Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Θεσσαλονίκη και Τουρισμός δυο λέξεις ξένες μεταξύ τους!!

Η Θεσσαλονίκη αδικεί τον εαυτό της εδώ και πολλά χρόνια.. Η παγκόσμια άγνωστη συμπρωτεύουσα είχε μηδενική τουριστική προβολή με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να έχει τραγικά νούμερα τόσο σε παγκόσμια αναγνωσιμότητα όσο και σε τουριστική επισκεψημότητα..
Τι και ΑΝ βρίσκεται σε ένα από τα πιο πλεονεκτικά - κομβικά σημεία της Ελλάδας? Τι και αν δίπλα της βρίσκεται ο «θρυλικός» Όλυμπος, το Δίον , η Βεργίνα, η Αρχαία Πέλλα, το Άγιο όρος και η μαγευτική Χαλκιδική? Η πόλη κλεισμένη στην μιζέρια των τοπικών και όχι μόνο αρχόντων της κατάφερε να παραμείνει στην παντελή αφάνεια και να παίζει το ρόλο του κομπάρσου τόσο στην Ευρώπη όσο και στα βαλκάνια…
Ο χαμένος χρόνος ήταν μεγάλος και το πλήγμα τεράστιο για το πρεστίζ της πόλης.. Μια πόλη προσφυγική με πολλές στενές σχέσεις με τον Πόντο και την Κωνσταντινούπολη , με πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία τα οποία τόσα χρόνια παρέμεναν και παραμένουν ουσιαστικά ανεκμετάλλευτα από την ίδια την πόλη..
Ο χαρακτηρισμός της Θεσσαλονίκης ως «Πρωτεύουσας των Βαλκανίων» ήταν ένας τίτλος χωρίς κανένα αντίκρισμα ..Άλλωστε μόνοι μας την βαφτίσαμε έτσι χωρίς να κάνουμε τίποτα για να αξίζουμε αυτό τον «τίτλο».

Βέβαια τα τελευταία περίπου τρία χρόνια κάτι έχει αρχίσει να κινείται στο θέμα της τουριστικής προβολής της πόλης.

1.Δημιουργήθηκε ο Οργανισμός Τουριστικής Προώθησης και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης ο οποίος κάτι άρχισε να κάνει στο τομέα της προώθησης της πόλης.
2.Πολλές φθηνές αεροπορικές εταιρίες ήρθαν στο αεροδρόμιο Μακεδονίας με αποτέλεσμα να γίνει τουλάχιστον στα χαρτία ένας νέος προορισμός city-break
3. Συμμετείχε ο οργανισμός σε πολλές Διεθνείς εκθέσεις προώθησης της Πόλης
4.Κάποια περιοδικά άρχισαν επίτελους να αναφέρουν κάτι για την Θεσσαλονίκη..
5.Τελευταίες προσπάθειες του είναι η ενημέρωση των χρηστών του Internet τόσο μέσω του twitter όσο και του Facebook . Πρόκειται για πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Προώθησης και Μάρκετινγκ του Νομού, που επέλεξε να προβάλει την πόλη στο συγκεκριμένο κοινωνικό ιστοχώρο δικτύωσης. Στόχος: να διεισδύσει σε ένα διεθνές κοινό όλων των ηλικιών, με έμφαση ωστόσο στις νεότερες ηλικιακά ομάδες, οι οποίες επιλέγουν κατεξοχήν τέτοιους τρόπους επικοινωνίας. Τα μέλη του facebook βάζοντας στην αναζήτηση τις λέξεις ‘’visit Thessaloniki’’ μπορούν να γίνουν ‘’φίλοι’’ της ιστοσελίδας και να αναζητούν πληροφορίες για τις τρέχουσες πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη, για τα μέρη όπου μπορούν να διασκεδάσουν ή για τη διαμονή τους…

Όλες αυτές οι προσπάθειες είναι αξιόλογες αλλά κατά την δίκη μου εκτίμηση δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αν δεν υπάρξει μακροχρόνιο συγκεκριμένο τουριστικό πλάνο.. Θα μου πείτε τι θα μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι? Από το μηδέν ξεκίνησαν…Δεν θα διαφωνήσω αλλά δυστυχώς όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος …Και μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι Μηδενικό…και πιστέψτε με το λέω με πόνο ψυχής..

Τα βασικά ερωτήματα που μένουν αναπάντητα τόσα χρόνια είναι τα εξής :

«Από πού μπορούν οι επισκέπτες να μάθουν για την ύπαρξη της πόλης μας»?
«Από πού μπορούν οι τουρίστες να αντλήσουν επίσημες πληροφορίες για την πόλη μας»?
«Γιατί να επισκεφθεί κάποιος τουρίστας την Θεσσαλονίκη?»
«Γιατί να διαλέξουν την πόλη μας σε σχέση με άλλες πόλεις της Ευρώπης και των Βαλκανίων?»


Και τέλος….
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος χριστιανός μπήκε τυχαία σε κάποια site και πληροφορήθηκε για την πόλη, εκτίμησε την ιστορία της και το πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα και πήρε την απόφαση να έρθει αρχικά για ένα διήμερο να μείνει στην Θεσσαλονίκη…
«Μπορεί να μου πει κάποιος ποιες υποδομές έχουμε κάνει ώστε να υποδεχτούμε αυτόν το "ερήμο" τουρίστα..?Και δεν μιλάω για τρελά πράγματα ..Για το πιο απλό..Από πού θα μπορέσει να αντλήσει τουριστικές πληροφορίες για την πόλη μας όταν φτάσει εδώ(χάρτες ,Συγκοινωνίες, μέρη διαμονής, Αξιοθέατα κλπ)?» Τα tourist information (i) μήπως δεν υπάρχουν πουθενά ούτε καν στο αεροδρόμιο…?

Και μην μου πείτε ότι θα ξετρελαθεί με την Θεσσαλονίκη μας επειδή διακρίνεται η πόλη μας για την έντονη διασκέδαση, τις όμορφές γυναίκες, τα τσουρέκια του Τερκενλή, την νόστιμη κουζίνα από την πόλη, τα τρίγωνα πανοράματος και την μπουγάτσα γιατί τότε θα σας απαντήσω ότι είμαστε πραγματικά άξιοι της μοίρας μας.. Όλα αυτά είναι μικρά κομματάκια της πόλης μας τα οποία φυσικά και δεν τα αρνιόμαστε αλλά δεν γίνεται να τα μετατρέπουμε σαν τα μοναδικά μας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων….

Αν Αυτό δεν δείχνει την Παντελή "γύμνια" μας τότε απορώ τι άλλες αποδείξεις χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη μας?

ΥΓ1. Θα υπάρξουν και άλλα Post για την τουριστική ανυπαρξία της Θεσσαλονίκης.. Αυτό είναι μόνον η αρχή...
ΥΓ2. Δεν έχω κανένα λόγο να τορπιλίσω οποιαδήποτε προσπάθεια κανενός και φυσικά ούτε του οργανισμού τουριστική προβολής της Θεσσαλονίκης…Η εικόνα της πόλης είναι που με τρελαίνει...
ΥΓ3.και όλα αυτά γιατί....ilovethessaloniki.. Και πιστέψτε με δεν είμαι ο μόνος..Είναι πάρα πάρα πολλοί...!!

13 σχόλια:

  1. Μη ξεχνας και την εβραϊκη ιστορια της πολης. Φαντασου τι τουριστες απο ΗΠΑ και Ισραηλ μπορει να προσελκυσει.
    Παντως αν δε βοηθησει ο ΕΟΤ δε γινεται τιποτα. Και ο ΕΟΤ δε θα βοηθησει επειδη δεν επιθυμει να οδηγησει τους τουριστες (και τα πορτοφολια τους) εκτος λεκανοπεδιου/νησιων.
    Και οι τοπικοι αρχοντες εχουν ευθυνες βεβαια αλλα και περιορισμενες δυνατοτητες ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Φυσικά και δεν ξεχνώ το εβραϊκό στοιχείο της πόλης το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης..
    Ο Εοτ δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα..Πρέπει επίτελους να πάρουμε(εννοώ οι τοπικοί φορείς) αποφάσεις που θα οδηγήσουν την πόλη εξώ από τον βάλτο που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια..Φτάνει πια με το "η Αθήνα τα φταίει όλα και μπλα μπλα μπλα..."
    Αυτές οι δικαιολογίες χρησιμοποιούνταν τόσα χρόνια από τους ανάξιους τοπικούς φορείς σαν άλλωθι...Δεν μπορώ να καταλάβω μας φταίει η Αθήνα που σαν Πολιτιστική πρωτεύουσα το μόνο αξιόλογο που έγινε ήταν η συναυλία των u2? Επέσαν τρελά λεφτά αλλά η πόλη δεν είδε τίποτα..Μας φταίει η Αθήνα που ένας "υπαλληλάκος" του Δήμου κατηγορείται για υπαιξέρεση χρήματων από το δήμο...Όχι δεν μας φταίει η Αθήνα ...Μας φταίει η μιζέρια και η ανικανότητα των "Δικών μας" αρχόντων ...Ο ένας ασχολείται μόνο με τις δημόσιες σχέσεις(από πανηγύρι σε πανηγυρι) και ο άλλος ονειρεύεται την ώρα και την στιγμή που θα μπει στο ανακτορό του για να μας πει ότι έκανε και έργα...Έγω πιστεύω λοιπόν ότι οι τοπικοί άρχοντες (όχι μόνο αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία αλλά και η αντιπολιτεύση)έχουν απεριόριστες ευθύνες για το κατάντημα της πόλης και πιστεψτέ με οι δυνατότητες τους είναι μέγαλες για θέμα όμως που τους νοίαζουν και τους φέρνουν ψήφους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι να πουμε ρε παιδια οτι οι τποικιοι αρχοντες δεν κανουν ΤΙΠΟΤΑ-ΤΙΠΟΤΑ-ΤΙΠΟΤΑ-ΤΙΠΟΤΑ για αυτην την πολη?
    Να πουμε για το Αθηνοκεντρικο κρατος,αλλα ναι ξεχασα θα ειμαι ο κομπλεξικος αν πω κατι για το ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ κρατος.
    Στηη Αθηνα ειδη το μετρο παει παντου σχεδον , να μην πω οτι υπαρχει και το τραμ,ηλεκτρικο και εδω μια γραμμη που τελικα δεν θα εξυληρετει οταν και αν θα τελειωσει και δεν ξερουν ποτε θα ειναι ετοιμη, ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΟΥΤΕ 10χιλμ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ.
    Σταματαω εδω γιατι με πιανουν τα νευρα μου με την ανικανοτητα ορισμενων και με τον ραγιαδισμο ολων μας προς το ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη αλλά όταν ακούω ως πρώτο τουριστικό πλεονέκτημα της πόλης την εγγύτητα της σε άλλες τοποθεσίες και οτι έχει σχέσεις με τον Πόντο, μου έρχεται να αναρωτηθώ το πόσο πραγματικά είναι έτοιμη η Θεσσαλονίκη να ανοικτεί στον τουρισμό.

    Ισως το γεγονός οτι έμβλημα της πόλης είναι ένα οθωμανικό μνημείο που οφείλει το όνομα του σε έναν εβραίο να εξηγεί τους λόγους της αδιαφορίας που δείχνουν οι θεσσαλονικείς για την πόλη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Kourtgeo, συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου περί Αθήνας..τέλος αυτά η Θεσσαλονίκη έχει δύναμη δική της..δεν παρακαλάει!! Το θέμα είναι απλό (καλώς ή κακώς) τι προϊόν έχεις να προσφέρεις σαν πόλη;Τι θα δώ έγω σαν τουρίστας για να έρθω; και εαν είμαι αλλοδαπός πως θα το μάθω; O EOT σίγουρα δημόσιος οργανισμός δεν έχει πουθενά μα πουθενά σαν προορισμό την Θεσσαλονίκη..Ντροπή!! Άλλο θέμα σε τι κατάσταση βρίσκεται η πόλη..πείχτρα στο καυσαέριο?..στα αμάξια?..στη βρώμα?..με λίγα λογια υποδομές..όμορφα κτήρια (βαμμένα, καθαρά), πεζοδρόμια ανθρώπινα (όχι γκριζα και σπασμένα), δέντρα, πρόσβαση σε αναπήρους..τι στύλ θέλει η πόλη να πλασάρει..βυζαντινό, Μ. Αλέξανδρος Μακεδονία, καφέ, μπαράκια, Θάλασσα (μπίχλα ο Θερμαικος)..τι? Πρέπει η πόλη μας να αποφασίσει..ο ζορο και ο αυτοκράτων είναι για τα μπάζα..προτάσεις και αποφάσεις παιδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ καλή η ιδέα να αναδείξουμε την "εβραϊκή ιστορία" της πόλης για να έρθουν τουρίστες από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

    Συμφωνώ απολύτως.

    Ομοίως προτείνω, επειδή το 1941-44 η πόλη ήταν υπό Γερμανική κατοχή, να αναρτήσουμε τον αγκυλωτό σταυρό στα διάφορα μνημεία (όπως ακριβώς κυμάτιζε τότε).
    Να δείτε πόσοι Γερμανοί θα έρθουν να μας επισκεφτούν.

    Οι Εβραίοι είχαν μόνον μία ιδιότητα στην πόλη μας: ήρθαν κατ ουσίαν ως (οικονομικοί) κατακτητές.
    Αγόρασαν τα πάντα και διαχειριζόταν την οικονομική της ζωή.
    Ακόμη και σήμερα μεγάλα οικοδομικά τετράγωνα ανήκουν σε εβραϊκές οικογένειες, οι οποίες γνωρίζονται και αλληλοϋποστηρίζονται (όσοι γνωρίζουν Εβραίους στην πόλη μας ξέρουν πολύ καλά τι γράφω).

    Η κύρια τουριστική ανάπτυξη που είδα στην πόλη μου, είναι η όμορφη διαμόρφωση περιοχών όπως Πλ.Αριστοτέλους-Αρχαία Αγορά, και μέχρι παραλία (από Αγ.Δημήτριο),
    αντίστοιχα περιοχή Ροτόντας-ναυαρίνου (αρχαία) παραλία-Λευκός Πύργος.
    Επίσης αναπτύχθηκαν και μένει αρκετά να γίνουν στα κάστρα-Μονή βλατάδων κλπ.

    Τουρίστας μόνος του σπάνια θα έρθει στην πόλη μας.
    Οι περισσότεροι έρχονται με τουριστικά λεωφορεία.
    Περάστε ένα πρωί από τον Άγιο Δημήτριο και θα καταλάβετε τι γράφω.

    Ο τουρισμός στην πόλη μας είναι κατ εξοχήν ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ και δει Ορθόδοξος. Αυτή ήταν η αληθινή ταυτότητα της πόλης μου. Και όχι τι άφησε πίσω του κάθε είδους ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ (οικονομικός ή διοικητικός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με όλα Κουρτ και συναδελφε Δοελίτη, ΑΛΛΑ: Μην ξεχνάμε ότι για τους ξένους Ελλάδα ίσον 2 πράγματα : Αθήνα - Αρχαίος Πολιτισμός και νησιά - καλοκαίρι και επειδή είναι δύσκολο σε μία χώρα να υπάρχουν πολλοί προορισμοί στο μυαλό του τουρίστα, η θέση της Θεσσαλονίκης είναι δύσκολη..Αν το καλοσκεφτείτε και σε πιο μεγάλες χώρες οι προορισμοί δύσκολα είναι παραπάνω από δύο (για τους πολλούς τουλάχιστον). Επίσης και στην Ελλάδα πλην νησιών και Αθήνας δε συναντάς αλλού σημαντική τουριστική προέλευση.
    Για μένα το στοίχημα είναι οι χώρες της ΝΑ Ευρώπης που έχουν μπει ΕΕ σε συνδυασμό με την ειρήνη στη Γιουγκοσλαβία που έχει κάνει εφικτή και την οδική πρόσβαση. Τώρα θα μου πεις τι λεφτά θα αφησουν αυτοί οι ματζίρηδες? Ε ας ελπίσουμε ότι σε λίγα χρόνια θα ανέβουν οικονομικά και θα τους έχουμε κατοχυρώσει..Εκ των πραγμάτων λαοί πιο προηγμένοι θα επιλέξουν αρχικά Αθήνα για τα μνημεία και κανά νησάκι, οπότε πόσες φορές θα έρθουν Ελλάδα? Εμείς μήπως ξαναπάμε στην ίδια χώρα διακοπές εύκολα??
    Βέβαια ακόμη και αυτό το κομμάτι που θα μπορούσαμε να έχουμε, το έχουμε απωλέσει από την ανυπαρξία προβολής και υποδομών..Αλλά πάνω σε αυτό τα είπατε ήδη εσείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν παιδιά εγώ δεν ξέρω για την ιστορία της Θεσσαλονίκης, αλλά αυτά που βλέπει ένας τουρίστας περαστικός από την πόλη, δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για να τον κάνουν να επιστρέψει. Ετοιμάζω σχετικό ποστ για το δικό μου ιστολόγιο, αλλά με λίγα λόγια το πιο εντυπωσιακό που είδα στη Θεσσαλονίκη ήταν τα γλυκά που σερβίρουν οι καφετέριες μαζί με τους καφέδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παιδια η Σαλονικα πασχει απο υποδομες, κοιταξτε τωρα ποσο καιρος θα περασει μεχρι να μετακινηθει η Δ.Ε.Θ και αν μετακινηθει.
    Καλα για το ψευτικο μεττεο που ΘΑ κανουν δεν το συζηταω,ειναι απο τις μαγαλυτερς καροϊδιες ποου εχουν γινει ποτε.
    Τα λεμε αλλα ποιος μας ακουει?
    ΚΑΝΕΙΣ.
    2εκ. κοσμος και υπαρχει μονο το αστικο, αυτο τα λεει ολα, τι αλλο να πουμε?
    Και για τον τουρισμο αν δεν υπαρχουν συγκοινωνιες, για μεγαλη πολη, γιατι να ερθει καποιος, για να ταλαιπωρηθει????
    ΥΠΟΔΟΜΕΣ , ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ.
    Το κυκλοφοριακο στην Σαλονικα ειναι μακρνα το χειροτερο απο οποιαδηποτε αλλη πολη της Ελλαδας, κινουμε μεταξυ Σαλονικας-Αθηνας-Πατρας ,λοιπον η Σαλονικα στο κυκλοφοριακο ειναι αισχος, απιστευτη ταλαιπωρια.
    Η πρεπει να φυγουν τα 2/3 τουλαχιστον, απο την Σαλονικα η ΥΠΟΔΟΜΕΣ.
    Το ασχημο ειναι οτι ο ρυθμος της πληθυσμιακης αναπτυξης της Σαλονικας ειναι πλεον τριπλασιος ακομα και απο αυτου της Αθηνας, τι θα γινει που θα χωρεσουν ολοι αυτοι ρε παιδια????????????????????
    Ασ το σκεφτουν ιδιως αυτοι που εχουν και παιδια να μεγαλωσουν.
    Επαρχια εινια η μονη λυση και ευτυχως η Σαλονικα εχει πολεις δορυφορους που ειναι πολυ κοντα και πολη ομορφες,Εδεσσα, Βεροια,Ναουσα,Χαλκιδικη,Κατερινη κτλπ.
    Σε καποια απο αυτες τις πολεις ειναι η λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ φίλε,

    Η θεσσαλονίκη είναι μια πολύ άσχημη πόλη.

    Οι τουρίστες έχουν στην διάθεσή τους ελάχιστο πολύτιμο χρόνο και δεν πρόκειται να τον χαραμίσουν μέσα σε έναν "ωκεανό" απο μπετόν σκουπίδια, καυσαέριο, κορναρίσματα, άγχος, ανύπαρκτες υποδομές κτλ.

    Οπότε εκτός απο τους γνωστούς "φοιτητοτουρίστες" των 20€/ημέρα μην περιμένεις τίποτε παραπάνω.

    Σας πρόλαβε η Κωνσταντινούπολη.
    Τόσο απλό είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Καταρχήν θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους σας γιατί καθυστέρησα αρκετά να απαντήσω στους διάφορους σχολιασμούς σας...Αλλά λόγω άδειας και μη δυνατότητας ηλεκτρονικής πρόσβασης δυστυχώς δεν μπόρεσα να είμαι συνεπής σε αυτήν την κουβέντα..και πάλι συγνώμη
    @φίλε ανώνυμε δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάποιον κομπλέξικο επειδή θεώρει ότι η Αθήνα τα φταίει όλα άσχετα αν διαφωνώ ολοκληρωτηκά με αυτήν την άποψη..Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές..Εγώ Θεώρω ότι εμείς(όλοι οι τοπικοί φορείς)έχουν το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης για την απαξίωση της πόλης και θα το δείτε και στην συνέχεια..
    @Πολύ σωστός προβληματισμός abravanel..Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό δείχνει την γύμνια της πόλης μας..Η πόλη δεν είναι έτοιμη για να προβάλει τον τουρίσμο της γιατί δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση..Πάντως πιστεύω ότι δεν αδιαφορούν όλοι οι Θεσσαλονικείς για την πόλη τους..Απλά είναι λίγοι αυτοί που ενδιαφέρονται και δεν έχουν μεγάλη δύναμη..
    @φίλε Doeliths συμφωνώ 1000% με αυτά που λες..Αυτό είναι η κρίσιμη ερώτηση που πρέπει να απαντήσουμε όλοι μας " τι προϊόν έχεις να προσφέρεις σαν πόλη στον τουρίστα?" Μόλις απαντηθεί αυτή η ερώτηση καταστρώνεις έναν μακροχρόνιο σχέδιο προβολής και δημιουργείς τις κατάλληλες υποδομές..Αλλά ποιός να το κάνει?οι ανύπαρκτοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Thessaloniki fighter νομίζω ότι δεν με κατανόησες ακρίβως πως εννοώ την προβολή του εβραικού στοιχείου..Αναφέρεις ακράια πράγματα..ΤΟ ορθόδοξο ,το εβραικό το οθωμανικό, το μακεδονίκο,οπώς και το ποντιακό στοιχείο (και άλλα πολλά)αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ιστορίας της πόλης είτε μας αρέσει είτε όχι.. Έγω είπα να μην αφήσουμε να ξεχαστεί η ιστορία της πόλης και να προσπαθήσουμε να την προβάλουμε..Γιατί πραγματίκα η πόλη έχει αξιόλογα ιστορίκα στοιχεία ανεκμετάλευτα και πολλές φορές ξεχασμένα από όλους...
    @ φίλε μου fil συμφωνώ με αυτάπου λες...Γι αυτό και θέωρω ότι η θεσσαλονίκη αν δεν "εκμετελλευτεί" τον τουρισμό της Χαλκιδικής το καλοκαίρι είναι χαμένη από χέρι..Επιπλέον το μέγαλο όπλο της πόλης μας , αυτήν την στιγμή είναι η εγνατία πράγμα που θα αρχίσει να φαινέται από του χρόνου και μέτα..Εμείς όμως δεν πρέπει να είμαστε έτοιμοι όσον αφορά τις υποδομές της πόλης μας για να υποδεχτούμε τον οποιοδήποτε έρχεται σε αυτήν την πόλη?
    @ Γι αυτό φωνάζουμε Σοφία ..Γιατί πραγματικά είναι τραγική η κατάσταση..Αυτό που δείχνει πάντως την κατάντια μας είναι η τελευταία σου παρατήρηση...
    @ Φίλε ανώνυμε Πραγματικά η λέξη Υποδομές είναι μεγάλη κουβέντα...Αντέ να δούμε τι θα δούμε..
    @ Συμφωνώ απόλυτα..Δεν μας πρόλαβε μόνον η Κωνσταντινούπολη αλλά δυστυχώς αρχίσουν σιγά σιγά και άλλες Βαλκανικές πόλεις να αναπτύσονται πιο γρήγορα από μας και να καλυπτούν το χαμένο τους έδαφος..Ελπίζω μην μας ξεπεράσουν χώρις να το πάρουμε χαμπάρι αν και γενικά είμαι απαισιόδοξος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα συμφωνήσω με όλους σας, γιατί και εγώ λατρέυω την πόλη μας και πιστεύω πως μπορεί να αναδειχθεί περισσότερο. Θα ήθελα όμως να κάνω μία ερώτηση. Γιατί το blοg λέγεται I LOVE THESSSALONIKI από τη στιγμή που τα άρθρα που διάβασα(όχι και πολλά είναι η αλήθεια) μιλούν για μία πόλη απάνθρωπη, αναφερόμενα στα χρόνια προβλήματά της; Παράνομο παρκάρισμα, έλλειψη καθαριότητας και τώρα πρόσφατα απαξίωση από τους τουρίστες. Ναι, είναι προβλήματα σημαντικά και ίσως αξεπέραστα για ένα κράτος σαν αυτό της Ελλάδας, όμως Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο αυτά. Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο τσιμέντο και σκουπίδια. Θεσσαλονίκη είναι οι γραφικές ταβερνίτσες, οι βόλτες στην παραλία(ας μοιάζει και με μπίχλα!), τα πολυάριθμα μνημεία, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα(θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα)... αυτή είναι η Θεσσαλονίκη που αγαπάμε! Με το να μεμψιμοιρούμε τονίζοντας ΜΟΝΟ τα προβλήματα τι καταφέρνουμε; Δεν πέτυχα κανένα σχόλιο θετικό! Λίγη αισιοδοξία, μα τον Τουτάτη!(Ι LOVE ASTERIX). Ολες οι πόλεις έχουν προβλήματα(ξέρετε ότι μπροστά σε πολλές περιοχές του Παρισιού η Θεσσαλονίκη είναι υπόδειγμα καθαριότητας;) ΚΟΥΡΑΓΙΟ λοιπόν, χωρίς τόση γκρίνια και με ελπίδα ότι οι λίγοι θα γίνουν πολλοί και θα φέρουν τις αλλαγες!
    ΥΓ: Πρόσφατα διάβασα σε ένα αμερικάνικο site(δυστυχώς δεν θυμάμαι όνομα ούτε έχω link) ένα άρθρο, γραμμένο από μία Ισραηλινοαμερικάνα ρεπόρτερ. Αυτή η κυρία επισκέφτηκε την πόλη μας για μία συναυλία, χώρις να έχει προγραμματίσει διακοπές και απλά ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΕ! Θυμάμαι μία φράση της:''H Θεσσαλονίκη είναι η μόνη ευρωπαική πόλη που η λέξη cool τη χαρακτηρίζει ακριβώς!'' Έτσι, η Salonica φιγούραρε ως προορισμός του μήνα σε ένα ξένο site με μεγάλη επισκεψιμότητα! Η Θεσσαλονίκη έιναι ένα διαμάντι που περιμένει να το ανακαλύψουν! ΤΕΛΟΣ, ΟΥΦ!

    ΑΝ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ, ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΣΙ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ(15 ΕΤΩΝ) Α ΚΑΙ ΚΑΝ'ΤΕ ΚΑΝΕΝΑ POST ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΝΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια