Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2008

"ΔΙΑΝΑ" ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΡΑ !!!ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για να μην ξεχνιόμαστε Αναφέρουμε την πρόσκληση του Δήμου Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας για το εργοστάσιο ΔΙΑΝΑ .
Στο site του
Δήμου Σταυρούπολης αναφέρονται τα εξής:


«ΑΥΡΙΟ στις 10 Ιανουαρίου πραγματοποιείται ο πλειστηριασμός δύο αγροτεμαχίων της ΔΙΑΝΑ (συνολικού εμβαδού 5073 τ.μ), που χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί χώροι. Είναι ορατός ο κίνδυνος η μολυσμένη έκταση γης να πωληθεί σε ιδιώτη για άγνωστη μελλοντική χρήση !!
Αλλά, τότε τι γίνεται με την εξυγίανση του εδάφους;Γνωρίζει ο μελλοντικός αγοραστής την υποχρέωση που αναλαμβάνει να εξυγιάνει το έδαφος; Τα δύο τεμάχια γης πωλούνται με τιμή εκκίνησης 229451,04 € το πρώτο και 318.044,16 € το δεύτερο.
Ο ιδιώτης που θα τα αγοράσει, θα διαθέσει το τεράστιο ποσό που χρειάζεται για την εξυγίανση του εδάφους;


Και γιατί ο σύνδικος αρνήθηκε να επιτρέψει στους τρεις Δήμους να κάνουν επί τόπου προκαταρκτικές εργασίες για τη σύσταση μελέτης για την εξυγίανση του χώρου;ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα από την Πολιτεία
να ακυρώσει την πώληση του μολυσμένου εδάφους
και να προχωρήσει ΤΩΡΑ στην εξυγίανσή τουΤο Ελληνικό Δημόσιο τα έχει αγοράσει ήδη, αφού πλήρωσε 2.249.881 € για τη μεταφορά των φυτοφαρμάκων, πράγμα που ήταν υποχρέωση της εταιρείας. Και αν συνυπολογιστεί και το κόστος της εξυγίανσης τότε πρέπει να περιέλθει άμεσα στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου όλη η έκταση του εργοστασίου της ΔΙΑΝΑ.
Η υπόθεση της «
ΔΙΑΝΑ» δε σηκώνει άλλες αναβολές και κωλυσιεργίες . Οι κάτοικοι δεν μπορούν πια να δέχονται μία τέτοια εστία μόλυνσης δίπλα στο σπίτι τους ούτε και θα επιτρέψουν την οικοδόμηση στο χώρο του πρώην εργοστασίου.
Πάγια θέση των τριών Δήμων είναι να αποδοθεί η «ΔΙΑΝΑ» στους κατοίκους της περιοχής ως μία ένδειξη σεβασμού σε αυτούς που υπέστησαν τα πάνδεινα από τη μέχρι τώρα λειτουργία του εργοστασίου.
Δε θα ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ σε κανέναν "επενδυτή" να "αξιοποιήσει"
το συγκεκριμένο χώρο χωρίς να γίνει εξυγίανση του εδάφους
η "ΔΙΑΝΑ" να γίνει χώρος Πρασίνου - Πνεύμονας Ζωής
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
στα δικαστήρια 10/01, 11.30 π.μ.»Όσοι μπορούν καλό θα ήταν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και αύριο (10/1)να βρίσκονται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 11:30πμ.
Ο αγώνας συνεχίζεται……Για μια καλύτερη Ζωή για εμάς και τα παιδιά μας…


Για περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε και να δείτε σε προηγούμενο αρθρο του Site μας!!

1 σχόλιο:

  1. η "ΔΙΑΝΑ" να γίνει χώρος Πρασίνου - Πνεύμονας Ζωής

    Απόλυτη στήριξη σε αυτή τη δήλωση από 'μένα που ζω Αθήνα και γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει τσιμέντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια