Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Πάει και η Μεβγάλ...

Αν δε μπορεί μία εταιρεία με κύκλο εργασιών που προσεγγίζει τα 200εκ € να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία και αναγκάζεται να μπει υπό τη σκέπη μιας άλλης και μάλιστα παραπαίουσας τα τελευταία χρόνια, τότε ποιό είναι το μέλλον της επιχειρηματικότητας στη Β. Ελλάδα;


Δε χρειάζεται να σκεφτούμε καν ποιό θα είναι το πρώτο εργοστάσιο που θα κλείσει αν η εξαγορά δε φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα...

Εξαγορά της Μεβγάλ από τη Vivartia

3 σχόλια:

  1. Καλά μην τρελαθούμε κιόλας, δεν πρόκειται να κλείσει κανένα εργοστάσιο. Ίσα ίσα θ'αναπτυχθεί περισσότερο η περιοχή. Μήπως να σταματήσουμε κι εμείς σιγά σιγά την γκρίνια και την απαισιοδοξία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που περιγράφεις είναι το ιδανικό σενάριο ...Όμως η προιστορία σε τέτοιες περιπτώσεις έχει δείξει ότι από τις συγχωνεύσεις ενός κακού μύρια έπονται..Κλείσιμο εργοστασίων (πχ γιατί να υπάρχουν 3 στην Βόρεια Ελλάδα αντί να τα κάνουμε ένα), απολύσεις και πολλά άλλα έτσι ώστε να περιοριστεί το κόστος ...Μακάρι όμως να γίνουν όπως τα λες..Μακάρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ανώνυμος

    Δεν είπα ότι θα κλείσει εργοστάσιο σώνει και καλά, αλλά αν δε βγαίνουν τα νούμερα εσύ ποιό λες να κλείσει, της Αθήνας;
    Το ότι θα αναπτυχθεί η περιοχή από πού προκύπτει; Θεωρείς ότι θα επενδύσει εδώ η vivartia; Τα κέρδη της Μεβγάλ θέλει γιατί η ίδια παραπαίει..και φυσικά αυτά θα κατευθύνονται στα διευθυντήρια της Αθηνας προς αξιοποίηση.Άσε που ήδη μπορώ να σκεφτώ θέσεις εργασίας που λόγω οικονομιών κλίμακας πιθανότατα θα καταργηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια