Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Νομιμοποίηση της Παράνομης Στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την τόνωση της αγοράς??

Δεν κουνιέται που δεν κουνιέται αυτοκίνητο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω μποτιλιαρίσματος ήρθε και η απόφαση του ατσαλάκωτου που αφουγκράζεται την θέληση των δημοτών του να δώσει την χαριστική βολή για να χαρακτηριστεί η πόλη μας ΑΚΙΝΗΤΗ!!

Χθες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης μεταξύ του πρόεδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) ,του δήμαρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων αποφασίστηκε μια δέσμη μέτρων για τη στήριξη και τόνωση της αγοράς του ιστορικού κέντρου της.!!!

Φυσικά κανένας δεν έχει αντίρρηση ότι είναι Πολύ καλή αυτή η προσπάθεια των φορέων γιατί ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης περνάει πολύ δύσκολες ώρες, Όμως ορισμένες αποφάσεις αυτής της σύσκεψης προκαλούν το κοινό αίσθημα και Νομιμοποιούν κατά κάποιο τρόπο την παράνομη στάθμευση και τους κάγκουρες..

Έτσι μετά από ώριμη σκέψη ο μεγάλος δήμαρχος αποφάσισε την επιστροφή όλων των πινακίδων από τη δημοτική αστυνομία, (χωρίς την καταβολή προστίμου!!) έως τις 31 Δεκεμβρίου Και την ελεύθερη στάθμευση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο πλακόστρωτο της παραλίας…

Δίνει λοιπόν το σύνθημα σε όλους τους κάφρους κάγκουρες της πόλης να παρκάρουν το αυτοκινητάκι τους όπου γουστάρουν αφού δεν θα έχουν κυρώσεις και επιπλέον μετατρέπει την παραλιακή σε ένα απέραντο παρκινγκ όπως φυσικά είχε κάνει και με την Δεθ!! Είδατε ο θεσμός συνεχίζεται….!!

Οι παραγωγικοί φορείς ομόφωνα αποφάσισαν να προτείνουν τα παρακάτω: Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και μέχρι το τέλος του έτους αποφάσισε να μην εισπράττονται τέλη στάθμευσης(πολύ καλό) στην περιοχή που περικλείουν οι οδοί Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Αγίου Δημητρίου, Κασσάνδρου, Καραολή και Δημητρίου, 26ης Οκτωβρίου, Κουντουριώτου και Νίκης(έτσι όπως το πάμε θα την κλείσουμε από το διπλόπαρκαρισμα αυτή την οδό), ενώ παράλληλα η δημοτική αστυνομία να φροντίζει για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.!!!
Επιπλέον πρότειναν να ορισθούν περιμετρικά του κέντρου χώροι στάθμευσης όπως HELEXPO, ΟΛΘ, Κουντουριώτου κτλ., όπου να επιτρέπεται ελεύθερα η στάθμευση των καταναλωτών. (κάτι καλύτερο από την πρόταση του δημάρχου!!)

Ερώτηση 1: Αν νομιμοποιείς κάτι παράνομο έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα πως μπορείς μετά το πέρας αυτού του διαστήματος να το θεωρείς ξανά παράνομο και να βάζεις πρόστιμο?
Ερώτηση 2: Με αυτόν τον τρόπο δεν παρατείνεις μια τραγική κατάσταση που υπάρχει στο κέντρο και δεν νομιμοποιείς τον κάθε Ελληναρά οδηγό που παρκάρει το αυτοκίνητο του όπου τον βολεύει αφού ξέρει ότι δεν θα πληρώσει πρόστιμο και θα πάρει πίσω τις πινακίδες?
Ερώτηση 3: Σκέφτηκε κανείς τις δημόσιες συγκοινωνίες? Γιατί δεν βάζει σε εφαρμογή την δημοτική συγκοινωνία ή ακόμα σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΘ δεν αυξάνονται τα δρομολόγια του για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού έτσι ώστε να μην πάρουν όλοι τα αυτοκίνητα τους και κατεβαίνουν στο κέντρο?
Ερώτηση 4: Δεν είναι ώρα κύριοι να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα του parking στην πόλη μας με πιο μόνιμες λύσεις ?

Εγώ αυτό που προβλέπω είναι πλήρη Ακινησία.. Μακάρι να βγω ψεύτης …Μακάρι…

2 σχόλια:

  1. Μία πρόχειρη μόνιμη λύση που σκέφτομαι είναι να φύγει ο ατσαλάκωτος... αλλά πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με την γνώμη σου φίλε μου drteddy!!Αμήν και πότε...μέχρι τότε όμως τι?έτσι θα πάει η κατάσταση?Από το κακό στο χειρότερο? Φυσικά και αυτός που θα έρθει πρέπει να κάνει και κάτι,που και αυτό χλωμό το βλέπω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια