Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Αποδράστε από Θεσσαλονίκη με Αεροπλάνο..σε τιμή ΚΤΕΛ....

Η μόνη "σωτηρία" για όλους εμάς που θέλουμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης, που μας πνίγει, είναι η λύση του εξωτερικού....Έστω και για λίγο.... Για μια πρώτη μυρωδιά...και μετά ξανά επιστροφή στα ίδια.. Αν λοιπόν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο όπου το σπίτι και η Θεσσαλονίκη δεν σας χωράνε άλλο τότε για ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω post.. Ίσως να βρείτε το δίκο σας "παράδεισο" κάπου στο εξωτερικό έστω και για λίγες ημέρες... Άλλωστε έχουν περάσει ανεπιστρεφτεί οι εποχές που για να ταξιδέψεις στο εξωτερικό χρειαζόσουν μια ολόκληρη περιουσία.. Πλέον με 26 ευρώ από Θεσσαλονίκη πηγαίνεις στο Λονδίνο μέσα σε λίγες ώρες…Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστός προγραμματισμός (όσο πιο νωρίς κάνεις την κράτηση τόσο καλύτερα) και ευελιξία στις ημερομηνίες για να πετύχεις το καλύτερο deal… Η Θεσσαλονίκη είναι αλήθεια ότι έχει μπει στο χάρτη των φθηνών αεροπορικών εταιριών παρόλο που το αεροδρόμιο της έχει εμφανή μειονεκτημάτα και ελλείψεις υποδομών... 13 αεροπορικές εταιρίες χρησιμοποιούν το Αεροδρόμιο Μακεδονίας με 23 προορισμούς... Το θέμα
είναι από την εφημερίδα Μακεδονία
..

Οι σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με μεγάλη τουριστική κίνηση , όπως η Μαδρίτη, το Άμστερνταμ, η Λισσαβόνα, οι Βρυξέλες και η Κωνσταντινούπολη, αλλά και βαλκανικές πόλεις που ενώ είναι τόσο κόντα μας αποδεικνύεται ότι βρίσκονται πιο μακριά, όπως η Σόφια και το Βελιγράδι, απουσιάζουν χαρακτηριστικά από τον “αεροπορικό χάρτη” της πόλης.
Με 26 ευρώ.....καλημέρα Ευρώπη
Αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, όπως η Easyjet, η Blue Air και German Wings, προσφέρουν χαμηλούς ναύλους για Λονδίνο (από 26 ευρώ), για Βερολίνο (από 29,99 ευρώ), για Βουκουρέστι (από 28 ευρώ), για Κολονία (από 34 ευρώ) κλπ. Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια προσφέρει και η Air Berlin για 12 γερμανικούς προορισμούς και τη Ζυρίχη που ξεκινούν από 79 ευρώ. Προσφορές πραγματοποιεί κατά περιόδους και η Aegean και πολλές άλλες αεροπορικές εταιρίες αρκεί να γίνει η κράτηση λίγους μήνες πριν.
Οι προορισμοί και οι τιμές από την Θεσσαλονίκη στο Εξωτερικό:
Aegean / Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Λάρνακα / από 166
Alitalia / Ρώμη / από 200
Swiss / Ζυρίχη / από 197
British Airways / Λονδίνο / από 120
Malev / Βουδαπέστη / από 120
Czech Airlines / Πράγα / από 200
Cyprus / Λάρνακα 120 / Παρίσι 200
Austrian / Βιέννη / 220
Air Berlin / Βερολίνο, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Δρέσδη, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Στουτγάρδη, Νυρεμβέργη, Ανόβερο, Βεστφαλία, Paderborn, Λειψία, Ζυρίχη / από 200
German Wings / Κολωνία, Στουτγάρδη / από 70
Easyjet / Βερολίνο, Λονδίνο, Ντόρτμουντ/ από 60
Tarom / Βουκουρέστι / από 130
Blue Air / Βουκουρέστι από 60 / Λονδίνο από 26 / Πάφος από 50
***Η Athensairways δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς το Εξωτερικό ενώ οι νέες Ολυμπιακές αερογραμμές δεν έχουν απευθείας πτήσεις προς προορισμούς του Εξωτερικού από αεροδρόμιο Μακεδονίας .. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει με την Θυγατρική εταιρία των Ολυμπιακών αερογραμμών που θα έχει την επωνυμία “Μακεδονικές Αερογραμμές(πιθανόν την άνοιξη) και θα έχει ως βάση την Θεσσαλονίκη..

Δείτε και σχετικό παλιότερο post μας πριν περίπου 1,5 χρόνο....
****30-10-09...Για όσους είναι δύσπιστοι μπορούν να δουν την παρακάτω εικόνα :

Site Blue-air Συνολικό κόστος απλής μετάβασης απο Θεσσαλονίκη για Λονδίνο 26 ευρώ με φόρους

13 σχόλια:

  1. Μακάρι να προστεθούνε και άλλοι προορισμοί. Εγώ ταξιδεύω στο εξωτερικό συχνά για οικογενειακούς λόγους και για να πετύψω κάποια δρομολόγια πρέπει να γίνουν αλχημείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mexri prin ligo kairo petouse kai h wizz apo 8essaloniki gia praga pernontas tin grammi tis skyeurope pou distixws to eklise to magazi (petouse apo 8essaloniki gia praga vienni mpratislava)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Πλέον με 26 ευρώ από Θεσσαλονίκη πηγαίνεις στο Λονδίνο μέσα σε λίγες ώρες"

    Σε όποια αεροπορική εταιρία που μας παραθέτεις κι αν έψαξα στα websites, τιμή 26 € για Θεσσαλονίκη - Λονδίνο, δεν βρήκα. Μπορείς να μας το διευκρινήσεις λίγο αυτό? Μπορείς να μας δώσεις το link της αεροπορικής εταιρίας που πετάξει με 26 ΕΥΡΩ? (είναι με φόρους αεροδρομίων?)
    Γιατί για παράδειγμα η νέα Ολυμπιακή διαφημίζει εισιτήρια με 1 ΕΥΡΩ για ΑΘΗΝΑ, αλλά "ξέχνα" να σου πει ότι άλλα 55-60 € ΕΥΡΩ είναι οι ΦΟΡΟΙ.
    Πραγματικά με ενδιαφέρει να δω, ποια εταιρεία μπορεί να πετάξει με 26 € στο ΛΟΝΔΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Πραγματικά με ενδιαφέρει να δω, ποια εταιρεία μπορεί να πετάξει με 26 € στο ΛΟΝΔΙΝΟ."

    KAMMIA agapite mou file, kammia. To ilovethessaloniki, peftei "thuma" ton diafimiseon.
    Des parakato ghia tin BLUE AIR, otan epilegeis to eisitirio me ta 27 euro, ti sunoliko kostos bgazei:

    H ptisi einai h "JOR647", SKG 09:00 - STN 10:20, tin paraskevi 13/11.

    Trip information
    Salonic-Thessaloniki – London - Stansted
    13 Nov 2009 09:00
    Price: 27.00 EUR
    Tax: 12.00 EUR
    Subtotal: 39.00 EUR
    Payment fee: 6.00 EUR
    Total: 45.00 EUR

    To de xeirotero opos sosta les, einai i Olympiaki tou Vgenopoulou! Apateones, me oli ti simasia tis leksis (gia ta eisitiria tou 1 euro).
    Ego prosopika pigainoerxomai taktika londino apokleistika kai mono me tin Easyjet. H EasyJet prosgeionetai sto Gatwick (aksioprepes aerodromio - oxi san to Stansted tis Blue Air pou theleis alles 100 lires gia taxi - na pas London) kai to pane-ela kostizei 95 euro (diladi fthinoterra apo tin ATHINA!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφιερωμένο στα εισιτήρια του 1 ευρώ της "Βγενοπουλικής" Ολυμπιακής:

    Πτήση Αθήνα-Λονδίνο (ΟΧΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) με επιστροφή, πόσα λέτε; μόλις 191,68 ΕΥΡΩ!!
    (και οι διαφιμήσεις στο website της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ που λένε Αθήνα-Λονδίνο με 43)??
    Δείτε παρακάτω για την "νέα Ολυμπιακή":
    OA271 -
    Αναχώρηση: Παρασκευή 15 Ιανουάριος, 8:30 πμ
    Άφιξη: Παρασκευή 15 Ιανουάριος, 10:25 πμ
    Λονδίνο (Χήθροου) - Αθήνα

    OA266 -
    Αναχώρηση: Κυριακή 17 Ιανουάριος, 10:15 μμ
    Άφιξη: Δευτέρα 18 Ιανουάριος, 4:00 πμ
    Ανακεφαλαίωση Ναύλου
    Ενήλικες x 1 68,00
    Φόροι 113,68
    Τέλη 10,00
    Σύνολο 191,68

    ΜΗΝ ΞΕΓΙΕΛΙΕΣΤΕ: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ!
    Για του λόγου το αληθές, το πόσο ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ και το πως ο κάθε Βγενόπουλος πουλάει"φύκια για μεταξωτές κορδέλλες":
    "Οι ταξιδιώτες θα είναι επίσης σε καλύτερη θέση για να συγκρίνουν τις τιμές των αεροπορικών εταιρειών καθώς νέοι κανόνες εξασφαλίζουν ότι οι δημοσιευόμενες τιμές θα περιλαμβάνουν όλους τους φόρους, τα τέλη και τις επιβαρύνσεις."

    http://europa.eu/abc/travel/gettingthere/index_el.htm

    Τι είπατε? πετάτε με 26 ευρώ στο Λονδίνο>? ή με ένα ευρώ στην Αθήνα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Οι ταξιδιώτες θα είναι επίσης σε καλύτερη θέση για να συγκρίνουν τις τιμές των αεροπορικών εταιρειών καθώς νέοι κανόνες εξασφαλίζουν ότι οι δημοσιευόμενες τιμές θα περιλαμβάνουν όλους τους φόρους, τα τέλη και τις επιβαρύνσεις."

    http://europa.eu/abc/travel/gettingthere/index_el.htm

    ναι, βεβαίως, σε μια οπιαδήποτε χώρα της ευρώπης, "οι δημοσιευόμενες τιμές" αναγράφουν υποχρεωτικά όλο το ποσό (με τους φόρους).
    Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που ΔΕΝ είναι ευρώπαϊκή χώρα - εφόσον αδυνατεί να εφαρμόζει τους κανονισμούς της ΕΕ - οι θεσσαλονικείς μπορούν να πιστεύουν (και το ilovathessaloniki) ότι πετάνε με τιμές... ΚΤΕΛ. Όποιος μου βρει εισιτήριο από Θεσ/νίκη, για οποιοδήποτε ευρωπαϊκό προορισμό με τιμή ΚΤΕΛ, του το κάνω δώρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Φίλε hackaday πραγματικά για να πας σε κάποιους προορισμούς θέλει πολύ προσπάθεια....Άστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Λοιπόν φίλε ανώνυμε αν μπείς στο site της Blue air (http://www.blueair-web.com/index.php?location=booking&LANG=EN) και διαλέξεις για παράδειγμα 16 Τετάρτη Δεκεμβρίου έχει πτήση με 26 ευρώ(Μόνο πήγαινε) με όλους τους φόρους...
    Trip information
    Salonic-Thessaloniki –
    London - Stansted
    16 Dec 2009 09:00
    Price: 8.00 EUR
    Tax: 12.00 EUR
    Subtotal: 20.00 EUR
    Payment fee: 6.00 EUR
    Total: 26.00 EUR
    Απλά θέλει αρκετό ψάξιμο φίλε μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Φίλε ανώνυμε στα εισητήρια που αναφέρομαι εγώ είναι αξίας 8 ευρώ και με φόρους γίνεται 26 ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Min katafereste enantion tou ilovethessaloniki, to arthro einai grammeno apo mia sxeti, tin MPETTY KYRIAKIDOY stin MAKEDONIA. Promotion kanei i gunaika, promotion.
    Kai meta sou lene pos "oi dimosiografoi epiteloun leitourgima"... kai to na aselgeis stin noimosuni tou kathe anagnosti, leitourgima einai kai auto. H' to pos oi efimerides exoun metatrepsei tis selides arthrografias tous se "diafimistikous" katalogous.
    Apla ki esu bre, ilovethessaloniki, prin to baleis, den to tsekares ligo pio mprosta, opos oi filoi parapano?? toso duskolo einai na tsekareis mia ptisi me.... 26 euro pou kanei 45?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Φίλε ανώνυμε όσον αφορά την Ολυμπιακή αεροπορία και τα επικοινωνιακά trick που αναφέρεστε είναι γνωστό ότι τα χρησιμοποιούν όλες γενικά οι αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο...Στις διαφημίσεις Αναφέρουν την καθαρή τιμή πλην φόρων.. Πάντως αντικειμενικά τα εισιτήρια του 1 ευρώ που τελικά γίνονται με τους φόρους 55-60 ευρώ είναι πολύ φτηνά σε σχέση με τις τιμές που επικρατούσαν παλιότερα.. Φυσικά και συμφωνώ ότι στις διαφημίσεις πρέπει να χρησιμοποιείται η συνολική τιμή και όχι η καθαρή έτσι ώστε να μην μπερδεύεται ο κόσμος...Βέβαια στην Ελλάδα ζούμε οπότε μην περιμένουμε Θαύματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. sorry ki olas alla mipws uperbalete merikoi ?

    den lew mp$!@lo h xwra o ka8enas kanei oti 8elei alla times xwris forous diafimizoyn ki alloi (px paliotera h skyeurope). malista ektos apo tin easyjet se oles tis alles tis eteries edika tis low cost gia na deis to teliko kostos prepei na peraseis oli ti diadikasia kratisis 8esis.

    KourtGeo sas edwse kai akribws ptisi me 26 euro. Mporei na einai mono mia kai upo polles proeupo8eseis ALLA yparxei. kai mena me boleuei na exei opote 8elisw egw 26e ptisi alla auto einai ENTELOS ASOBARO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. kalimera mporo na allaxo ena onoma apo eisitiria me ptisi blue air gia pafo??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια