Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ένα καφενείο (καπνιστών) είμαστε





Ο φασισμός των καπνιστών πέρασε για ακόμη μια φορά. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι αναγκάζονται οι μη καπνιστές, οι οποίοι δεν ενοχλούν κανέναν, να περιορίζονται σε συγκεκριμένα ελάχιστα μέρη εφόσον δεν αντέχουν το ντουμάνι.

Επειδή όμως μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι καταστηματάρχες για την απόσυρση του μέτρου, ίσως θα έπρεπε να σταματήσουν να βγαίνουν για ένα διάστημα οι μη καπνίζοντες να δούμε αν θα συνεχίσουν να αντιδρούν στην απαγόρευση του καπνίσματος.

13 σχόλια:

  1. Ποια απόσυρση του μέτρου; Μάλλον έχασα επεισόδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ή να αρχίσουν να κάνουν όλοι μαζί τηλεφωνικές καταγγελίες στη δημοτική αστυνομία κλπ. Μάλιστα τα τηλέφωνα αυτά και οι καταγγελίες καταγράφονται και κανείς τελικά δε γλιτώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.nosmoke.gr
    Αρκετά ενδιαφέρον και κατατοπιστικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είδες τι δύναμη έχει ο φόρος ...Doeliths!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσες φορές αντέδρασα, πήγαν κάποιοι να με λυντσάρουν. Οι σρβιτόρες κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων είναι του κώλου και χέστηκαν για νόμους και αντιδράσεις από την στιγμή που βλέπουν ότι το μαγαζί ρολάρει ως έχει. Άσε που οι ίδιοι οι σερβιτόροι και οι υπεύθυνοι καπνίζουν. Βασικά τα ίδια τα καταστήματα είναι του κώλου. Τέλος πάντων. Για αυτό κι εγώ έχω κόψει καφετέριες και μπαρ. Όσο μπορώ δλδ. Με έχουν χάσει ως πελάτη. Προσπαθώ να επιβραβεύω εκείνα τα μέρη, όπου ισχύει ο νόμος ή έστω έχουν ικανοποιητικό σύστημα εξαερισμού.

    Καλημέρες.

    Υ.Γ. Η Ελλάδα είναι πρώτη σε ζήτηση και κατανάλωση τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόβλημα είναι (πολύ) σοβαρότερο από νομίζουν κάποιοι αδαείς. Ειδικά αν συνδυάσεις την παρούσα κατηγορία και με άλλες άσχημες πρωτιές της Ελλάδας (π.χ. αυτοκινητιστικά ατυχήματα, κινητά, κατανάλωση ενέργειας και νερού κ.λ.π.). Όλα συνδέονται.

    Υ.Γ.1 ΤΟ τσιγάρο είναι σίγουρο, επαναλαμβάνω σίγουρο, καρκινογόνο από το 1987, αν θυμάμαι καλά. Τι σημαίνει σίγουρο; Ότι η χρήση του, ενθαρρύνει τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων και τον πολλαπλασιασμό αυτών. Κι όμως οι άνθρωποι καπνίζουν(!!!)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα είναι ότι οι μη καπνιστές είμαστε σιωπηλή μειονότητα. Φοβόμαστε να απαιτήσουμε την τήρηση της νομοθεσίας μήπως και μας αποκαλέσουν φασίστες (!). Ας δείξουμε έμπρακτα τη δυσαρέσκειά μας: Καθίσαμε σε μαγαζί και ανακαλύψαμε ότι το κάπνισμα γίνεται ανεκτό; Ας σηκωθούμε να φύγουμε λέγοντας "δεν τρώω/πίνω σε μαγαζιά όπου δεν σέβονται τους νόμους και την υγεία των μη καπνιστών". Ή, ακόμα και αφού φάμε/πιούμε, να ζητήσουμε τον ιδιοκτήτη ή τον μετρ και να πούμε ότι δυστυχώς δεν μπορούμε να ξανάρθουμε για τον ίδιο λόγο. Αν το ακούσουν μία, δύο, τρεις, πεντήντα, εκατό φορές, δεν μπορεί, θα προβληματιστούν. Ας αποφασίσουμε να πηγαίνουμε μόνο σε άκαπνα μαγαζιά ή να μένουμε στο σπίτι μας. Αν περιμένουμε από την Πολιτεία να μας προστατέψει, φοβάμαι ότι θα περιμένουμε πολύ ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Starbucks, και πάλι Starbucks!!! απαγορεύεται το κάπνισμα διά ροπάλου σε όλο τον κόσμο (φυσικά ΚΑΙ στα ελληνικά καταστήματα) και είναι το μόνο μέρος που μπορείς να πας με το παιδί σου όλες τις ώρες, δίχως να σε κοιτούν περίεργα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τις τελευταίες μέρες ειδικά είχα αρχίσει να νευριάζω πολύ με αυτό το θέμα. Πέρασα μία ολόκληρη ώρα δίπλα σε κάποιον που κάπνιζε πούρο σε κλειστό χώρο και με το ζόρι ανέπνεα.

    Ειλικρινά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να γίνει κάτι. Το λέω από το γεγονός ότι ούτε οι ίδιοι μας οι φίλοι δεν σέβονται το γεγονός ότι δεν καπνίζουμε και είναι οι πρώτοι που μας αποκαλούν φασίστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η λέξη φασίστας είναι η εύκολη λύση που βγαίνει από το στόμα ενός καπνιστή. Εσύ ρε καραγκιόζη δηλαδή δεν είσαι φασίστας που πας και καπνίζεις όπου γουστάρεις; Ποιος σου δίνει το δικαίωμα αυτό;

    Επειδή το έχω φιλοσοφήσει η ρίζα όλων των προβλημάτων είναι το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι κωλο-λαός, στα περισσότερα επίπεδα. Σεβασμός μηδέν στο συνάνθρωπο, η μαγκιά πάει σύννεφο, στο δρόμο δεν υπάρχει STOP για εμάς, αλλά μόνο για τους άλλους, ποτέ δεν παραδεχόμαστε το λάθος μας και άλλα ωραία που θέλω 3 μέρες να παραθέσω. Όταν δεν υπάρχει μια βασική κουλτούρα και σεβασμός, τι περιμένεις από ένα ζώον που καπνίζει σε μαγαζί που μπορεί να έχει και μικρά παιδιά; Ζώα, εντελώς μα εντελώς ζώα, σε όλα τα επίπεδα. :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς η κατάσταση είναι τραγική και ταυτόχρονα απόλυτα εκνευριστική.
    Τουλάχιστον σε κάποιους εργασιακούς χώρους έχει επιβληθεί εδώ και καιρό η απαγόρευση και συνεχίζει να τηρείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ ότι στο μοναδικό μέρος στην Θεσσαλονίκη που πραγματικά απαγορεύεται το κάπνισμα είναι τα starbucks ,που σημειοτέον ποτέ δεν τα είδα άδεια και πότε ΚΑΝΕΝΑΣ καπνιστής δεν μου είπε "μην πάμε εκεί γιατί δεν θα μπορώ να καπνίσω"... Θα μου πείτε τα starbucks είναι starbucks..θα σας πω ότι όλα είναι θέμα νοοτροπίας...

    Δυστυχώς αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά ότι τίποτα δεν μπορεί να εφαρμοστεί και σε αύτο φέρουμε ευθύνη όλοι μας...Αν θέλουμε να βελτιωθεί(χλωμό το βλέπω) λίγο η κατάσταση μπορούμε από μόνοι μας να επιβάλλουμε στην παρέα μας αρχικά να μην καπνίζει αφού η κατάσταση πλέον φαντάζει μη αναστρέψιμη....Αλλιώς άκρη δεν πρόκειται να βγάλουμε ποτέ...

    Δεν μπορούμε βέβαια να παραβλέψουμε το γεγονός ότι σε πολλά πολλά μαγαζιά το σύστημα της εφαρμογής του "καπνιστικού" νόμου με δοχεία που μετατρέπονται σε τασάκια έχει περιορίσει κάπως τα σύννεφα καπνού που υπήρχαν παλιότερα στα μαγαζιά...Και όλα αυτά μόνον στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν...Μέχρι και πιατάκια του φλιτσανιού έχουν χρησιμοποιηθεί για τασακι...Σε λίγο καιρό έτσι όπως πάνε τα πράγματα βλέπω τα βαζάκια να γίνονται τα νέα τασάκια..Και εις ανώτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσωπικά το έχω το κόψει το σπορ (να βγαίνω δηλαδή) αφού στα περισσότερα μαγαζιά καπνίζουν. Όποτε τύχει να βγω, φυσικά κοιτάω πρώτα αν καπνίζουν ή όχι μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα συμφωνήσω ότι οι Έλληνες είναι κωλολαός. Είναι αποδεδειγμένο ότι καθλενας ενδιαφέρεται μόνο για την πάρτη του.

    Τα βαζάκια-γλαστράκια έχουν ήδη γίνει σταχτοδοχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια