Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟΣ

Έφτασε με το mail.

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΒΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ E-MAIL. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ!!!

ΜΕ ΛΕΥΚΟ 50%+1 ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...ΟΛΟΙ ΛΕΥΚΟ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ?ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ?ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ? ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΛΕΥΚΟ ....

Τα ψηφοδέλτια τα διακρίνουμε σε έγκυρα, άκυρα και λευκά. Το κάθε ένα από αυτά τα ψηφοδέλτια έχει την δικιά του αρίθμηση κατά την εξαγωγή τους από την κάλπη. Τα έγκυρα εκφράζουν την επιλογή προτάσεων που δίδουν τα εκάστοτε πολιτικά κόμματα. Τα άκυρα εκφράζουν κάποια παραβίαση των παραπάνω αρχών και τέλος η λευκή ψήφος αποτελεί αρνητική ή ουδέτερη πολιτική τοποθέτηση απέναντι στις προτεινόμενες προτάσεις των κομμάτων.Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;Όταν το 50% συν ένα του εκλογικού σώματος επιλέξει την λευκή ψήφο τότε υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της βούλησης του λαού), της Λαϊκής Κυριαρχίας και την αρχή της Ισότητας της ψήφου πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση και να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή βούληση.


Παράδειγμα: 1) Έστω ότι έχουμε τις Α,Β,Γ,Δ και Ε πέντε προτάσεις προς ψήφιση (η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάσει ΠΔ 96/2007 το οποίο ισχύει και σήμερα) και υπάρχει το δικαίωμα της λευκής ψήφου από τους εκλογείς. Ο αριθμός των εκλογέων είναι εκατό (100) άτομα .Από τα αποτελέσματα της ψηφοφορία προκύπτει ότι οι πενήντα ένας (51) ψήφισαν λευκό και 30 την Α πρόταση, 10 την Β, 5 την Γ , 2 την Δ, 1 την Ε και 1 άκυρο. Η πλειοψηφία των εκλογέων (51%) ψήφισε λευκό ( πλειοψηφικό σύστημα) και το λευκό αποτελεί συνειδητή επιλογή (και όχι αδιαφορία γιατί αυτή εκφράζεται από την αποχή ) που εκφράζει αρνητική ή ουδέτερη στάση τόσο απέναντι στις παραπάνω πέντε προτάσεις όσο και σε αυτούς που τις εκφράζουν. Τότε οι παραπάνω, αφού έχουν απολέσει την νομιμοποίηση τους να μιλούν εκ μέρους της πλειοψηφίας, πρέπει να αποσυρθούν (γιατί ανάλογη χρήσης έχουν και τα λευκά όταν έχουν μικρό ποσοστό, επίσης δεν υπάρχει εκπρόσωπος του λευκού) γιατί αυτό είναι το σαφές μήνυμα της λευκής ψήφου. Στη συνέχεια πρέπει να γίνουν ζυμώσεις, καταγραφή τάσεων και επιλογή (π.χ. δημοψηφίσματα) για το τι ζητάει η πλειοψηφία των εκλογέων και να διαμορφωθούν νέες προτάσεις που θα περικλείουν αυτές τις τάσεις της πλειοψηφίας Οι εκπρόσωποι αυτών των προτάσεων πρέπει να μπορούν να εκφράσουν την πλειοψηφία.Παράδειγμα: 2) Σε σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Πρώτο Τμήμα) , που αφορά την υπόθεση Πασχαλίδη, Κουτμερίδη και Ζαχαράκη κατά Ελλάδος αρ. απόφασης: Ν Φ092.22-2512-1/1 10/4/2008 στο κεφάλαιο Εφαρμογή στην παρούσα υπόθεση και στην παράγραφο 32 αναφέρεται ΄΄ Περαιτέρω , το Δικαστήριο …..σώματος. Ειδικότερα, επιλέγοντας το λευκό ψηφοδέλτιο, ένα μέρος του εκλογικού σώματος της μείζονος εκλογικής περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας επιθυμούσε να εκφράσει την αποκήρυξη όλων των πολιτικών σχηματισμών.΄΄ Όλη η απόφαση στο www.nsk.gr/edad/ee474.pdf. Δηλαδή, σύμφωνα με τα παραπάνω, η λευκή ψήφος αποκηρύσσει όλα τα πολιτικά κόμματα. Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου υπερβαίνει το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος τότε μήπως διαλύονται τα πολιτικά κόμματα;Αν στο Σύνταγμα α.41 παρ. 1΄΄ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δύναται να διαλύσει την Βουλή εάν αυτή ευρίσκεται εν προφανή δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα………΄΄ στην άνω περίπτωση που σε μεγάλο ποσοστό (50% συν 1) του εκλογικού σώματος αποκηρύσσει, με την ψήφο του, τα πολιτικά κόμματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ρυθμιστής του πολιτεύματος – αρχηγός της πολιτείας (α30 παρ.1 του Συντάγματος ) θα πρέπει να διαλύσει όλα τα κόμματα (αρχή της λαϊκής κυριαρχίας).Στο α. 52 του Συντάγματος αναφέρει περί της ΄΄Γνήσια και ανόθευτη εκδήλωσης της λαϊκής κυριαρχίας΄΄ και αφορά την πληροφόρηση του λαού από τα ΜΜΕ. Ο λαός είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ για την δύναμη της λευκής ψήφου. Οι δημοσιογράφοι είναι επιλήσμονες των καθηκόντων τους έναντι στον ελληνικό λαό γιατί ο τελευταίος είναι εντελώς απληροφόρητος για την δύναμη της λευκής ψήφου.
Η λευκή ψήφος αποτελεί την μεγαλύτερη, δημοκρατικότερη και κυρίως ουσιαστικότερη μορφή διαμαρτυρίας στα δημοκρατικά καθεστώτα. Η λευκή ψήφος είναι πολιτική απόφαση που αποκηρύσσει το πολιτικό σκηνικό και στην εκλογική διαδικασία έχει την μορφή πολιτειακού δημοψηφίσματος.Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω, τι νόημα θα είχε η επιλογή της λευκής ψήφου από το εκλογικό σώμα και ποια θα ήταν η ουσία της στην εκλογική διαδικασία με βάσει των αρχών της δεδηλωμένης και της λαϊκής κυριαρχίας ; Μήπως ο πολίτης – εκλογεύς ασκώντας το ανώτερο δημοκρατικό του δικαίωμα, συμμετέχοντας με την ψήφο του στις εκλογές, επιλέγοντας λευκό ουσιαστικά η ψήφος του είναι υποδεέστερη και άνευ σημασία για το εκλογικό σώμα καταπατώντας την αρχή της ισότητας; Θα έπρεπε τότε να υπάρχουν μόνο τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια που σημαίνει ότι θα έπρεπε υποχρεωτικά να υιοθετήσουμε μία από τις επιλογές που δίδουν τα πολιτικά κόμματα χωρίς δικαίωμα άλλης επιλογής, όπως γίνεται ουσιαστικά σήμερα γιατί ποτέ δεν άνοιξε η συζήτηση για τις δυνατότητες που προσφέρει στο εκλογικό σώμα η λευκή ψήφος. Το Σύνταγμα της Ελλάδος προστατεύει τον κυρίαρχο λαό και το Δημοκρατικό πολίτευμα και όχι το status quo (ηγεμονία) των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων τους. Στα δημοκρατικά πολιτεύματα λοιπόν έχει προβλεφθεί το πώς ο κυρίαρχος λαός έχει την δυνατότητα να απαλλαγεί από τους πολιτικούς σχηματισμούς και τους υποψηφίους αυτών βοηθώντας στην εξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος. Αν οι τυχόν ομάδες πίεσης (Τράπεζες, Εκδότες, ΜΜΕ, Βιομήχανοι κ.ά.) έχουν βρεθεί πάνω από το πολιτικό σύστημα και αυτό εκτελεί εντολές τους πώς αλλιώς μπορεί ο κυρίαρχος λαός να απεγκλωβιστεί ειρηνικά από όλα αυτά; Όταν το πολιτικό σκηνικό συνολικά είναι κατώτερο σε πολιτικές, αξίες και ήθος από την κοινωνία δεν θα πρέπει να μπορεί να απαλλαγεί από αυτό ή θα πρέπει και η κοινωνία να γίνει σαν και αυτούς; Στη Δημοκρατία μόνο επιλέγεις δεν μπορείς να απορρίπτεις;Οι πολιτικοί σήμερα είναι αυτοί που ουσιαστικά ασκούν την νομοθετική, εκτελεστική και ελεγκτική εξουσία και όπως είναι φανερό, αν το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, δεν υπάρχει πιθανότητα τιμωρίας πολιτικών προσώπων ή επιχειρηματιών. Η λευκή ψήφος έχει την δυνατότητα να ΄΄καθαρίσει΄΄ το παρακμάζον πολιτικό σύστημα και να δώσει την δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό να θέσει νέους κανόνες διακυβέρνησης. Είναι ευκαιρία να διδάξουμε δημοκρατία σε όλο τον κόσμο και να τους αποδείξουμε ότι στη Δημοκρατία οι λαοί δεν εγκλωβίζονται σε ΄μέτριες΄ από το σύστημα προτεινόμενες επιλογές αλλά μπορούν να τις αποσύρουν και να αναζητούν αυτό που τους εκφράζει. Εκπομπή για τη λευκή ψήφο δεν έχει γίνει ποτέ, γιατί;






8 σχόλια:

  1. http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=16544

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει ενδιαφέρον το θέμα. Καλό θα ήταν να μάθουμε με σαφήνεια τι ισχύει.
    Κάτι μου λέει όμως ότι πέρα από όποια διατάγματα και ρυθμίσεις, αν η κάλπη βγάλει 50%+1 λευκά επί του συνόλου σε όλη την επικράτεια, η δυναμική που θα δημιουργηθεί θα οδηγήσει σε ανακατατάξεις όλο το πολιτικό σύστημα ενώ θα ωθήσει και νέες δυνάμεις να μπουν στο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο νόμος 3434/2006, άρθρο 1 και το Προεδρικό Διάταγμα 96/ 2007, στο άρθρο 98, παρ.8, ορίζει: "κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα."
    Επίσης έχω και προσωπική άποψη: τις τελευταίες 2 εκλογικές αναμετρήσεις για τις Δημοτικές/περιφερειακές εκλογές ήμουν στην εφορευτική επιτροπή: και στις 2 εκλογές (την πρώτη Κυριακή και στην επαναληπτική) ΔΕΝ καταμετρήσαμε τα λευκά. Μαζί με τα άκυρα, βγήκαν όλα από την καταμέτρηση - αν δεις Fil τα ποσοστά στις τελευταίες εκλογές, είναι ποσοστά μόνο επι των ΕΓΚΥΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που λέω δεν είναι αν προσμετρώνται ή όχι. Προφανώς όχι. Αλλά το πόσα λευκά θα βγουν από την κάλπη το ξέρουμε. Αν λοιπόν για παράδειγμα σε 2 εκ ψήφους βγουν 1.000.001 λευκά, μπορεί τα ποσοστά των κομμάτων να υπολογιστούν με βάση τις υπόλοιπες 999.999 ψήφους αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα θα μπορεί να συνεχίσει ως έχει.
    Δεν υποστηρίζω ότι το λευκό είναι η λύση, αλλά μπορεί οσονούπω να είναι ελλείψει άλλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Αν λοιπόν για παράδειγμα σε 2 εκ ψήφους βγουν 1.000.001 λευκά, μπορεί τα ποσοστά των κομμάτων να υπολογιστούν με βάση τις υπόλοιπες 999.999 ψήφους αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα θα μπορεί να συνεχίσει ως έχει."
    Fil, σε αυτό το URL θα δεις όχι τα "λευκά", αλλά το ποσοστό των ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Voter_turnout_in_the_United_States_presidential_elections
    Θα παρατηρήσεις ότι στις εκλογές των 1920, 1924 και 1994, στις ΗΠΑ ψήφισε λιγότερο από το 50%!!! Ειδικά το 1994 που εκλέχθηκε ο Bill Clinton, είδες κανέναν να αμφισβητεί το πολιτικό σύστημα στις ΗΠΑ? να αμφισβητεί την δημοκρατική νομιμοποίοηση του εκλεγέντος? Σε μια δημοκρατία το ΛΕΥΚΟ σημαίνει κάποιοι ψηφοφόροι δεν έχουν την κριτική ικανότητα να επιλέξουν υπογηφίους. Τους τσουβαλιάζουν όλους μαζί και καταλήγουν στο εύκολο συμπέρασμα ότι "όλοι ίδιοι είναι" και ότι δεν αξίζει να πας να ψηφίσεις. Αρα συμπερασματικά, για κάθε έναν που δεν θα ψηφίσει ή θα το ρίξει στο "λευκό", η "έγκυρη" ψήφος μετράει ΔΙΠΛΑ! Ρίχνοντας το "ΛΕΥΚΟ" ή μην ψηφίζοντας καθήμενος στον καναπέ ή σε μια παραλία, παραχωρείς δύναμη σε μια ομάδα ολίγων που εκλεγουν κυβέρνηση και μετατρέπεις την δημοκρατία σε "ελεγχόμενη ολιγαρχία". Και μετά βγαίνεις στην πλατεία και κατηγορείς ως "αγανακτισμένος," ότι δεν λειτουργεί η Δημοκρατία!!! Ότι φταίει το Σύνταγμα, ότι χρειάζεται αναθεώρηση, ότι... Αλλά στην Ελλάδα, το έχουμε ξαναπεί: ποτέ δεν φταίμε εμείς οι ίδιοι, πάντα φταίει κάποιος άλλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλλο η αποχή άλλο το λευκό. Η αποχή σημαίνει αδιαφορία, το λευκό υπό προϋποθέσεις επιθυμία για συμμετοχή αλλά αδυναμία εκπροσώπησης από το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Σκέψου μια συμμετοχή 100% με 50%+1 λευκά. Πιστεύεις ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση σαν να μην τρέχει τίποτα; Η αποχή δίνει πάτημα στο να υποστηριχτεί ότι εφόσον δε συμμετέχεις, δεν επιθυμείς να συνδιαμορφώσεις την κατάσταση άρα δε λαμβάνεσαι υπόψιν.
    Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να πεις με κάποιον τρόπο ότι δε σε εκπροσωπεί το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα (ποιος άλλος μπορεί να είναι αυτός εκτός από το λευκό), σε τι διαφέρει η δημοκρατία των τριών οικογενειών και των πέντε κομμάτων από την οποιαδήποτε ολιγαρχία;
    ΥΓ: Το θέμα είναι πρακτικό. Όταν βλέπεις ότι σε οδηγούν στο γκρεμό πρσπαθώντας να διαφυλάξουν μόνο τα συμφέροντά τους, κάτι πρέπει να κάνεις. Το να λες αυτές είναι οι επιλογές και διάλεξε, γίνεσαι συνυπεύθυνος αφού αποδεδειγμένα κύριο μέλημά τους είναι να ξεπεράσουν την κρίση χωρίς να αλλάξουν τη χώρα. Το μόνο μειονέκτημα στο μαζικό λευκό είναι οι διάφορες τάσεις που θα ενσωματώνει. Άλλος θα το κάνει για να φύγει το διαβολικό ΔΝΤ και να μην αλλάξει τίποτα, άλλος όμως ακριβώς για να αλλάξουν όλα. Αυτό είναι και το πρόβλημα, πως θα ερμηνευόταν μία τέτοια υποθετική εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί φίλοι, κατά την άποψη μου πολιτικό σύστημα με 50%+1 ψήφο δεν υφίσταται .. είναι στην ουσία μια μούντζα με 10 δάχτυλα ανοιχτά και πτώση κάθε θεσμού!!Το θέμα είναι οτι τους έχω ικανούς (σε περίπτωση κινήματος)να αλλάξούν νόμους ..και σύνταγμα ακόμα μέσα σε μια βραδιά..ασε που οι δημοσιογραφίσκοι θα το γειώσουν ασύστολα..ίσως πρέπει να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες!!!Δοελιτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εννοώ παραπάνω 50%+1 ψήφος λευκά!!Δοελιτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια