Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Να γιατί Καίγονται τα Δάση μας!!

Απόφαση-σταθμός για τις διεκδικήσεις κληροδοτημάτων στο Σέιχ Σου. Η δευτεροβάθμια επιτροπή επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων, με την απόφαση 51/2004, χαρακτήρισε ως ΙΔΙΩΤΙΚΗ καλλιέργεια Πεύκης έκταση, την οποία παλαιότερα το δασαρχείο με απόφασή του είχε χαρακτηρίσει ως δασική. Έτσι σε έκταση στο Σέιχ Σου έχουν μπει εργολαβικά μηχανήματα και εκτελούν εργασίες.
Η έκταση 17.217 τετρ. μ., που βρίσκεται σε περιοχή που συνορεύει με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κρίθηκε αναδασωτέα. Όμως οι «ιδιοκτήτες» της έκτασης προσέφυγαν στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Δασικών Διαφορών με το αιτιολογικό ότι στην έκταση είχε γίνει δενδροφύτευση ιδιωτικού χαρακτήρα από το 1937 και όχι αναδάσωση. Έτσι, η επιτροπή αποδέχτηκε ότι η αναδάσωση που έγινε το 1937 είχε ιδιωτικό χαρακτήρα, κατά συνέπεια η συγκεκριμένη έκταση δεν αποτελεί μέρος του Σέιχ Σου, και ήρε το δασικό της χαρακτήρα.

Μάλιστα η δευτεροβάθμια επιτροπή παρέκαμψε τις αεροφωτογραφίες του 1945 που ενσωματώνουν στην πλειονότητά τους εκτάσεις που αναδασώθηκαν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποχαρακτηρίζεται σταδιακά το δάσος του Σέιχ Σου. Η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει τον δρόμο για τα κληροδοτήματα και έτσι και άλλοι ιδιώτες που έχουν έκταση στο Σέιχ Σου θα κινηθούν παρόμοια, προκειμένου να την αποχαρακτηρίσουν. Και πιστέψτε με αυτοί που καραδοκούν να επιχειρήσουν το ίδιο είναι πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια