Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Οδηγός επιβίωσης για το REWORKS Festival 2009

18-19 Σεπτεμβρίου 2009
Πολυχώρος 'Βίλκα', Θεσσαλονίκη


Τι είναι το Reworks Festival με δύο λόγια…
Το Reworks Festival είναι το μοναδικό αστικό φεστιβάλ χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα.

Δηλαδή…….?
Το Reworks Festival, είναι το πρώτο πλήρες οπτικό-ακουστικό φεστιβάλ μουσικής και σύγχρονης τέχνης στη Βόρεια Ελλάδα, και αναμένεται να παρουσιάσει πάνω από 60 καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, σε 5 μουσικούς και εικαστικούς χώρους μέσα σε 48 ώρες.
Συνδυάζοντας την σύγχρονη κουλτούρα και την πρωτοποριακή δημιουργία μέσα στο αστικό περιβάλλον, το Reworks Festival '09 θα παρουσιάσει ένα φρέσκο και νεανικό project, αποτελούμενο από καλλιτέχνες οι οποίοι σημάδεψαν το τρέχον έτος με την δουλειά τους, ενώ ταυτόχρονα απονέμει φόρο τιμής σε μουσικούς θρύλους που επηρέασαν την ηλεκτρονική μουσική, συνοδευόμενοι από ανερχόμενους Έλληνες καλλιτέχνες. Φέτος άλλωστε είναι τα 5α του γενέθλια.
Ο συνδυασμός της μουσικής και της τέχνης είναι ο βασικός στόχος του φεστιβάλ.

Electronica, Alternative, Techno, house, electro, disco, funk, soul, freestyle, trip hop, hip hop, ambient, IDM, θα παρουσιαστούν μέσα από live και DJ sets, συνδυασμένα με εγκαταστάσεις, εκθέσεις και visuals από πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, καθιστώντας την Θεσσαλονίκη σημείο συνάντησης για τους φίλους της μουσικής και της τέχνης απο όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Τιμητικές διακρίσεις
Ο έγκυρος Βρετανο-Γερμανικός μουσικός οδηγός RA κατέταξε το Reworks, στην 8η καλύτερη θέση των φεστιβάλ του κόσμου για τον Σεπτέμβρη του 2008. Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων για το Reworks 2009 - ειδικό προνομιακό εισιτήριο διημέρου.
Το Reworks ψηφίστηκε ως το 3ο καλύτερο γεγονός που έλαβε χώρα το 2008 στα Βαλκάνια στα μουσικά βραβεία SEEME.
Το Reworks Festival για 2η συνεχή χρονιά συγκαταλέγεται στα τοπ φεστιβάλ του κόσμου καταλαμβάνοντας την 6η θέση σύμφωνα με τον έγκυρο βρετανικό οδηγό Resident Advisor. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Καλά όλα αυτά αλλά ποιοι θα έρθουν?
Το πρόγραμμα της παρασκευής μπορείτε να το δείτε εδώ . Ενώ το πρόγραμμα του Σαββάτου εδώ . Όσο για τους μουσικούς που θα παρευρεθούν στο reworks 2009 μπορείτε να τους δείτε αναλυτικά εδώ . Για το κομμάτι της σύγχρονης τέχνης πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από εδώ
Χώρος -Σκηνές
2 μέρες στον πολυχώρο της βίλκας - 4 σκηνές – art galleries και συνολικά 60 καλλιτέχνες.....

Το μεγαλύτερο από όλα τα stages, θα φιλοξενήσει “big room entertainment” καλλιτέχνες με μουσικά στυλ που ποικίλουν από house και techhouse φτάνοντας στην techno και την electro & New Rave φιλοξενώντας εκτός των άλλων τους νονούς της Techno DJ Hell,Sven Vath καθώς και τον DJ Mehdi από την hip Ed Banger Records κ.α, με εικαστική επιμέλεια στα visuals από τον Τσέχο VJ Inity.
Reworks Air Stage
Το semi Open air stage αφοσιώνεται στην ανάγκη για προβολή της House & tech house μουσικής φιλοξενώντας ένα μοναδικό showcase από την Αμερικάνικη Objektivity ενώ την δεύτερη ημέρα θα φιλοξενήσει minimal & techno με την παρουσιάση των Βe as One, Bpitch Control, Ideal & NON με εικαστική επιμέλεια στα visuals από τον Τσέχο VJ Kolouch.
Reworks Atrium
Το open air stage αφιερώνεται στη παρουσίαση της freestyle - funk-soul - ragga & House μουσικής, φιλοξενώντας καλλιτέχνες από την Eυρώπη , Αμερική και την Ασία. Την πρώτη ημέρα παρουσιάζει την Αυστριακή Etage Noir με 2 μοναδικές συναυλίες των Parov Stelar & Band και του Cayetano καθώς και τον DJ Mike Ringler. H δεύτερη ημέρα παρουσιάζει τους Stereo MCs Live αλλά και για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον μοναδικό Beatboxer Beardyman και τον νέο ποπ δάνδη Daedelus.
Reworks Lab / Red Bull Homegroove Stage
Το μικρότερο και πιο “εξειδικευμένο” stage του φεστιβάλ για πρώτη φορά φιλοξενεί ένα showcase από την Red Bull Homegroove με τη συμμετοχή διαφόρων καλλιτεχνών από την Ελλάδα. Παράλληλα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Αμερικανό καλλιτέχνη Filastine.

Μια έκθεση που ξεχωρίζει…μέσα σε ένα κύμα μουσικής!!
Η έκθεση The Wanderer είναι μια ωδή σε όλους αυτούς που εγκαταλείπουν το σπίτι τους και διαλέγουν να περιπλανιούνται στις πόλεις. Το ταξίδι μπορεί να κρατήσει ένα λεπτό ή μια αιωνιότητα. Θυμίζει τον τρόπο που ο Charles Baudelaire περιγράφει πως η Beat Generation πολύ απλά επέλεξε να ζήσει. Οι εικόνες αυτές επιλέχθηκαν έχοντας αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Να περιγράψουν τον χαρακτήρα του "The Wanderer".

Εισιτήρια

Εισιτήριο διημέρου: 40 ευρώ (έκπτωση 10 ευρώ - μέχρι 30 Ιουνίου).

Εισιτήριο διημέρου: 50 ευρώ (Από 1η Ιουλίου).

Μονοήμερο εισιτήριο: 29 ευρώ (1η ημέρα φεστιβάλ - 18 Σεπτεμβρίου ).

Μονοήμερο εισιτήριο: 35 ευρώ (2η ημέρα φεστιβάλ - 19 Σεπτεμβρίου ) .

Τα σημεία προπώλησης μπορείτε να τα βρείτε εδώ

Συμπεράσματα....

Τέτοιες προσπάθειες αξιόλογες είναι μετρημένες στα δάκτυλα για την Θεσσαλονίκη και πρέπει να στηριχθούν από όλους μας.. Ο κόσμος της πόλης (και όχι μόνο) έχει στηρίξει αυτήν την προσπάθεια και αυτό από μόνο του σημαίνει κάτι.. Άλλωστε δεν είναι τυχαίες οι «διακρίσεις» που απέκτησε το Festival..
Ένα event τέτοιου επιπέδου παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της εγχώριας σκηνής όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στα άρθρα του για το Festival ,το mic, για δύο λόγους:
1) ευκαιρία για τους Έλληνες που θέλουν να κάνουν ένα βήμα προς το εξωτερικό με την δικτύωση
2)Ευκαιρία για το κοινό σε τέτοιου είδους event να διαμορφώσει άποψη και αισθητική...

Ελπιζούμε και φέτος Το Reworks festival να έχει απολύτη επιτυχία και να επιτύχει σε όλους τους στόχους του....

Περισσότερες πληροφορίες
http://www.reworks.gr/

http://www.non-net.com/

http://www.myspace.com/reworks

http://www.myspace.com/nonaesthetics
Τέλος πολύ καλά και αναλυτικά αφιερώματα για το reworks υπάρχουν στο Mic music portal εδώ και εδώ .

5 σχόλια:

  1. tha pame...tha pame....euxaristoume poli...kai ontos prepei na ta stirizoume auta giati exoun sterepsei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμείς θα πάμε...Ελπίζω και πολλοί άλλοι...Η επιτυχία τους είναι εγγύηση για την συνέχιση τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΑΥΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. After I initially left a comment I seem to have clicked on the -Notify me
    when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I
    recieve four emails with the same comment. Is there a means you can remove me from that service?
    Thanks!

    Here is my web site; https://www.youtube.com/watch?v=4Qozd6jyuVw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hey just wanted to give you a quick heads up. The text
    in your content seem to be running off the screen in Chrome.
    I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I figured I'd post to let you know.
    The design look great though! Hope you get the issue fixed soon.

    Cheers

    Also visit my homepage; amazon keyword

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια