Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Το φακελάκι ζει και Βασιλεύει!!


Να μας ζήσει η Ελλάδα, η χώρα του Λαμωγιού, της Μίζας και της Διαφθοράς. Πρώτη Θέση κύριοι!!! Πρώτη!! Πρωταθλητές στα κρούσματα διαφθοράς νοσοκομεία, πολεοδομίες και εφορίες! Και μου έρχεται στο κεφάλι μια απορία? Γιατί ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ..
Σύμφωνα με την εθνική έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς», που πραγματοποιήθηκε το 2007 δώσαμε λοιπόν φέτος 613 εκατ. ευρώ σε φακελάκια. Δηλαδή 208 δις δρχ «μαύρα» λεφτά. Το φαινόμενο της διαφθοράς έχει ριζώσει πια βαθιά στο χώρο της Υγείας και έχει απλώσει τα πλοκάμια του στο σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Είναι στο DNA μας!! Στα κύτταρα μας. «Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό γιατί μας το επιβάλλουν»!!

Έτσι στο Πρωτάθλημα της Super League Διαφθοράς 2007 είχαμε την εξής κατάταξη:
1. Νοσοκομεία –υγεία
2. Πολεοδομίες
3. εφορίες
4. Υπουργείο μεταφορών
5. Δήμοι και κοινότητες
6. Ικα

Από ότι καταλαβαίνετε τα Νοσοκομεία βγαίνουν απευθείας στο champions League ενώ οι πολεοδομίες και οι εφορίες θα παίξουν για του χρόνου στο UEFA. ΤΟ υπουργείο μεταφορών περιμένει τον Νικητή του κυπέλλου για να δει αν θα βγει και αυτό στο UEFA.Φέτος η Ελλάδα έκανε την καλύτερη συγκομιδή βαθμών των τελευταίων χρόνων ξεπερνώντας το δικό της παλιό ρεκόρ!! Οι βαθμοί που μάζεψε η Ελλάδα ήταν 613.000.000 και του χρόνου όλες οι ομάδες Της ελληνικής Leagas θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο UEFA.
Στην έκθεση η πλειοψηφία «ομολόγησε» ότι τόσο την τρέχουσα περίοδο όσο και στο παρελθόν ήρθε αντιμέτωπη με τη «λύση της μίζας» προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα ή να κλείσει μια υπόθεσή της.
Το 2007, 8% των νοικοκυριών έβαλε το χέρι στην τσέπη για «φακελάκι» στις συναλλαγές του με το δημόσιο τομέα το κόστος του οποίου άγγιξε κατά μέσον όρο τα 1.313 ευρώ. Αν είναι δυνατόν δύο μισθοί μαύρα για να γίνει η δουλειά μας-η συναλλαγή μας με το ωραίο μας δημόσιο!!! Δυστυχώς άρχισαν τα φαινόμενα της διαφθοράς να χτυπούνε την πόρτα του Ιδιωτικού τομέα. Λιγότερα περιστατικά αλλά «ακριβότερα» σημειώθηκαν στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με την έρευνα τα περιστατικά διαφθοράς άγγιξαν το 4% των νοικοκυριών, όμως ο μέσος όρος του ζητηθέντος ποσού ανήλθε στα 1.554 ευρώ.
Στον ιδιωτικό τομέα τα σκήπτρα της διαφθοράς κρατούν και πάλι τα νοσοκομεία, γιατροί-ιατρεία, αμέσως μετά οι τράπεζες, οι δικηγόροι και οι νομικοί.
Όσο εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία αυτά για την έκταση των περιστατικών με φακελάκι άλλο τόσο ενδεικτικές της διαφθοράς που έχει περάσει στο πετσί των δημόσιων υπηρεσιών είναι οι τσουχτερές τιμές που κυριαρχούν στα τεφτέρια της εφορίας .Όπως προκύπτει από τον τιμοκατάλογο της διαφθοράς, το φακελάκι στην εφορία μπορεί να αγγίξει το ποσόν των 20.000 ευρώ. Τα ποσά του «λαδώματος» για ευνοϊκή μεταχείριση για υποθέσεις που αφορούν στον κατασκευαστικό κλάδο (ως και 100000 ευρώ), ενώ για άλλες, που σχετίζονται με τραπεζικά ζητήματα, τα 27.000 ευρώ.

Η αναλογία των παρανόμως διακινουμένων χρημάτων μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι, σύμφωνα με την έρευνα στο 57%-43%.
Να γιατί έχουμε πόλεις τερατουργήματα!! Να γιατί καταντήσαμε να πνιγόμαστε στην ίδια μας την πόλη!! Να γιατί χρειαζόμαστε τρεις μέρες για να κάνουμε δουλεία μιας ώρας!!
Πλέον η μίζα έγινε ΚΑΘΕΣΤΩΣ!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ….. ΜΠΟΡΕΙΤΕ?
Υποσημείωση: Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει Σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο Βίο!! Μπορείτε όμως να μου πείτε πώς μπορεί να πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα όταν αυτός που πάει να το περάσει είναι ο κατεξοχήν διεφθαρμένος?

5 σχόλια:

  1. Το φακελάκι όσο στόχος του καθενός μας θα είναι ο πλούτος και η όχι η προσφορά εργασίας, θα υπάρχει. Απλά η φτώχεια μας ακι η προπαγάνδα της υπερκατανάλωσης οδηγούν σταθερά προς τα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα...και δύσκολα θα αλλάξει κάτι..Βλέπεις, έχει περάσει στο dna μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέστα βρε KourtGeo,

    Πολύ χρήσιμες πληροφορίες για να ξεστραβωνόμαστε

    Ελλάς το μεγαλείο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ - ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΣΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειμαστε όλοι ενα μικρο μου πονυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    (θα το δανειστω για το μπλογκ μου... στο λεω...)


    οσο για το φακελακι....
    οταν θα σταμτησουμε να λεμε ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ τοτε θα παψει και το φακελακι....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια