Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Άσε ρε Έκο.

Με σκοπό να διαψεύσουμε τον Ιταλό συγγραφέα, παραθέτουμε ουκ ολίγες εξελίξεις στην πόλη τις τελευταίες ημέρες.

1. Εξήντα προσωπικότητες της πόλης συνυπογράφουν κείμενο με το οποίο τάσσονται υπέρ της προωθούμενης μεταρρύθμισης στα ΑΕΙ. Τέσσερα σημεία θεωρούν καθοριστικά και δε βλέπω το λόγο να διαφωνήσει κάποιος με αυτά.

60 προσωπικότητες υποστηρίζουν το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

2. Παρελθόν αποτελεί ο κ. Αβραμίδης από την αντιδημαρχία καθαριότητας. Δε θα σχολιάσω την επιστολή, ούτε το ποιος έχει δίκιο. Στον τομέα της καθαριότητας προφανέστατα κάτι δεν πάει καλά, δε με απασχολεί ποιος φταίει αλλά αν θα υπάρξει σύντομα βελτίωση και μάλιστα βιώσιμη και όχι πρόσκαιρη.

Παραίτηση Αβραμίδη

3. Μία είδηση που σε κάποιους θα φανεί άχρηστη όταν ο κόσμος γύρω καίγεται. Εμένα μου φάνηκε πρωτότυπη.

Μητρώο για τα μνημειακά δέντρα της Θεσσαλονίκης

4. Το Θεσσαλονίτσι camping ρίχνει τίτλους τέλους. Δυστυχώς η ιστορία με τους Αγανακτισμένους ήταν μια μεγάλη απογοήτευση, γιατί υπήρξε η ελπίδα (τις ημέρες των μαζικών συγκεντρώσεων στην Αθήνα) ότι κάτι καλό πάει να γίνει. Δυστυχώς για διάφορους λόγους η προσπάθεια εκφυλίστηκε.

Aποσύρουν τις σκηνές από τον Λευκό Πύργο οι «Αγανακτισμένοι»

5. Αμετάβλητα παραμένουν για το 2011 τα τιμολόγια της ΕΥΑΘ όπως ανακοινώθηκε στη Γ.Σ της εταιρείας. Το θέμα της ιδιωτικοποίησης οδήγησε εργαζόμενους της εταιρείας και αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η συνέλευση.

Αμετάβλητη η τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ ΑΕ

6. Προσπάθεια θα κάνει ο Δήμος σύμφωνα με τον κ.Κουράκη να αναδείξει το Παζάρ χαμάμ στα Λουλουδάδικα. Άλλη μια πονεμένη ιστορία το συγκεκριμένο σημείο.

Θεσσαλονίκη:Στο... φως το Παζάρ Χαμάμ

7. Προφανώς για να ενισχύσει τα καινούργια δρομολόγιά της για Θεσσαλονίκη, η Ryanair διαφημίζει την πόλη καθώς και τη Χαλκιδική.
"Υπολογίζεται ότι στον έναν μήνα που παραμένει στα αεροσκάφη το εν λόγω τεύχος, περνά από τα χέρια περίπου 8 εκατομμυρίων επιβατών."

Ο “κόλπος των Θεών” και η ομορφιά της Β. Ελλάδας

8. Για τελευταίο άφησα ένα άρθρο του Πάνου Θεοδωρίδη για την παρέμβαση του Δήμου στη Μητροπόλεως. Περνώντας απο κει είχα κι εγώ την αίσθηση ότι το πράγμα κυλάει καλύτερα.

Οφειλόμενος έπαινος

1 σχόλιο:

  1. Αν και τα προβλήματα είναι ακόμα πολλά και συνεχίζουμε να είμαστε η πόλη της ακραίας δεξιάς, των ακραίων χριστιανών και των γελοίων πολιτικών, κάτι που δεν μπορώ να προσδιορίσω με κάνει να έχω μικρή ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και να γίνουν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια