Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Να γιατί η Φραπεδούπολη πρέπει να Μποϋκοτάρει τον καφέ στις 11 Απριλίου!!

Γιατί είναι Η πόλη του καφέ και αν δεν το πράξει αυτή τότε τι νόημα θα έχει!!
Γιατί η λέξη φραπές είναι συνώνυμο με την Θεσσαλονίκη.
Γιατί εμείς οι Θεσσαλονικείς πίνουμε πολύ περισσότερο φραπέ από τους κατοίκους άλλων περιοχών.
Γιατί η δημιουργία του Φραπέ έγινε μεν τυχαία αλλά έγινε στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της ΔΕΘ.
Γιατί μας πιάνουν τα οπίσθια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ,ΠΡΩΙ, ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΒΡΑΔΥ εδώ και πολλά συναπτά έτη μια που ο καφές στην Αριστοτέλους είναι πιο ακριβός από ότι στο Παρίσι και στο Λονδίνο!

  • Γιατί το πήραν μυρουδιά και άλλοι (Περιοχές όπως Ικτίνου, Λ.Νίκης κλπ) ότι μας αρέσει να μας τον πιάνουν και συνεχίζουν και αυτοί να κάνουν το ίδιο.. Δύσκολα βρίσκεις καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κάτω από 3.5 ευρώ ενώ η μέση τιμή κυμαίνεται γύρω 4 ευρώ .
  • Γιατί η οικονομία της πόλης είναι οι καφετέριες και οι χώροι διασκέδασης ..Τίποτα άλλο δεν έχει απομείνει…
  • Γιατί είναι το αγαπημένο μας σπορ...
  • Γιατί οι μισοί σε αυτήν τη πόλη σερβίρουν καφέ στους άλλους μισούς!!
Και γιατί έτσι όπως πάμε θα μπούμε μέσα για μέσα…..Για δείτε τώρα πότε κάποιος κάτοικος της Θεσσαλονίκης πίνει φραπέ:
  1. Όταν πρόκειται να βγει: "Πάμε για καφέ;" Τι, περιμένεις να πιει κάτι άλλο;
  2. Όταν θέλει να ξεκουραστεί: "Ας πιω έναν φραπέ να χαλαρώσω!"
  3. Όταν βλέπει τηλεόραση: "Θα κάνω έναν φραπέ και θα κάτσω να δω το ματς"
  4. Όταν ξυπνάει: "Περίμενε να κάνω φραπέ να ανοίξει το μάτι μου"
  5. Όταν πρόκειται να πάει ταξίδι: "Πηγαίνετε στο αυτοκίνητο, κάνω φραπέ και έρχομαι"
  6. Όταν θέλει έναν καλό συνδυασμό: "Φραπέ και τσιγάρο"
  7. Όταν δε ξέρει τι άλλο να κάνει: "Δεν κάνω ένα φραπέ"
  8. Με τα επιτραπέζια παιχνίδια: "Πάμε για τάβλι και φραπέ;"
  9. Όταν έχει πολύ δουλειά: "Ας κάνω έναν φραπέ γιατί η νύχτα θα' ναι μεγάλη"
    ...και οι παραπάνω περιπτώσεις είναι μόνον ενδεικτικές.


Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη….Καταλαβαίνετε ότι πρέπει για ένα Σαββάτο να αλλάξουμε Συνήθειες!! Επειδή όμως το βλέπω χλωμό να γίνει αυτό για σίγουρα αποτελέσματα ας παρακαλάμε να βρέξει για να πιάσει τόπο το μποϋκοτάζ ….

Εμείς πάντως θα συμμετέχουμε στο μποϋκοτάζ του καφέ και δεν θα πάμε σε ΚΑΜΙΑ καφετέρια ότι καιρό και αν κάνει(ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ)! Έτσι θα κάνουμε το σπίτι μας καφετέρια για να βγάλουμε και εμείς κανά μεροκάματο από τους φίλους και τους γνωστούς…χιχι…

Γι αυτό συμμετέχουμε όλοι στο ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ.Κανένας να μην κάτσει σε καφετέρια το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ....
Όχι για μένα για την φουκαριάρα την τσέπη σας!! Δυσκολοί καιροί έρχονται άλλωστε..

9 σχόλια:

  1. Όχι, δεν θα μποϋκοτάρω τον καφέ στις 11 Απριλίου, και ξέρετε γιατί;

    Γιατί δεν δέχομαι να κάνω κάτι μόνο και μόνο επειδή μου το έχει επιβάλλει ένα αθηναϊκό μπλογκ ή το ΣΚΑΙ ή η WWF.

    Επίσης, αρνούμαι να αποκαλέσω τη Θεσσαλονίκη "φραπεδούπολη". Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με 100.000 φοιτητές, όσοι κι ο πληθυσμός τού Βόλου, δηλαδή. ΑΥΤΟΙ γεμίζουν τα καφέ (και καλά κάνουν τα παιδιά), και όχι οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είτε δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ για να ζήσουν, είτε είναι άνεργοι (20% τουλάχιστον η ανεργία στην πόλη μας).

    Αν κάποιος ζει "χαλλλαρά", αυτοί είναι μάλλον οι Αθηναίοι, με το 1 εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους που τα ξύνουν από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.

    Δεν δέχομαι να αποκαλείς την πόλη μας "τεμπέλα". Απαιτώ σεβασμό στους άνεργους συμπολίτες μας.

    Ξέρετε τι πρέπει να μποϋκοτάρουμε; Τα κόμματα και τους πολιτικούς μας, που μας τάζουν ισονομία, ισοπολιτεία και καλύτερες μέρες, και κάθε χρονιά που περνάει είναι χειρότερη από την προηγούμενη, ενώ η Αθήνα αναπτύσσεται με τους φόρους μας.

    ΑΥΤΟ χρειαζόμαστε... μια αυτόνομη πολιτική φωνή πουθα διεκδικήσει για τη Θεσσαλονίκη αυτά που δικαιούμαστε, και όχι να παπαγαλίζουμε όλα όσα βλέπουμε και διαβάζουμε στα αθηναϊκά ΜΜΕ και μπλογκ.

    Saloniciano.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πραγματικά θα πρέπει να κάνουμε κάτι!Σε όλη την Ελλάδα ο καφές έχει πάει σε δυσθεώρητα ύψη!Έχουν φτάσει να μας κοροϊδεύουν και εμείς να μην λέμε τίποτα!Μία φυσιολογική τιμή στον φραπέ είναι το πολύ μέχρι 2 Ευρώ!!Γι αυτό για μια μέρα ούτε και μεις θα πιούμε καφέ εξω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @greekbastard ευχαριστώ το θέμα δεν είναι αν μιλάω σώστα ή όχι αλλά τι θα πράξουμε τελικά...Μήπως δεν θα κάνει κανένας μπουκοτάζ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @φίλε ανώνυμε σεβαστή η άποψη σου.. Άλλωστε το καλό με αυτήν την επικοινωνία είναι ότι ακούγονται όλες οι απόψεις...Και εμένα με πονάει ο όρος φραπεδούπολη αλλά δυστυχώς έτσι την έχουμε καταντήσει αυτή την πόλη.. Δεν νομίζω ότι αυτοί που φταίνε είναι οι Αθηναίοι Το μόνο που φταίει είναι η ανικανότητα της δικιά μας Τοπικής αυτοδιοίκησης Που δυστυχώς τους εκλέγουμε οι ίδιοι.. Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να έχει καταλήξει συνώνυμο του Τσουρεκιού Τερκενλής και του φραπέ!!
    Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να επιβάλω κάτι ...Καθένας είναι ελεύθερος για το τι θέλει να πράξει...Μπορεί να Μποϋκοτάρει μπορεί και όχι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Συμφωνώ απόλυτα φίλε Τάσο...Και εμείς δεν θα πιούμε καφέ έξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ KourtGeo, σκέψου σε παρακαλώ, ΠΟΙΟΣ επέβαλε το στερεότυπο ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη τού φραπέ και του Τερκενλή;

    Τα ΜΜΕ. Η Αθήνα.

    Οι δικοί μας άρχοντες έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της πόλης, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ! Δεν τους δαιμονοποιώ και δεν θεωρώ ότι έχουν μόνο αυτοί ευθύνη για τη στάση τού συστήματος απέναντι στη Θεσσαλονίκη.

    Στην ουσία δεν απαντάς σε τίποτα από όσα έχω γράψει, σε κανένα από τα επιχειρήματά μου, Αγωνιάς απλώς να αναπαράγεις τα ρατσιστικά κλισέ και τους ετεροπροσδιορισμούς ("φραπεδούπολη" κλπ).

    Saloniciano

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού έχουμε αναγάγει ένα σκατοζούμι σε εθνικό ρόφημα που το παίρνουμε σαν πρέζα για να ξυπνήσουμε, να μιλήσουμε και να εργαστούμε καλά κάνουν και το χρεώνουν όσο θέλουν. Η ηρωίνη ξέρετε πόσο έχει πάει; Συμφέρει ο καφές. Άσε πιά το τεμπελχανείο και το καρακατσουλιό που μαζεύεται στις καφετέριες για κουτσομπολιό και φιγούρα. Τουλάχιστον 20 ευρώ πρέπει να χρεώνεται. Σε όποιον δεν αρέσει ας πέσει στην κόκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και μετά το καφέ μποϋκοτάρισμα στα bar που σερβίρουν μπόμπες, κυρίως στα ουϊσκια, βλέπε Spiti mou, Δωμάτιο με Θέα, Ανεμοεσσα.
    Στα περισσότερα ζητάν ένα συγγνώμη και σου αλλάζουν το ποτό.
    Σε άλλα, βλέπε Ανεμοεσσα, σου πουλάν εξυπνάδα και προσπαθούν να σε κλέψουν στο λογαριασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια