Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης με ηλεκτρονικές Υπηρεσίες σε Πειραματικό Στάδιο!!

Επιτέλους ξεκίνησε την λειτουργία της έστω και σε δοκιμαστικό στάδιο εδώ και μια βδομάδα η νέα ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης με απώτερο σκοπό την μείωση της γραφειοκρατίας.

Έστω και την «ύστατη» στιγμή ο δήμος Θεσσαλονίκης εισέρχεται στην ψηφιακή εποχή (?) με βήματα χελώνας προσπαθώντας να ακολουθήσει τα «σήματα» των καιρών. Ελπίζουμε να υπάρξει κάποιο καλό αποτέλεσμα από αυτήν την προσπάθεια για το καλό του Δημότη και του πολίτη αυτής της πόλης.
Φυσικά και αισθητικά θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερη απο την υπάρχουσα ιστοσελίδα του δήμου(βλέπε εικόνα κάτω) απλά η ουσία του θέματος δεν είναι τόσο η εμφάνιση όσο η λειτουργικότητα του site και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα παρέχει.
Μέσω της νέας ιστοσελίδας οι πολίτες (έστω και πιλοτικά ) θα μπορούν μέσα στο επόμενο δίμηνο να διεκπεραιώνουν, μια σειρά υποθέσεων τους (εκδόσεις πιστοποιητικών, πληρωμή κλήσεων δημοτικής αστυνομίας, προκηρύξεις, κρατήσεις εισιτηρίων για δημοτικές παρατάσεις κλπ.) Επίσης, από την επόμενη εβδομάδα οι πολίτες θα ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης για τους νέους εκλογικούς καταλόγους, ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.
Πιο αναλυτικά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω του site θα υπάγονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες:
1.Αιτήματα / Καταγγελίες Πολιτών.
Μέσα από την υπηρεσία αυτή έχετε την δυνατότητα να υποβάλλετε αιτήματα ή προτάσεις προς το Δήμο, αλλά και καταγγελίες που αφορούν παραλήψεις και λανθασμένες ενέργειες του Δήμου.
2. Εκλογικοί Κατάλογοι
Μέσα από το σύστημα δίνεται η δυνατότητα Αναζήτησης Στοιχείων Εκλογικού Σώματος από τον πολίτη ώστε μέσα από κάποια κριτήρια αναζήτησης να υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης λεπτομερειών σχετικά με το που ψηφίζει κτλ.
3. Εύρεση Εργασίας
Μέσα από τη συγκεκριμένη υπηρεσία δίνεται η δυνατότητα καταχώρησης αγγελιών ζήτησης και προσφοράς εργασίας καθώς και αναζήτησης των αγγελιών αυτών με χρήση συγκεκριμένων κριτηρίων αναζήτησης.
4. Υπηρεσία Κρατήσεων/ Αγορών Εισιτηρίων
Μέσα από αυτήν την υπηρεσία έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κράτηση ή αγορά εισιτηρίων για τις διαθέσιμες εκδηλώσεις του Δήμου. Επιλέγοντας Αγορά Εισιτηρίων μπορείτε να μεταβείτε στην διαδικασία αγοράς των εισιτηρίων ηλεκτρονικά, μέσω πιστωτικής κάρτας ενώ με την Δέσμευση Θέσεων γίνεται κράτηση του συγκεκριμένου αριθμού εισιτηρίων για περιορισμένο χρονικό διάστημα που έχει οριστεί.

Παρατηρήσεις:

***Ο νέος δικτυακός τόπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, http://www.thessaloniki.gr/ βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο των σελίδων του πιθανόν να μην είναι επίκαιρο και οι παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του θα λειτουργούν για το επόμενο διάστημα πιλοτικά οπότε δεν μπορούμε να κρίνουμε αντικειμενικά το περιεχόμενο και τις λειτουργικές δυνατότητες του site
****Η επίσημη και επίκαιρη πληροφόρηση των επισκεπτών, όσον αφορά την λειτουργία και τις δραστηριότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξακολουθεί να προσφέρεται στον επίσημο δικτυακό τόπο του Δήμου, στην διεύθυνση http://www.thessalonikicity.gr/

ΥΓ. Ελπίζουμε η NΈΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ του δήμου να βοηθήσει στην πραγματική μείωση της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών.. Γιατί ένα καλό και λειτουργικό site με χρήσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι πολύ καλύτερο από το «μεγαλοπρεπές» μαρμαρένιο μέγαρο του Δήμου…

5 σχόλια:

  1. Καιρός ήταν. Η προηγούμενη ιστοσελίδα παρά είχε γεράσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Φίλε Βορέα Όχι μόνο είχε γεράσει αλλά ήταν ΠΟΛΛΑ χρόνια πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Έτσι φαίνεται τρελό κουνέλι αλλά ας το δούμε πρώτα στην πράξη γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Zητούνται 3 σοβαρά άτομα (άνω των 22 ετών) για εργασία από το χώρο τους μέσω h/y ,μερική ή ολική απασχόληση.πληροφορίες στο site www.time-for-money.gr .ΤΗΛ.6975593625

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια