Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Ποιες Λωρίδες έκτακτης ανάγκης? Εγώ είμαι κάφρος και κάνω ότι γουστάρω!!

Μέρα Κυριακή: Επιστροφή από Χαλκιδική
Ώρα : 6 το απόγευμα
Θέμα: Λωρίδες έκτακτης ανάγκης

Ακόμα μια μαραθώνια επιστροφή έλαβε τέλος την Κυριακή το απόγευμα κατά της 8:30.Δυομίσυ ολόκληρες ώρες για να επιστρέψω από Καλλιθέα. Αλλά αυτό δεν ήταν που με πείραξε γιατί γνώριζα ότι αν θέλω να κάτσω μέχρι αργά στην Χαλκιδική θα φάω κίνηση!! Ήταν επιλογή μου… όποτε δεν με απασχολεί το θέμα!! Αυτό όμως που με τρέλανε ήταν η καταπάτηση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης. Το 30% αυτών που χρησιμοποιούσαν το δρόμο χρησιμοποιούσαν παράνομα φυσικά την λωρίδα έκτακτης ανάγκης(ο Θεός να την κάνει!!).

Με περίσσια «μαγκιά» για αυτούς ή καλύτερα «Ηλιθιότητα» για μένα χρησιμοποιούσαν την λωρίδα χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς ίχνος τύψεων για το τίποτα!! Με υφάκι εννέα καρδιναλίων σε προσπερνούσαν και σε άφηναν εσένα κολλημένο στην λωρίδα σου να περιμένεις πότε ο «κύριος ηλίθιος» θα βρει κάποιο εμπόδιο για να σου χωθεί και να σε καθυστερήσει ακόμα περισσότερο!!

Το θέμα είναι ότι ένας λαός για να απαιτήσει κάτι καλύτερο πρέπει να έχει την κατάλληλη παιδεία…Γιατί και 5 λωρίδες κατευθύνσεις να είχε ο δρόμος πάλι κάποιος «ανόητος» θα τον χρησιμοποιούσε για να πάει πιο γρήγορα!!

Για όλους αυτούς τους αχρείους που δυστυχώς είναι πολλοί θα παραθέσω τα εξής:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κύριοι «κάφροι» να κινούµαστε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ). Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι η λωρίδα που βρίσκεται δεξιά από τη συνεχή διαγράμμιση .(Αυτό για όσους δεν γνωρίζουν ποια είναι)
Σ' αυτήν κυκλοφορούν µόνο οχήµατα έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κλπ), για να φθάσουν γρήγορα σε ένα ατύχηµα.
Στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) επιτρέπεται η προσωρινή στάθμευση του οχήματος µας, µόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (βλάβη οχήματος, σοβαρή αδιαθεσία κλπ).
Η κυκλοφορία ή η στάθμευση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι παράβαση του ΚΟΚ και τιμωρείται µε πρόστιµο 200 ευρώ και 9 πόντους από το δίπλωμα.

Και έχω να προτείνω και δυο σαφείς ενέργειες για να σταματήσει αυτή η παρωδία :

Το Επόμενο ΣΚ να μοιραστούν φυλλάδια ενημέρωσης από την τροχαία που να ενημερώνει αναλυτικά για όλες τις κυρώσεις
Και το μεθεπόμενο ΣΚ θα πρέπει να υπάρχουν σε όλο το δρόμο της Χαλκιδικής μπλόκα τα οποία θα γράφουν οποιοδήποτε βρίσκεται χωρίς λόγω σε αυτήν την λωρίδα!


Για να δούμε τι θα γίνει τότε?

Εύχομαι πάντως αυτή η «καφρίλα» να μην έχει συνέπειες σε κανενός ανθρώπου την ζωή!! Γιατί αν χρειαστεί κάποιο ασθενοφόρο να πάει γρήγορα δεν ξέρω πως θα το καταφέρει….και εύχομαι να μην το χρειαστεί κανένας μας!!

8 σχόλια:

  1. με εχει προβληματισει και μενα αυτο που συμβαινει στη λεα ειδικαι για τις επιστροφες απο χαλκιδικη. στην αρχη δε μου αρεσε να τη χρησιμοποιουν και νευριαζα. αλλα μετα συνειδητοποιησα οτι σε καποια κομματια του δρομου (2ο ποδι κυριως) ειναι απαραιτητη η χρηση της γιατι πολυ απλα δεν υπαρχουν 2 λωριδες ανα κατευθυνση αλλα μια και η λεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγω φρικαρω με αυτη τη μαγκια. Μου ερχεται να κανω στραβοτιμονιες ολη την ωρα αλλα αντε να βγαλεις ακρη με αυτους τους καφρους.

    Πριν κανενα μηνα που γυρνουσα και εγω απο Χαλκιδικη,υπηρχε μπλοκο παντως.Γι'αυτο το λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω αλλά δεν υπάρχει λωρίδα έκτακτης ανάγκης στον δρομο της Χαλκιδικής με την νομική έννοια του ΚΟΚ.

    Ο λόγος είναι ότι η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης από τον ορισμό της στον ΚΟΚ (άρθρο 2) υπάρχει μόνο σε αυτοκινητόδρομους και ο δρόμος Θεσσαλονίκη-Μουδανιά δεν έχει χαρακτηριστεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ σαν αυτοκινητόδρομος.

    Άρα η παράβαση που κάνουν όλοι οι κάφροι συμπολίτες μας δεν είναι ότι οδηγούν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης αλλά ότι περνάν πάνω από τη συνεχή λευκή γραμμή που είναι το όριο της οδού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάνε εαυτό που κάνω και εγώ αλλά θέλει γερά νεύρα γιατί θα ακούσεις πολλά. Κάτσε πάνω στη γραμμή δηλαδή μισό αυτοκίνητο στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης και μισό στην κανονική λωρίδα. Είναι μαλάκες όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι η τρίτη λωρίδα που παρανόμως δημιουργούν είναι αυτή που μεγεθύνει το πρόβλημα. Κάτσε πάνω στην γραμμή και κόψ’ τους. Δύο λωρίδες έχει ο δρόμος. Όχι τρεις. Καλό κουράγιο φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ έχω πετύχει μπλόκα.Σταματάνε όσους παραβιάζουν την άσπρη λωρίδα και γράφουν αβέρτα. Δυστυχώς πολύ προλαβαίνουν και ξαναμπαίνουν μόλις δουν περιπολικά αλλά τι να το κάνεις, το ζήτημα ήταν να μη χρειάζεται να γίνεται αυτό το πράμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Freelancer, σου έχω κάτι ακόμη καλύτερο,βγάλε φωτο με το κινητό σου και κατευθείαν στην τροχαία. Το έχω ακούσει ότι γίνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πεσ'τα αρχιρουφιανε πεσ΄τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια