Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Η πρώτη "νίκη" κατά των Διαφημιστικών πινακίδων και η παράπλευρη υποχώρηση......

Αφού λοιπόν όλες οι διαφημιστικές εταιρίες έκαναν πάρτυ με τα λεφτά των κομμάτων στην προεκλογική περίοδο των φετινών Ευρωεκλογών ήρθε η ώρα να τους «πληρώσουμε» ξανά για να αφαιρέσουμε όλες τις παράνομες και επικίνδυνες για την δημόσια ασφάλεια διαφημιστικές τους πινακίδες (παρόλο που ο νόμος είναι ξεκάθαρος.)








Και ποιος μου λέει εμένα ότι δεν θα ξανά τοποθετηθούν όλες αυτές οι διαφημιστικές πινακίδες όταν φύγει το θέμα από την επικαιρότητα? Ποιος μου διασφαλίζει ότι η παρανομία δεν θα επαναληφθεί αφού δεν κοστίζει τίποτα σε αυτούς που την κάνουν? Ποιος μου υπόσχεται ότι δεν θα ξανά πληρώσουμε άλλες διακόσιες χιλιάδες ευρώ για να ξανά αφαιρεθούν οι παράνομες κατασκευές των διαφημιστικών…

Και να σας πω και κάτι.. Γιατί να μην τοποθετήσει η διαφημιστική εταιρία την Διαφημιστική πινακίδα και να γευτεί τα κέρδη από αυτήν την δραστηριότητα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αφού για να ξανά αφαιρεθούν θα πρέπει να ξανά γίνει προκήρυξη , να βρεθεί ο ανάδοχος, να βρεθούν τα κονδύλια μπλα μπλα μπλα…που σημαίνει κανα χρόνο μετά…

Πάντως η ουσία είναι ότι αυτή την στιγμή αφαιρέθηκαν αρκετές επικίνδυνες διαφημιστικές πινακίδες από τον περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης και αυτό είναι μια νίκη σημαντική…Φυσικά μην νομίζετε ότι το βάλανε τόσο εύκολα κάτω οι διαφημιστικές εταιρίες.. Βρήκαν τον τρόπο προς στιγμή να γεμίσουν τις κάθετες οδούς (πχ βλέπε Κατσιμήδη) και θα επανέλθουν…Απλά περιμένουν να σιγήσει το πράγμα…

Οι συγκριτικές μας εικόνες αφορούν την Περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης.Οι εικόνες αριστερά αποτυπώνουν την παρούσα κατάσταση ενώ οι εικόνες δεξιά δείχνουν πως ήταν η περιφερειακή όδος μέχρι και πριν τον Ιούνιο..


Η Υπόθεση πάντως έχει ακόμα πολύ ψωμί και πολύ δρόμο ακόμα...

4 σχόλια:

  1. Είναι έστω μια αρχή... Απλώς το θέμα είναι πως σπάνια "κρατάνε" τέτοιες κινήσεις. Φοβάμαι και εγώ πως μετά από κάποιο διάστημα όταν θα ξεχαστεί το θέμα πάλι θα ξανά φυτρώσουν οι διαφημιστικές πινακίδες. Το αργότερο πριν τις επόμενες εκλογές (με τις ευχές των διαφόρων κομμάτων...)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Θα συμφωνήσω...Είναι μια πολύ καλή αρχή αλλά δύσκολα θα διατηρηθεί αυτή η κατάσταση..Εμείς πάντως έδω θα είμαστε για να τα αναδεικνύουμε..Όχι ότι γίνεται και τίποτα...Κάλα που φύσηξε ο άερας και κινητοποιήθηκε η εισαγγελία αλλίως τίποτα δεν θα γίνονταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου, δυστυχώς θα σε απογοητεύσω

    Οι πινακίδες ναι μεν έφυγαν από την Περιφερειακή αλλά οι ίδιες ακριβώς μεταφέρθηκαν στον δρόμο της Χαλκιδικής.

    Αν προσέξεις στο πρώτο τμήμα του δρόμου Θεσσαλονίκη-Μουδανιά μέχρι και τον κόμβο του αεροδρομίου έχουν τοποθετηθεί πολλές δεκάδες νέες πινακίδες εκεί που υπήρχαν ελάχιστες (είχαν αφαιρεθεί στο τέλος του περσινού καλοκαιριού...).

    Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να φωτογραφήσεις την κατάσταση στο δρόμο της Χαλκιδικής καθώς και σε συνδετήριος δρόμους όπως σωστά γράφεις (κατσιμίδη, συνδετήρια με αεροδρόμιο, συνδέσεις με εμπορικά κέντρα κλπ).

    Πρόκειται για μια μάχη με στημένα χαρτιά που το κράτος καταξεφτιλίζεται συστηματικά από μια οργανωμένη σπείρα μαφιόζων και των κολλητών τους στους δήμους, με το αζημίωτο.

    Ο κ. Τσιότρας ας βγει να πει πόσα (αριθμός και ποσό) πρόστιμα επιβλήθηκαν, σε ποιες διαφημιστικές εταιρίες και ποιοι είναι οι εκπρόσωποί τους.

    Επίσης ο κ. Τσιότρας να μας ενημερώσει ποιες διαδικασίες κίνησε ως Περιφερειάρχης για την ποινική δίωξη των παρανομούντων.

    Όσο δεν επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τη Νομοθεσία (ΚΟΚ και Νομός υπαίθριας διαφήμισης) διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στους παράνομους διαφημιστές (αλλά και στους διαφημιζόμενους και στους αρμόδιους Δήμους) θα συνεχίζεται το στημένο κρυφτούλι σε βάρος της ασφάλειας και της αισθητικής των πολιτών.

    ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://tvxs.gr/news/ελλάδα/στε/παράνομες-οι-διαφημιστικές-πινακίδες-στους-δρόμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια