Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Ρομπέν των Super Market.....!!!

Νέο συμβολικό χτύπημα με πρόθεση να στηλιτεύσουν την ακρίβεια στην αγορά κατάφεραν τη Δευτέρα αντιεξουσιαστές, που αυτοαποκαλούνται «Πρωτοβουλία αναρχικών για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών», με στόχο τη φορά αυτή το Super Market Μαρινόπουλος στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Γέμισαν τις σακούλες με τρόφιμα και απορρυπαντικά....και σαν καλοί Robinhoods τα δώσαν στο "λαό" που βρίσκονταν σε παρακείμενη λαϊκή αγορά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλήθος τους επιδοκίμασε ...
Μαζί με τα αγαθά μοιράστηκαν φυλλάδια στα οποία η ομάδα των αναρχικών εξηγούσε τους λόγους αυτής της κίνησης.
Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Καθημερινά βιώνουμε έντονα τις συνέπειες της αυξανόμενης ανόδου των τιμών που προωθεί το κεφάλαιο στην κοινωνία, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν στα ίδια πενιχρά επίπεδα, οδηγώντας μας κάτω από τα όρια της επιβίωσης. Παράλληλα οι κάθε λογής υπεύθυνοι και ειδικοί, ωρύονται για τη συνεχόμενη άνοδο των τιμών με προτάσεις τύπου "μποϊκοτάζ" που οδηγούν την ψευδαίσθηση μιας ισχυρής αντίδρασης- απάντησης στο πρόβλημα».
Και δικαιολογούν την πράξη τους με τα εξής επιχειρήματα: «Επιλέγουμε να αντιδράσουμε αφαιρώντας προϊόντα πρώτης ανάγκης από ράφια μεγάλων αλυσίδων super market και διανέμοντας τα ελεύθερα σε αυτούς που τους ανήκουν. Δεν θεωρούμε την πράξη μας κλοπή, γιατί τα προϊόντα αυτά αποτελούν καρπό κάθε δική μας εκμεταλλευόμενης εργασίας και ανήκουν σε όλους μας»…..
Mόδα της εποχής ή κίνηση με νόημα? Ηρωισμός ή κάτι άλλο? Που μπόρει να οδηγήσει όμως μια τέτοια συμπεριφορά....μήπως στην τελείως ασυδοσία ή μήπως στην αναρχία? Η αλήθεια είναι ότι είμαι ακόμα πόλυ μπερδεμένος!! Μήπως να με βοηθούσατε?Για να ακούω απόψεις?

Πηγή :www.cosmo.gr

6 σχόλια:

  1. Θα τους δεχόμουν αν τα αγόραζαν και τα μοίραζαν σε άτομα που τα χρειάζονται... Έχει σίγουρα όσο να είναι έναν ρομαντισμό η κίνηση, αλλά δεν παύει να είναι κλοπή. Σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να αντιδράσει κάποιος πριν φτάσει στον έσχατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, Συμφωνώ με το βορέα,Είναι κλοπή και όλα γίνονται για τον εντυπωσιασμό και την είδηση.
    Δεν διακρίνω κάνενα ρομαντισμό αλλά αντίδραση για την αντίδραση.

    Πολύ απλά δεν αγοράζουμε ότι είναι Ακριβό, Χρειάζεται πιστεύω λογική και όχι Αντίδραση.
    Αλλά τι είπα? Λογικήηηη...
    ΧΑΑΑΑΑΑΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΑΛΊ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΆ Η
    ΜΈΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ μάλλον Συμφώνω μαζί σας Βορέα και Θεοδωσία αλλά είναι μια κίνηση που προκαλεί....προκαλεί από την μια προβληματισμό για τις μέρες που έρχονται αλλά και για τις αντιδράσεις αυτών που τους χειροκροτούν!!!Φυσικά δεν μπορώ να κρίνω συμπεριφορές κανενός ανθρώπου αλλά μάλλον το όλο περιστατικό δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης που βρισκόμαστε!!!Στο χείλος της οικονομικής εξαθλίωσης.....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ συμφωνώ με όσα κάνουν. Μπορεί οι τιμές να ανεβαίνουν παγκοσμίως, αλλά στην Ελλάδα ειδικά το καρτέλ των Σουπερμάρκετ το έχει παρακάνει με τα μονοπώλια σε περιοχές και την συνεννοημένη άυξηση των τιμών. Δεν αναλογούν διολου ούτε σε πετρέλαια που ανεβαίνουν ουύτε σε τίπτα. Δε μπορείς να μου το παίζεις πως φταίει η βενζίνα που οι 3 χρωματιστές πιπεριές πχ. κάνουν 5 ευρώ (στο μασούτη στην Αγ.Σοφίας) ενώ κάτι που μεταφέρθηκε την ίδια περιοχή ή περιοχή το ίδιο μακριά αλλά είναι ρουχισμός κοστίζει φτηνότερα από ποτέ. Δεν κλέβουν τον κοσμάκη τα παιδιά, τα καρτέλ των σουπερ κλέβουν. επίσης, ρίχτε μια ματιά στην κατάσταση με τους Μασούτηδες στο κέντρο, που είναι σχεδόν μονοπώλιο και έχουν μέχρι και 30% τιμές παραπάνω από τα άλλα. Και μη μου λέτε "μην αγοράζεις από εκει" γιατί οκ, μια διο θα περπατήσω περισσότερο για σουπερ μαρκετ αλλλά οταν χρειάζομαι πολλά πράγματα δε μπορώ να περπατάω μέχρι του διαόλου και να τα κουβαλάω πίσω όλα μαζί, ούτε αμάξι θα πάρω για εκεί γιατί δεν είμαι κάφρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι αλλά τότε οδηγούμαστε στην αναρχία!! Γιατί σου λέω εγώ θεωρώ το πετρέλαιο ακριβό και ότι μας τα κλέβει το καρτελ των μεγάλων εταιριών και πάω σε ένα βεντζιναδικο και το φουλάρω με το όπλο!!! όμως αύτο δεν είναι λύση?όσο για το καρτελ των Σουπερ μάρκετ που αναφέρεις δυστύχως πρέπει άλλοι να κάνουν τις αναλογές ενεργείες αλλά είναι απασχολημένοι αυτην την περίοδο με τo Super Market Siemens!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι απαντήσεις του στυλ συμφωνώ ή διαφωνώ δεν οδηγούν σε λύση.
    Και εγώ διαφωνώ με τα καρτέλ που δημιουργούνται στο γάλα, στα τρόφιμα, στα Σ/Μ, στα...
    Όντας νομοταγής πολίτης περιμένω από την επιτροπή ανταγωνισμού, από την εκάστοτε Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση να με προστατεύσουν. Αυτοί ανακοινώνουν 41 μέτρα και περιμένουν την αγορά να αυτορυθμιστεί. Έχει ανατιμηθεί το πετρέλαιο 40% από την αρχή του χρόνου και τα αγαθά και εγώ δεν ξέρω πόσο και ο βασικός μισθός παραμένει ο χαμηλότερος στην Ευρώπη, και εγώ ακόμα περιμένω τα μέτρα της Κυβέρνησης...της ίδιας που μαζί με το κόμμα που κυβερνούσε πριν από αυτούς, μοιραστήκανε 100 εκατ€ σε μίζες της Siemens. Μόνο της Siemens; Ρωτάω;
    Έρχεται λοιπόν μια ομάδα, κλέβει προϊόντα από Σ/Μ και τα μοιράζει στις παρακείμενες Λαϊκές αγορές, όπου δεν ψωνίζουν οι έχοντες. Και μου λέτε ότι αν τα αγόραζαν και τα μοίραζαν. Σοβαρά ρε παιδιά; Η κίνηση δεν έχει σκοπό μόνο να βοηθήσει τους μη έχοντες αλλά να τιμωρήσει αυτούς που κλέβουν τους μη έχοντες. Αν τα πληρώνανε, πως θα το πετυχαίνανε; Φίλες Βορέα για πες μας έναν καλύτερο τρόπο, ή καλύτερα πρότεινέ το στην Κυβέρνηση. Δεν θα μπορούσα, δυστυχώς, να κάνω την πράξη τους αλλά δεν την καταδικάζω αβασάνιστα.
    Θεοδωσία, ποιόν εντυπωσιασμό και ποιά είδηση; Ξέρεις ποιοί το έχουν κάνει; έχεις δει έστω και 1 πρόσωπο; Τι θα πει Ακριβό; Define ακριβό. Ότι είναι φθηνό για σένα μπορεί να είναι ακριβό για κάποιον άλλο. Όταν αγοράζεις κάποιο αγαθό 20 λεπτά το κιλό,από τον παραγωγό και το πουλάς 5 ευρώ το κιλό στον καταναλωτή, είναι ακριβό ή φθηνό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια