεγάλος μέτρα για να χρησιμοποιήσει ο κόσμος τα αστικά μου βάζει κινητρά για να πάρουν όλοι τα αυτοκίνητα αφού θα μείνουν όλοι ατιμώρητοι!!Για πάρκινγκ ουδέν σχόλιον....τι να πω ...Βέβαια και όλοι αυτοί στις φωτογραφίες εχούν την ίδια ευθύνη (ίσως και μεγαλύτερη )από ότι η τοπική αρχή...Αυτή είναι η κυκλοφοριακή μας αγωγή...Αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Mafalda σύμφωνα με το δήμο θα κρατήσει μέχρι το τέλος του έτους!!Αλλά ποιός μου λέει εμένα ότι όταν θα υπάρξει ξάνα ανάγκη για τόνωση της αγοράς (βλέπε περίοδο εκπτώσεων) δεν θα εφαρμοστεί ξανά και ξανά? Ενάς παπαγεωργό μόνο ξέρει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ φίλε μου Gatodiakritike Δυστυχώς έτσι είναι...και δυστυχώς με τέτοια μέτρα είναι σαν να επιβραβεύεις όλους αυτούς τους κάγκουρες!!Οπότε γιατί να υπάρξει βελτίωση?Γιατί κάποιος να σταματήσει να το κάνει αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Δυστυχώς Ευαγγελία έτσι είναι!!Δυστυχώς...αλλά μην αποποιούμαστε και τις ευθύνες μας οπώς και όλων Αυτών των ανθρώπων που δεν σέβονται κάποιους κανόνες οπώς το ότι το πεζοδρόμιο είναι για τους πεζούς!!?Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι σε αυτήν την πόλη γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είχα διαβάσει πριν από λίγες μέρες στο blog σου για το μέτρο αυτό, αλλά δεν είχα φανταστεί αυτή την εξέλιξη..ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!Όποιος το σκέφτηκε αυτό πρέπει οπωσδήποτε να πάρει κάποιο βραβείο..Το βραβείο του μεγαλύτερου απάλευτου!!!Ειδικά με τις φωτογραφίες από την πλατεία Ναυαρίνου και τη ΧΑΝΘ σοκαρίστηκα:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Φίλε μου George27 άστα να πάνε...μιλάμε για καγκουρο απαλεψιά με επιβράβευση πλέον..Έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο..Σε λίγο θα τα βλέπουμε αυτά και ΔΕΝ θα τα θεωρούμε αδιανόητα αλλά φυσιολογικά..Για τέτοιο πράγμα μιλάμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι δεν έχουμε "συνείδηση πεζου" και κατά συνέπεια δεν υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας. Τι εννοώ; Εμείς οι έλληνες πεζοί έχουμε αποδεχθεί ότι ανήκουμε στο χαμηλότερο σκαλοπάτι της κυκλοφοριακής πυραμίδας, ενώ σε κάθε άλλη πολιτισμένη χώρα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Για παράδειγμα έχω δει παμπολλές φορές πεζούς να κατεβαίνουν στον δρόμο, με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, ΑΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΤΑ (για παράδειγμα στην Αγίου Δημητρίου) γιατί παρκαρισμένα αυτοκίνητα φράζουν το πεζοδρόμιο. Εξίσου πολλές φορές έχω δει πεζούς να περπατούν (αναγκαστικά) στη μέση του δρόμου (συνήθως σε στενούς μονόδρόμους) γιατί τα πεζοδρόμια είναι κατειλημένα από παρκαρισμένα και στο άκουσμα αυτοκινήτου κάνουν στο πλάι, μπαίνουν ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα και μετά συνεχίζουν, μέχρι το επόμενο αυτοκίνητο... Έχουμε φτάσει σε σημείο να παραμερίζουμε ακόμη και όταν περπατάμε πάνω στα πεζοδρόμια για να περάσουν -ταχύτατα- μηχανάκια.
    Είμαστε και θα είμαστε άξιοι αυτής της κατάστασης όσο δεν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΜΕ ενάντια σε αυτή τη κατάσταση.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ...

    Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω και ραντεβού στους δρόμους...

    http://thesskinisis.wordpress.com/

    Φίλιππος + Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι αρχές της πόλης αντί να καθοδηγούν σε εναλλακτικές προτάσεις προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των πολιτών.
    Οι έμποροί δε είναι τόσο μικρόμυαλοι που ζούσαν και θα ζουν στη λογική της αρπαχτής.
    Οι Θεσσαλονικείς τελικά αυτή την πόλη θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Συμφωνώ απόλυτα elessar...Για να υπάρξει όμως αυτό που λες πρώτα πρέπει να καταλάβουμε ότι όλο αυτό είναι αδιανόητο και όχι να βρίσκουμαι χίλιες δικαιολογίες ότι δεν υπάρχουν parking κλπ...το ξέρουμε όλοι δεν υπάρχουν...Ε και.. τι πρέπει να κάνουμε?Να παρκάρουμε τα αυτοκίνητα και μέσα στα σπίτια!!Αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε είναι καλύτερη ποιότητα ζωής(parking,ποδηλατόδρομοι,πεζοδρόμια κλπ) από την τοπική αυτοδιοίκηση...Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε..Αν τώρα αυτοί δεν μπορούν να μας τα προσφέρουν αυτά ας τα παρατήσουν!!Απλά τα πράγματα...Αλλιώς ας αγναντεύουν από το πολυτελέστατο δημαρχείο τους μια πόλη μπάχαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εν μέρει έχεις δίκιο φίλε μου ανώνυμε...Απλά πλέον υπάρχουν πολλές φωνές και πολλές αντιδράσεις σε σχέση με παλιότερα και αυτό για μένα σημαίνει ελπίδα!!Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!!Απλά πρέπει να το καταλάβουν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ...ΚΑΙ πρώτα από όλα αυτοί που διοικούν αυτήν την πόλη!!Γι αυτό βρίσκονται εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε KourtGeo εγώ ξέρω ότι το κράτος παίζει το ρόλο του γονέα όταν το παιδί του κάνει κάτι κακό. Οι πολίτες δεν έχουν την ίδια ευθύνη με το κράτος. Όταν λοιπόν δε συμμορφώνονται το κράτος έρχεται και επιβάλλει κυρώσεις για να διορθώσει κακες συμπεριφορές που θίγουν το κοινωνικό σύνολο. Δεν επικροτώ τις κυρώσεις γενικά πιστεύω ότι η παιδεία είναι η λύση αλλά καμιά φορά είναι χρήσιμες και οι κυρώσεις. Όμως όταν ζούμε καθημερινά το αλλαλούμ της πόλης μας πιστεύω ακράδαντα ότι δε θέλουν να παρέμβουν για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Αν δούμε τι γίνεται στη Μητροπόλεως κάθε μέρα. Διπλοπαρκαρισμένα, τριπλοπαρκαρισμένα και να μην περνάει ούτε λεωφορείο. Για αυτό φωνάζουμε αλλά θέλει και΄μεγαλύτερη συμμετοχή όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τραγικό..
    αλήθεια ποιός δίνει το δικαίωμα σε ένα δήμαρχο να κρίνει αυτός και μόνο αυτός αν για οποιοδήποτε λόγο επιτρέπεται να καταπατώνται δικαιώματα κάποιων πολιτών (πεζοί, άτομα με αναπηρία κλπ) για να ωφεληθούν άλλοι. Είναι δημοκρατική κοινωνία αυτή?
    Από που ακριβώς πηγάζει αυτή η εξουσία?
    Τί λέει η πλειοψηφία άραγε?
    Τη λαμβάνει υπόψη κανείς?
    Έτσι δε λαμβάνονται οι αποφάσεις κανονικά?
    Άκουσε κανέναν άλλο ο Δήμαρχος ή μόνο τους πελάτες του?(μην ξεχνάμε ότι τόνωση της αγοράς =αύξηση εσόδων για το Δήμο).
    Αντί να πηγαίνουμε μπροστα ως κοινωνία καταργούμε και τα βασικά κεκτημένα κάποιων ομάδων απλά για να αυξήσουμε τον τζίρο των καταστημάτων.
    Πολύ σωστή η επισήμανση ότι τελικώς στα εμπορικά κέντρα θα πάει ο άλλος γιατί με αυτές τις εικόνες τον αποτρέπεις τον άλλον να κατέβει στο κέντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε μου FIL σωστά όλα αυτά που λες..Το θέμα είναι όμως ότι τον κύριο αυτό κάποιοι τον έχουν ψηφίσει και κάποιοι να είσαι σίγουρος ότι θα τον ξαναψηφίσουν..Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε τοπικούς άρχοντες (και φυσικά και κυβέρνηση)??Όλος ο κόσμος γκρινιάζει αλλά όταν φτάνει η ώρα των εκλογών είτε τα 2 μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία είτε ο κ.Ψωμιάδης συγκεντρώνει κάποιο απίστευτο ποσοστό(αν είναι δυνατόν ρε παιδιά!!) είτε ο κ.Παπαγεωργόπουλος θα ξαναβγεί για δέκατη φορά δήμαρχος..Αναρωτήθηκες αν ο δήμαρχος ρώτησε την πλειοψηφία και έχεις δίκιο..Αυτή η πλειοψηφία όμως έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει στις εκλογές..Θα το κάνει??Αμφιβάλλω..Πώς στο καλό το καταφέρνουμε αυτό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ευαγγελία δυστυχώς δεν μπορώ να εμπιστευτώ τίποτα σε αυτό το ανύπαρκτο κράτος..οπότε η μόνη ελπίδα για αλλαγή τησ καταστασής είναι στα χέρια μας...Γι αυτό και ρίχνω την ευθύνη σε όλους μας που δεν σεβόμαστε τίποτα πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνώ απόλυτα Fil...Πάντως δεν χρειάζεται και πολύ για να καταλάβει ο καθένας ότι τα μέτρα που πρότεινε θα οδηγούσαν σε αυτό το αποτέλεσμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Έλα ντε φίλε μου George27...Τι να πούμε αλλό....Λύση πάντως δεν βλέπω να υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάρτε όλοι αυτοκόλλητα «παρκάρω όπου θέλω - είμαι γάιδαρος» και μοιράστε τα αφειδώς... τουλάχιστον έτσι θα αποφύγετε τον πειρασμό να γρατσουνίσετε πόρτες, να σπάσετε καθρέφτες κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Ανώνυμε ένα έχω να πω: Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας που αναφέρεις... Δεν είναι λύση αυτό..
    Όσον αφόρα για τα αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητα, Φυσικά και είμαστε μέλη των streetpanthers και στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια...
    Ο κόσμος που παρκάρει όπου να'ναι όπως και η τοπική αυτοδιοίκηση που παίρνει αυτά τα μέτρα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να καταλάβουν ότι είναι ΛΑΘΟΣ το όλο σκηνικό...Τις μέρες που μας πέρασαν έκαναν την εμφάνιση τους ακόμα και τριπλοπαρκαρισμένα στην Τσιμησκή!!Ε Λ Ε Ο Σ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νομίζω πως πρέπει να ακολουθήσετε το παράδειγμα των Αθηνών :
    http://nonsensemadrigals.blogspot.com/

    Merry crisis, (δυνάμει) φίλοι.


    ο/η/το " εγώ που δεν είμαι εσύ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς τον φίλο Fil:
    Μήπως τελικά η πλειοψηφία θέλει να παρκάρει όπου βολεύεται?
    Μήπως εμείς εδώ είμαστε η μειοψηφία?
    Λυπάμαι που θα το πω αλλά φοβάμαι πως είμαστε μειοψηφία....
    Και δεν πιστεύω ότι το θέμα για το οποίο συζητάμε είναι πολιτικό υπό την έννοια της ευθύνης των πολιτικών (δε παίρνω το μέρος κανενός δημάρχου και κανενός χρώματος... άλλωστε και αυτοί είναι αντανάκλαση της κοινωνίας μας). Εμείς οι ίδιοι ευθυνόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια