Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Μόνο η Ευρώπη ΜΠΟΡΕΙ να δώσει λύση!! Στην Κομισιόν η χωματερή δίπλα από τη Βεργίνα

Τελικά η Κομισιόν, μετά από τη σύμφωνη γνώμη της Νομαρχίας Ημαθίας και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, καλείται να διερευνήσει τη νομιμότητα του νέου ΧΥΤΑ ο οποίος θα κατασκευαστεί σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.
Έτσι λοιπόν αφού εμείς (Πολιτεία -Τοπικοί Φορείς), μόνοι μας δεν μπορούμε να βρούμε άκρη(αφού κανένας δεν εμπιστεύεται κανέναν) το θέμα πηγαίνει στην Ευρώπη μπας και βρούμε τελικά ποιος έχει δίκαιο!! Τόσο ανίκανοι είμαστε για διάλογο αφού ο καθένας κοιτάει τα μικροκομματικά συμφέροντα του αδιαφορώντας για το κοινό καλό, με αποτέλεσμα να μπλέκουμε σε συζητήσεις δαιδαλώδεις, χρονοτριβώντας για ακόμα μια φορά εκνευριστικά...

Και πως το καταφέρνουμε αυτό?
Ορίζουμε έναν χώρο «παντελώς» ακατάλληλο για να γίνει εκεί ο ΧΥΤΑ, ένα έργο το οποίο είναι άκρως απαραίτητο για την περιοχή!! Έναν χώρο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και εντός της λεκάνης απορροής όμβριων υδάτων του ταμιευτήρα ύδρευσης της Θεσσαλονίκης και σε επισφαλώς μικρή απόσταση από τον ποταμό Αλιάκμονα, από τον οποίο υδρεύεται η πόλη της Θεσσαλονίκης!! Τι πιο ακατάλληλο λοιπόν..
Και ενώ είναι προφανές ότι έχουμε κάνει λάθος επιλογή επιμένουμε στην απόφαση μας αγνοώντας τις διαφορές φωνές των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.. Λόγω του ότι το έργο είναι απαραίτητο για την περιοχή δημιουργούμε ένα τεράστιο «δίλλημα» στην τοπική κοινωνία και με τον τρόπο μας πιέζουμε να δεχτεί εξαναγκαστικά την λύση που προτείναμε. Είναι ένας ανεπανάληπτος τρόπος που μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί…
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με παλαιότερη σχετική απάντηση της Επιτροπής, «στη συγκεκριμένη περίπτωση υγειονομικής ταφής αποβλήτων, αυτή πρέπει να διενεργείται σύμφωνα με τα τεχνικά πρότυπα και τις προδιαγραφές που ορίζονται από την οδηγία 1999/31/EΚ του Συμβουλίου της 26ης Απριλίου 1999 περί υγειονομικής ταφής των αποβλήτων, η οποία, επίσης, καθορίζει γενικές απαιτήσεις σχετικές με τη θέση των χώρων υγειονομικής ταφής, ενσωματώνοντας πτυχές που αφορούν την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς», πράγμα το οποίο καταστρατηγείτε αφού εξηγήσαμε ότι η θέση του ΧΥΤΑ θίγει και τον αρχαιολογικό χώρο και το χώρο από όπου προμηθεύεται νερό η Θεσσαλονίκη..

Φυσικά και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει το έργο Του ΧΥΤΑ.
Φυσικά και ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει το αίσχος των παράνομων χωματερών.
Φυσικά και ΠΡΕΠΕΙ η χώρα μας επιτέλους να αποκτήσει προηγμένο και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων.

ΓΙΑΤΙ όμως κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε κάτι προς την σωστή κατεύθυνση το κάνουμε με λάθος τρόπο?
ΓΙΑΤΙ ρε παιδιά ?
Τόσο δύσκολο είναι?

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους
Μπορείτε να δείτε επίσης το SOS Εκπέμπει η Βεργίνα ΚΑΙ στο Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια