Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΒΕΡΓΙΝΑ!! ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!

Σκουπίδια 80 περιφερειακών χωματερών, σχεδιάζουν να ενταφιάσουν δίπλα από τα παλάτια και τους Τάφους των Μακεδόνων Βασιλέων των Αρχαίων Αιγών και απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, δημιουργώντας Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) μόλις 1.500 μέτρα μακριά από την πρώτη αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας.
Πως έχει όμως το θέμα?

Στις 13 Δεκεμβρίου 2007, πριν ένα χρόνο το ΚΑΣ, όπως πιστοποιεί και η έκδοση της αρνητικής Υπουργικής απόφασης (ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ17/118530/5697/13.12.07), απέρριπτε ομόφωνα τη χρήση της συγκεκριμένης θέσης για ΜΕΑ –ΧΥΤΥ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων – Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων).
Ένα χρόνο μετά, το ίδιο το ΚΑΣ, μετά από «αίτηση θεραπείας» του ΕΣΔΑ Ν. Ημαθίας (Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων), αντιστρέφει την προηγούμενη απόφασή του και επιτρέπει τη χρήση του χώρου για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ διαμαρτυρηθούμε?

  1. Ο ΧΥΤΥ θα γίνει μόλις 350 μέτρα από τον Ταμιευτήρα Πόσιμου Νερού του Αλιάκμονα, από όπου πίνει νερό η Θεσσαλονίκη και υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να μολυνθεί υπόγεια το πόσιμο νερό.
  2. Ο χώρος που θα γίνει το έργο είναι 1.500 μέτρα από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Βεργίνας δηλαδή από τα παλάτια και τους Τάφους των Μακεδόνων Βασιλιάδων
  3. Η περιοχή αποτελεί το κοινό όριο μεταξύ δύο περιοχών: του Τοπίου Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους της ευρύτερης περιοχής του Αρχαιολογικού Χώρου Βεργίνας – Παλατιτσίων (Υ8383/92 του Υ.Μ.Α.Θ.) ο οποίος εκτός των άλλων προστατεύεται και από την UNESCO και της Περιοχής NATURA 2000 GR 1210002 “Στενά Αλιάκμονα”.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ σε όλον τον νομό Ημαθίας να υπάρχει μόνο αυτός ο χώρος για να γίνει το έργο του ΧΥΤΥ...Φυσικά και δεν είμαστε εναντίον του να γίνει ο νέος αυτός χώρος υγειονομικής ταφής αλλά σε άλλο μέρος του Νομού... Γιατί σε αυτήν την χώρα όλα γίνονται όπως να 'ναι? Σχεδιασμός μηδέν ?
Ένας χώρος που κάθε χρόνο έχει χιλιάδες επισκέψεις ξένων τουριστών είναι δυνατόν να έχει σε τόση κοντινή απόσταση Το νέο ΧΥΤΥ ? Είναι δυνατόν Τα σκουπίδια να είναι δίπλα στην πηγή από την οποία τροφοδοτείται με νερό η Θεσσαλονίκη?

Κι όμως σε μια χώρα σαν την Ελλάδα όλα είναι πιθανά!! Τι να πεις...Το θέμα παρουσιάζεται αναλυτικά απο το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ το οποίο προτείνει σαν ενεργεια την αποστολή email Διαμαρτυρίας προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού και με κοινοποίηση στο σεβαστό Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων:

ΠΡΟΣ: dpse@hch.culture.gr; info@liapis.gr;
ΚΟΙΝ: infopar@parliament.gr
ΘΕΜΑ: ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ! – SAVE VERGINA!

(Αντιγραφή – Επικόλληση στο παρακάτω μήνυμα με τα μπλε γράμματα και στείλτε το μέσα από το e-mail σας – ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ!):

ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ
ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΜΥΡΙΙΙΝΟΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
«Αυτοί δε (Αέροπος, Γαυάνης και Περδίκκας) αφικνούμενοι σε άλλη περιοχή της Μακεδονίας,εγκαταστάθηκαν πλησίον των κήπων, οι οποίοι ελέγετο ότι ήταν του Μίδα του υιού του Γορδίου,στους οποίους φυτρώνουν από μόνα τους τριαντάφυλλα (ρόδα),που το καθένα έχει εξήντα φύλλα και το άρωμά τους υπερέχει όλων των άλλων!….Και πάνω από αυτούς τους κήπους κείται το όρος που ονομάζεται Βέρμιον
το οποίο είναι αδιάβατο το χειμώνα»
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Η΄, 138)

«ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΙΓΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΝΤΟΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΟΠΩΣ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ «12», ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΕΙ ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ!

ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΡΟΔΑ (Ηρόδοτος) ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ «ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ» ΤΑΦΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!»
SAVE VERGINA

Στείλτε το μηνυμά με το ονομά σας...Διαδώστε το...

Εχουν ασχοληθεί με το θέμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια