Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μια ημέρα για το Δέλτα

Περίπου 150 άτομα αποφάσισαν να θυσιάσουν χθες το κυριακάτικο πρωινό τους για να συμβάλλουν στην προσπάθεια του φορέα διαχείρισης του Δέλτα Αξιού ο οποίος διοργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό του Δέλτα.




Το τοπίο πραγματικά υπέροχο λίγα μόνο λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης. Η δράση επικεντρώθηκε στο χώρο μπροστά από τις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών, όπου υπήρχε και ο μεγαλύτερος όγκος σκουπιδιών. Η ποσότητα των πεταμένων απορριμάτων ήταν τέτοια που μπορούσες να γεμίσεις μια μεγάλη μαύρη σακούλα σκουπιδιών σε 10-15 λεπτά και σε ακτίνα μικρότερη των 5 βημάτων.








Δε γνωρίζω τον ακριβή όγκο που μαζεύτηκε αλλά οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ο φορέας προμήθευε τους εθελοντές με γάντια, και σακούλες ενώ υπήρχαν νερά και κρουασάν για όσους συμμετείχαν. Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν, μακάρι την επόμενη φορά περισσότεροι. Δυστυχώς από Θεσσαλονίκη όπως είδαμε από τη λίστα συμμετεχόντων δεν υπήρχαν αρκετοί συμμετέχοντες, ο περισσότερος κόσμος ήταν από Χαλάστρα και τις γύρω περιοχές.


3 σχόλια:

  1. Τέτοια να ακούω. Ελπίζω και εγώ την άλλη φορά να έχει πιο πολλούς συμμετέχοντες από τη Θεσσαλονίκη, μπας και μάθουμε κάποτε αυτή την ομορφιά που έχουμε δίπλα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως φαίνεται από την φωτογραφία πρόκειται για Πρόσκοπους που πήγαν να καθαρίσουν. Μπράβο στα παιδιά και στους μεγαλύτερους ενήλικες Πρόσκοπους που προσπαθούν να εμφυτεύσουν στα νιάτα μας τα αυτονότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Πρόσκοποι ήταν ένα μέρος μόνο των συμμετεχόντων (λιγότεροι από τους μισούς όσο μπόρεσα να υπολογίσω). Επίσης, προσωπικά δεν υπήρξα ποτέ πρόσκοπος... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια