Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Νέοι που Αρνούνται να ζήσουν!!

Δεκατετράχρονα που πεθαίνουν από ναρκωτικά, 15χρονα που επιχειρούν να αυτοστραγγαλιστούν για να γνωρίσουν την ηδονή, παιδιά που θεωρούν ότι η ζωή είναι μαύρη, ακόμη και στην πιο θετική εκδοχή της... Τι συμβαίνει ξαφνικά και η εικόνα που είχαμε παλιότερα για τους εφήβους -ανήσυχους μεν, αλλά σαφώς περισσότερο αισιόδοξους- έχει αλλάξει; (πηγή:http://www.agelioforos.gr/)

Σχολείο που λειτουργεί στα πρότυπα του 70’, οικογενεια που σιγά σιγά αποδομείται, εκκλησιά που ασχολείται μόνο με τα περιουσιακά της στοιχεία και έχει απομακρυνθεί από τον απλό κοσμάκη, Κοινωνία διεφθαρμένη, ανεργία, ΜΜΕ που δεν δίνουν ούτε ένα κομματάκι αξιοπρέπειας σε κανέναν και πέφτουν σαν αρπαχτικά να κατασπαράξουν οποιοδήποτε θύμα τους ,Λαμώγια παντού!!



Αυτή είναι «Δυστυχώς» η Ελληνική πραγματικότητα κύριοι!! Έτσι την καταντήσαμε!!


Και στο βάθος οι έφηβοι, οι νέοι!! Από πού να πιαστεί λοιπόν ο νέος κύριοι? απαντήστε μου εσείς που το παιζετέ ειδικοί? Από πού? Δεν βρίσκει κανένα σωσίβιο για να σωθεί!! Και πνίγεται μέσα στη μοναξιά του ,μέσα στις τοξικές ουσίες, μέσα στο internet και αδιαφορεί για το τι συμβαίνει γύρω του!!

Σε μια κοινωνία που έχει σαν γνωμικό:
«Κλέψε πολλά και θα σε κάνουν Βασιλιά»
Και το γνωστό σε όλους μας τους ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ όπως χαρακτηριστηκά λέει ο «φίλος μου»
«Εμείς να είμαστε καλά και όλοι οι άλλοι δεν πα να ….»
Τι μπορεί να περιμένει κανείς?

Μήπως οι ρυθμοί που ζούμε και Η «Νέα μας κοινωνία», μάς οδηγεί σε μια μοναχική σεξουαλικότητα και κατ’ επέκταση στην Μοναξιά?
Μήπως η μοναξιά αυτή σπρώχνει Ολοένα και περισσότερο τους έφηβους στο εξαρτημένο Ιντερνετ και στα ναρκωτικά?
Μήπως λοιπόν οι νέοι προσπαθούν να ξεφύγουν από μια πραγματικότητα «αισχρή»-«καταπιεστική?»
Μήπως Τα παιδιά αυτά έχουν περισσότερο «φόβο» να ζήσουν σε αυτό το «έκτρωμα» παρά να πεθάνουν?

ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ INTERNΕΤ?

Πού είναι λοιπόν όλοι αυτοί οι "Παντογνώμονες" να μας πουν τι Φταίει?

ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ…

Στην Ελλάδα νομίζω πως ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε λίγο πριν βουλιάξει το καράβι και χαθούν και άλλες ζωές νέων έτσι άσκοπα!! Γιατί εδώ και πολλά χρόνια το καράβι είναι ακυβέρνητο και πηγαίνει με τον αυτόματο πιλότο κατευθείαν σε ξέρα!!
Ο καθένας στην Κοινωνία ΜΑΣ(Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ...)πρέπει να παίξει το ρόλο που του έχει ανατεθεί!! Η οικογένεια, Το σχολείο, η εκκλησία, η πολιτεία ,τα ΜΜΕ κλπ. ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ!! ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ….

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΥΡΙΟΙ !!ΚΑΝΕΙΣ!!

(πηγή τελευταίας φώτο:http://logia.pblogs.gr/)

4 σχόλια:

  1. Μια χαρά τα λες για την κατάντια μας, μερικές μόνο προσωπικές παρατηρήσεις...
    Μη ξεχνάς πως αυτά που μαθαίνεις και ακούς είναι κυρίως αυτά που σου πλασάρουν και πάλι τα ίδια ΜΜΕ που ορθός αναφέρεις ως αρπαχτικά.
    Αυτό σημαίνει πως επειδή στα τόσα εκατομμύρια παιδιά, ένα δοκίμασε μια σαχλαμάρα που είδε στο internet ή στην τηλεόραση και παραλίγο να χάσει τη ζωή του, δεν σημαίνει πως υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών που θα κάνουν το ίδιο. Απλώς τα ίδια κοράκια βρήκαν άλλον έναν λόγο για να κατηγορήσουν το διαδίκτυο που τους κόβει τηλεθέαση...

    Τώρα για τα περί απομόνωσης αρκεί να ρίξεις μια ματιά στις καφετερίες και θα δεις πόσο απομονωμένοι είναι οι νέοι. Εγώ πιστεύω πως απλώς αλλάζουνε οι εποχές και οι τρόποι επικοινωνίας... στην σημερινή κοινωνία της ταχύτητας (όλα fast), της πίεσης των παιδιών για παραπάνω γνώση (4-5 φροντιστήρια το καθένα από μικρές ηλικίες), του βομβαρδισμού πληροφοριών και εικόνων από παντού η μοναξιά είναι πολυτέλεια που δύσκολα την βρίσκει κανείς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οντως, ειναι κοινωνικοι παραγοντες που οδηγουν σε τετοια δυσαρεστα συμβαντα.
    Και πραγματι η τηλεοραση φαινεται πως μισει το ιντερνετ και αναφερεται στα αρνητικα του και την επικινδυνοτητα του.Και ομως το ιντερνετ δεν ειναι και αυτο παρα ενα μεσο και το πως το αξιοποιει κανεις ειναι θεμα παιδειας.Και η τηλεοραση απο αυτη την αποψη, δεν ειναι καθολου καλυτερη, γιατι προσφερει επιλεγμενα προγραμματα, τα οποια δε φημιζονται παντα για την ποιοτητα τους, ενω το ιντερνετ προσφερει τα παντα.

    η μοναξιά είναι πολυτέλεια που δύσκολα την βρίσκει κανείς

    τι εννοεις; οτι δεν υπαρχει μοναξια στους νεους; και το οτι ειναι τοσοι πολλοι στις καφετεριες αυτο δε σημαινει οτι δε νιωθουν μονοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ KourtGeo

    Εφόσον είσαι 26 χρονών, όπως φαίνεται απ' τό προφίλ, δεν πρέπει να λές ακόμα «ετσι τήν καταντήσαΜΕ»...

    Έχεις καιρό μπροστά σου να βάλεις κι εσύ το λιθαράκι σου στην κατάντια της κοινωνίας μας...
    Είτε στη ΜΗ κατάντια της!

    Η στόχευση έχει σημασία: Γνώθι σαυτόν, απαλλαγή από τον φόβο (και το παράγωγό του τον εγωϊσμό), κοινωνικότητα, συναίσθηση ότι δεν είμαστε και τίποτις χωρίς τους άλλους.

    Τότε ούτε η μοναξιά θα ...ανθίζει, ούτε η ζήτηση για ουσίες(*).
    Ούτε για θεούς, πάσης φύσεως, προσθέτω.

    Καλό κουράγιο.

    αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
    Ναπολέων Παπαδόπουλος

    (*) Δυστυχώς ΚΑΙ καπνίζω ΚΑΙ δεν αποφεύγω το κρασί και κάποια ποτά. Μόνο από τα ναρκωτικά έχω γλιτώσει... Γιαυτό όσα λέω, τα λέω για να τ' ακούσω πρώτα ο ίδιος...
    Από μοναξιά πάντως πάω καλά: Παρότι εντελώς μόνος μου πιά, καθόλου δεν νοιώθω μοναξιά. Περίεργο ζώο ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλο το αρθρο σου ρε Γιωργο, εχεις δικιο στα περισσοτερα που λες. Αυτο που θα ηθελα να προσθεσω ειναι οτι περα απο την κακη εικονα που παρουσιαζει η κοινωνια μας (και οχι μονο αυτη, υπαρχει μια παγκοσμια παρακμη!) πρεπει ο καθενας ξεχωριστα να προσπαθησει να βοηθησει για να βελτιωθει αυτη η κατασταση. Θα μου πεις αυτο ειναι πολυ γενικο και ασαφες. Σαφως και δεν εννοω να αρχισουμε να παριστανουμε τους δασκαλους ή τους παντογνωστες. Η σημερινη κοινωνια για μενα πασχει απο ελλειψη προτυπων. Αν ρωτησεις σημερα ενα παιδι 16-17 χρονων τι θα ηθελε να γινει μετα απο μερικα χρονια το πιθανοτερο ειναι να σου πει τραγουδιστης, ποδοσφαιριστης ή καποιος σταρ της τηλεορασης. Δεν υποτιμω μ αυτο τα παραπανω επαγγελματα αλλα θα επρπεπε σαν κοινωνια να προβαλλουμε και αλλα προτυπα. Η αληθεια ειναι οτι αυτο ειναι δυσκολο απο τη στιγμη που τα ΜΜΕ προβαλουν οτι ΄΄πουλαει΄΄. Παρολα αυτα πιστευω οτι ο καθενας μονοσ του πρεπει να προσπαθησει να βελτιωσει πρωτα τον ευατο του σαν προσωπικοτητα και σαν κοινωνικο στοιχειο. Δε γινεται να σχολιαζουμε αρνητικα ολους τους αλλους, να γινομαστε τιμητες των παντων και την ιδια στιγμη να συμπεριφερομαστε με τον ιδιο κακο τροπο μεσα στον μικροκοσμο μας! Αναφερομαι ιδιαιτερα στη γενια μου (25-30) που αναμενεται σιγα σιγα να αναλαβει πιο ενεργο ρολο στη συγχρονη κονωνια. Ασ γινει ο καθενας απο μας παραδειγμα προς μιμηση για καθε νεο παιδι και ας αφησουμε προς το παρον τα υπολοιπα στην ακρη (αφου ετσι και αλλιως τα περιθωρια για να επηρεασει κανεις καποιους βασικους κοινωνικους παραγοντες σαν την παιδεια,ΜΜΕ κλπ ειναι περιορισμενα). Ειναι πολυ ευκολο να κατακρινεις τους γυρω σου αλλα Πολυ Δυσκολο να βελτιωσεις τη συμπεριφορα σου σε ατομικο και κοινωνικο επιπεδο. Οταν ενα παιδι βλεπει εμας (ιδιαιτερα τα ατομα που ειναι σε σχετικα κοντινη ηλικια) να ειναι αδιαφορα και να υιοθετουν συμπεριφορες σαν να ειναι 60 χρονων δε μπορουμε να περιμενουμε και πολλα πραγματα (δεν εχω κατι με τις μεγαλυτερες ηλικιες, απλως αναφερομαι στη νοοτροπια και στο τροπο αντιμετωπισης καταστασεων). Για να μην παρεξηγηθω αναφερομαι κυριως στη λογικη του βολεματος και του ''ωχαδερφισμου''.
    Ο αντιλογος στο παραπανω σχολιο ειναι η λογικη του ''εγω θα σωσω τον κοσμο???!!''. Αποψη μου ειναι οτι, ο καθενας απο εμας δε μπορει να σωσει το κοσμο μονος του, αλλα μπορει να προσθεσει ενα λιθαρακι ειτε προς τη βελτιωση της εικονας της κοινωνιας ειτε προς την περαιτερω υποβαθμιση της. Η αποφαση ανηκει στο καθενα απο εμας!!

    Γιαννης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια