Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

"Κομμάτια" ιστορίας της Θεσσαλονίκης μέσα από τα «μάτια» Φίλων…!!

Πάντα υπάρχουν Post που θα ήθελες να είχες γράψει..Post που αναφέρονται στην ιστορία αυτής της πόλης. Στην ιστορία της Θεσσαλονίκης…
Αυτά τα post αποτελούν «ανεκτίμητα κομμάτια» εμπειριών αλλά και γεγονότων που βοηθούν όλους εμάς να μάθουμε επιτέλους την ιστορία αυτής της πόλης.. Γιατί αν δεν ξέρουμε την ιστορία της πόλης μας πως περιμένουμε να πάμε μπροστά? Πως μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο?

Θεωρώ ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ιστορία της Θεσσαλονίκης...

Γι αυτό και ξεχώρισα κάποια «συλλεκτικά» (για μένα) άρθρα από blog που παρακολουθώ… Νομίζω πως δεν χάνετε και τίποτα να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω κείμενα που έχω ξεχωρίσει από φίλους που αγαπούν και νοιάζονται αυτήν την πόλη και μάχονται καθημερινά για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη…

Το Μόνο λοιπόν που χρειάζεται για να γνωρίσετε ορισμένα κομμάτια από την ιστορία Θεσσαλονίκης είναι λίγα λεπτά από το χρόνο σας και λίγα παραπάνω κλικς…

Ξεκινάμε την περιήγηση μας με την ιστορία του Λευκού Πύργου ένα Post που δημοσιεύτηκε στο thess.gr από τον Abravanel και συνεχίσουμε με την μεγάλη φωτιά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 1917 από το φίλο argos .

Ρίχνουμε μια ματιά για την ιστορία του πρώην πλέον Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και σταματάμε για να ξαποστάσουμε λίγο τα εγκεφαλικά μας κύτταρα πηγαίνοντας για μια σύντομη βόλτα στην πόλη μας με την ματιά του Φίλου μου Πάνου .

Και αφού λοιπόν «διαβάσαμε» και «περπατήσαμε» ήρθε η ώρα να πάρουμε άρωμα αναμνήσεων από τα καπνομάγαζα της Θεσσαλονίκης της μοναδικής magicasland ..

Όμως για να επανέλθουμε στην πραγματικότητα, στο παρόν… Δύο post Που αποτυπώνουν ακριβώς την κατάντια της πόλης μας σε όλα της τα επίπεδα…Η Θεσσαλονίκη που έγινε Μπουγατσαδούπολη και ένα άρθρο για το κλίμα που επικρατεί στην πόλη ενώ πλησιάζουμε στα 100 χρόνια της «ενσωμάτωσής της Θεσσαλονίκης στον εθνικό κορμό»..Πραγματικά είναι δύο Post που θέλουν να μας ταρακουνήσουν… Άραγε το πετυχαίνουν?

Μην απογοητεύεστε όμως.. Υπάρχουν και θετικά δείγματα γραφής. Πλέον υπάρχουν φωνές.. Υπάρχουν Φωνές που διεκδικούν μια καλύτερη-ανθρώπινη πόλη… Υπάρχουν Φωνές που προσπαθούν να «αλλάξουν» κακές συνήθειες και συμπεριφορές που αδικούν συνανθρώπους μας… Υπάρχουν Φωνές που προσπαθούν να βελτιώσουν αυτήν την πόλη.. Και αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα… Αδημονούμε λοιπόν για το μέλλον και διεκδικούμε όλοι μαζί καλύτερες μέρες για εμάς και για την Θεσσαλονίκη μας…

1 σχόλιο:

  1. Φέτος θα είναι η χρόνια της Θεσσαλονίκης όσο αφορά τον εαυτό μου προετοιμαζόμενος για το 2012. Μιας Θεσσαλονίκης που ειλικρινά θα σε εντυπωσιάσει πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια