Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Οι Θεσσαλονικείς σνομπάρουν την υποθαλάσσια Εσείς?


Σύμφωνα με έρευνα μόνο το 23% των Θεσσαλονικέων θα χρησιμοποιούσε την υποθαλάσσια αρτηρία, εάν ήταν ήδη κατασκευασμένη, στις καθημερινές μετακινήσεις του.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν, μεταξύ άλλων, σε έρευνα για τη γνώμη των πολιτών και τις επιπτώσεις της υποθαλάσσιας στην πόλη, την οποία διενήργησαν ο Ιωάννης Φραγκόπουλος, διδάσκων Κοινωνιολογίας του Χώρου στο τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής σχολής ΑΠΘ, και ο Νίκος Δαλάκης και ο Δημήτρης Κουρκουρίδης, μηχανικοί χωροταξίας.

Από εκείνους που στην έρευνα απάντησαν ότι δεν θα επέλεγαν την υποθαλάσσια, ποσοστό 52% υποστήριξε πως η αρτηρία δεν θα βόλευε στις μετακινήσεις του, 27% θα την απέφευγε λόγω διοδίων, 15% θεωρεί πως δεν θα έλυνε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης ή είναι αντίθετοι στην κατασκευή της, ενώ ποσοστό 6% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η υποθαλάσσια δεν είναι ασφαλής και εκφράζει φοβίες.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις της υποθαλάσσιας στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, το 62,3% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση, ενώ ποσοστό 64,1% εκτιμά πως θα βελτιωθεί η εικόνα της παλιάς παραλίας. Αντίθετα, το μεγαλύτερο ποσοστό (62,5%) πιστεύει πως θα επιδεινωθούν η εικόνα της δυτικής εισόδου της πόλης, η κατάσταση του Θερμαϊκού κόλπου (53,8%) και η εικόνα της νέας παραλίας (45,7%).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια