Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Φέτος στο καρναβάλι κάντε πετάλι...Ποδηλατικό καρναβάλι Θεσσαλονίκης!!

Πλησιάζει τσικνοπέμπτη και το 2ο Ποδηλατικό Καρναβάλι είναι προ των πυλών.. Οι ετοιμασίες έχουν ξεκινήσει και τα «Ποδήλατο-οχήματα» είναι σχεδόν έτοιμα…Μετά από πολλά χρόνια η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα "event" που προσπαθεί και ελπίζουμε να τα καταφέρει να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς για την πόλη μας την ημέρα της Τσικνοπέμπτης... Γι' αυτό όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε και να αγκαλιάσουμε αυτήν την προσπάθεια και να δώσουμε ζωντανό παρόν στις 24 Φεβρουαρίου 2011, 1900 στην Πλατεία Χρηματιστηρίου στα άνω λαδάδικα (Ερμού με Συγγρού) ..

Στόχος του ποδηλατικού καρναβαλιού δεν είναι άλλος από το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού με την αναβίωση της παράδοσης του Ποδηλάτου στην Ελλάδα.
Η Αποκριά παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές Γιορτές αλλά και στις νεώτερες Ρωμαϊκές και σημαίνει "αποχή από το κρέας." Την Τσικνοπέμπτη γίνεται μεγάλο φαγοπότι για την προετοιμασία για την νηστεία της Σαρακοστής. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη συμβολικά προτείνει την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου, και λέει : ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!
Έτσι λοιπόν θα πραγματοποιήθει μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων στο κέντρο της πόλης, με τον βασιλιά καρνάβαλο και την βασίλισσα του καρναβαλιού ενώ θα υπάρξουν και αποκριάτικα άρματα με συμβολικό και σατιρικό χαρακτήρα όπως και θεματικά γκρουπ καρναβαλιστών ( “Αλί Μπαμπά με τους 40 κλέφτες”, άρματα που διεκδηκούν την θέση του ποδηλάτου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κλπ ).
Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει ένα ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, με κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική, προβολές και dj set μέχρι την ανατολή του ηλίου, ενώ θα γίνει και η παραδοσιακή καύση του βασιλιά καρνάβαλου.

Φέτος στο καρναβάλι κάντε πετάλι!
Την Διοργάνωση την επιμελήθηκαν με πολύ κόπο, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος από τον ελεύθερο τους χρόνο τα Παιδιά εν Δράσει , οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, η Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών, οι Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, η Διεθνής Γυμνή ποδηλατοδρομία, οι Streetpanthers όπως και τα Μέλη του Δικτύου Κινήσεων Θεσσαλονίκης..
Αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους
Το Πρόγραμμα αναλυτικά:
19.00 Αρης Παπανικολάου και τα Τύμπανα του Πύργου
22.00 Lindy Hop Greece Special Guests: Paranaue DJ Set: Atary και ΗΡΑΚΛΗΣ

Αν θέλετε να δείτε τι έγινε πέρυσι δείτε το παρακάτω video
Ελάτε μαζί μας, η ΠΑΡΑΔΟΣΗ του ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ήρθε!
Για Πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στο Site του ποδηλατικού καρναβαλιού
Επίσης δείτε περισσότερα στο Facebook και στο Twitter.
Για απόριες ή ότιδηποτε άλλο απλά επικοινωνήστε με το E-mail: info@bikecarnival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια