Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Τα σκουπίδια και ο κάφρος



Ένα από τα πράγματα που μπορούν να με βγάλουν εκτός εαυτού είναι η συμπεριφορά ορισμένων σε περιόδους που δεν πραγματοποιείται ικανοποιητικά (ή δεν πραγματοποιείται καθόλου) η αποκομιδή των σκουπιδιών. Προχθές το έζησα πάλι. Γεμάτος κάδος και ένας λόφος από σακούλες έξω από αυτόν.

Παρά την ανωτέρω εικόνα, βλέπω κάποιον να πλησιάζει και να πετάει τη σακούλα με τα σκουπίδια του που αλλού, μα επάνω στο λόφο από σακούλες.

Πόσο κάφρος και υποανάπτυκτος στο μυαλό πρέπει να είσαι, ώστε να μην καταλαβαίνεις ότι κατεβάζοντας τα σκουπίδια οξύνεις το πρόβλημα; Τόσο δύσκολο είναι να τα αφήσεις για λίγες ημέρες στο μπαλκόνι σου; Αλλά φυσικά το λατρευτό σου σπιτάκι είναι το πιο σημαντικό για σένα σε αυτή τη ζωή, ενώ για το δρόμο ας νοιαστεί ο Δήμαρχος βρε αδερφέ...

Στο δρόμο βέβαια θα αυξηθεί γεωμετρικά η βρωμιά και η δυσωδία, οι σακούλες θα κυλήσουν στο δρόμο, θα πατηθούν από αυτοκίνητα, θα σκιστούν και η μπόχα θα επανέλθει δριμύτερη στην πόρτα σου...Αλλά που μυαλό μέχρι εκεί...

4 σχόλια:

  1. Μα, να φύγει από το σπίτι μου κι ας πάει στο σπίτι του άλλου. Τι με νοιάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ο γείτονας σου έχει το "λόφο" με τα σκουπίδια στην πόρτα του, μιλάμε για "πρόβλημα στην πόλη".
    Όταν τα σκουπίδια που εσύ πετάς (πάλι) φτάνουν στην δική σου πόρτα, τότε μιλάμε για ανίκανο κράτος, ανίκανες διοικήσεις, να τα "μαζέψει" ο ίδιος ο δήμαρχος με τα χεράκια του, κλπ.
    Ούτε καν "υποκρισία", δεν μπορείς να βαφτίσεις πλέον την αδιαφορία του κάθε Θεσσαλονικιού (όπως γινόταν μέχρι πρότινος). Μόνο βλακεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή δυστυχώς είναι η νοοτροπία που επικρατεί όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη αλλά σε όλην την Ελλάδα..Δυστυχώς...και το πρόβλημα έχει φτάσει στο απροχώρητο!!Κάπως έτσι είναι τα πράγματα Pari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω μαζί σου KourtGeo, είναι νοοτροπία σε όλη την Ελλάδα και πιστεύω ότι έχει να κάνει με την έλλειψη παιδείας σε αυτόν τον τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια