Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Street Party ...Θεσσαλονίκη 2014

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την υποψηφιότητα της για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014 με ένα Street Party άνευ προηγουμένου.


Η μεγάλη γιορτή πλησιάζει, καθώς η ημέρα όπου θα κατατεθεί η αίτηση είναι η 1 Μαίου. Όλα είναι λοιπόν έτοιμα για να γιορτάσουμε παρέα την πιο συλλογική προσπάθεια που έχει καταγραφεί ποτέ στην Θεσσαλονίκη μας. Πάνω από 150 ομάδες/φορείς/συλλογικότητες ,πάνω από 250 εθελοντές συμμετείχαν ενεργά στη διαμόρφωση της αίτησης και κυρίως του πλάνου δράσεων για το 2014 μέσα από τις ανοικτές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο δημαρχείο.

Την Παρασκευή λοιπόν 29-04-2011 από της 4 το μεσημέρι και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ένα ατελείωτο πάρτι με μερικές από τις πιο δημιουργικές ομάδες της πόλης οι οποίες θα παρουσιάσουν τελείως εθελοντικά εκθέσεις χορευτικά και θεατρικά δρώμενα, δράσεις για τα παιδιά και όλα αυτά κάτω από τις μελωδίες πολλών ελληνικών συγκροτημάτων και DJs.
Αύριο είναι μια μεγάλη ημέρα. Αλλάζουμε σελίδα...Δίνουμε νέα πνόη για ένα καλύτερο μέλλον στην Θεσσαλονίκη μας ...Γιατί το αξίζει και εμείς πλέον το "απαιτούμε" με την παρουσία μας .

Στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει και το φωνάζει δυνατά. Το μεγαλύτερο street party (γιορτή δρόμου) που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί στη πόλη.

******ΣΗΜΕΡΑ. Πέμπτη 28 Απριλίου στις 19.00 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο υπάρχει συνάντηση για να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την αυριανή γιορτή. Υπάρχει ανάγκη από εθελοντές/ντριες σε διάφορα πόστα κατά τη διάρκεια της γιορτής και σήμερα θα ανακοινωθούν ο αριθμός των εθελοντών που χρειαζόμαστε και οι αρμοδιότητες των επιμέρους τομέων εργασίας.

Ένας από τους στόχους που επίσης πρέπει να επιτευχθεί και ο οποίος θα ενισχύσει την υποψηφιότητα μας είναι η επίσημη σελίδα της διεκδίκησης να φτάσει τα 10.000 μέλη. Όσοι δεν έχουν μπει ακόμα λοιπόν στο group: Thessaloniki 2014 (European Youth Capital- Candidate City) προλαβαίνουν ακόμα να εγγραφούν προκειμένου να ενισχύσουν την συγκεκριμένη προσπάθεια.



Για την πόλη μας ονειρευόμαστε το 2014 να είναι ένα έτος δημιουργίας, συνεργασίας των νέων της πόλης και των νέων της Ευρώπης. Ένα έτος με συνεχείς δράσεις, προβληματισμό και παρεμβάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Για να αποδείξουμε πως εκτός από ιστορία, παρελθόν η πόλη έχει παρόν και μέλλον και αυτό το μέλλον το σχεδιάζει η νέα γένια με τα νέα εργαλεία της.
Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο thessaloniki2014.eu
στο Facebook: http://www.facebook.com/thessaloniki2014


στο Twitter: http://twitter.com/#!/thess2014

2 σχόλια:

  1. Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ... χτενίζεται... Τι να πει κανείς. Η απόφαση για την αναδιάρθρωση είναι ειλλημένη (που πάει να πει εκπτώχυνση του μισού πληθυσμού, σαρρωτική ανεργία για εμάς τους "υπέροχους νέους"), τα μμε εκπαιδεύουν εδώ και δυο βδομάδες τη κοινή γνώμη ώστε να τη δεχθεί ως νομοτέλεια και εμείς ας κάνουμε street party. Ναι, να περάσουμε καλά... Ναι, να ερωτευθούμε... Ναι, γιατί οι νέοι έχουν πάντα δίκιο... Ιδίως δε, όταν παιδιαρίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Δημήτρη δεν διαφωνώ ότι η κατάσταση της χώρας είναι τραγική αυτήν την στιγμή και ότι η ανεργία αν μιλήσουμε για την Θεσσαλονίκη αγγίζει ανεπίσημα το 26%....Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε με σταυρομένα τα χέρια για το μέλλον..Θεωρώ ότι η ανάληψη της Ευρωπαικής πρωτεύουσας νεολαίας από την πόλη μας το 2014 θα φέρει ξανά την πόλη μας στο Ευρωπαικό προσκήνιο και θα της δώσει μια μεγάλη ευκαιρία για να φέρει περισσότερους επισκέπτες...Δηλαδή τουρισμό...Δηλαδή ενίσχυση της τοπικής οικονομίας...Φυσικά τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να μην ξανά γίνουν (βλέπε Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997) και χρειάζεται σωστή οργάνωση και προωθήση αν και εφόσον κερδιθεί η "μάχη"...Τελός θα ήθελα να πω ότι στους δύσκολους καιρούς που όλοι μας βιώνουμε πρέπει να ενεργήσουμε με γνώμονα το μέλλον για να αλλάξει προς το καλύτερο το μέλλον αυτής της πόλης και της χώρας μας γενικότερα..Τώρα αν εσύ βλέπεις ότι όλο αυτό το party δεν έχει νόημα εγώ δεν μπορώ να σε πείσω για το αντίθετο...Εγώ πάντως πιστεύω στο βαθύτερο του νόημα...Η Θεσσαλονίκη άρχισε να ξυπνάει και οι νέοι πέρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια