Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Οι αυτοκτονίες παίρνουν «Δυστυχώς» μεγάλες Διαστάσεις!!

Χθες(10-01-08) Τρεις νέες αυτοκτονίες νέων παιδιών απέτρεψε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής Αστυνομικοί εντόπισαν τα μηνύματα των παιδιών στο Ίντερνετ και ενημέρωναν τις οικογένειες τους. Πρόκειται για έναν 15χρονο από τα βόρεια προάστια και ένα νεαρό ζευγάρι 19 και 18 ετών από την Αθήνα και τη Στερεά Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί που περιόδευαν στο Ίντερνετ εντόπισαν τις συνομιλίες σε εικονικά δωμάτια συνομιλιών και αμέσως κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό των νεαρών. Παράλληλα κλήθηκαν ψυχολόγοι της ΜΚΟ Αλληλεγγύη της Εκκλησίας της Ελλάδος για το ζευγάρι και από το "Χαμόγελο του Παιδιού" για τον ανήλικο, προκειμένου να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις οικογένειες. Ο 15χρονος έγραφε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει γιατί θεωρούσε άδικη τη ζωή μαζί του, ενώ το νεαρό ζευγάρι επειδή δεν τους άφηναν οι γονείς τους να χαρούν τον έρωτά τους. Μετά από έρευνες εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και οι διευθύνσεις των τριών νεαρών, όπου ενημερώθηκαν οι οικογένειες για το συμβάν και με τη βοήθεια των ψυχολόγων ξεκίνησε ήδη η υποστήριξη των χρηστών του Ίντερνετ.
Πηγή:http://pathfinder.gr


Παιδία Ας σοβαρευτούμε λίγο!! Δεν είναι λόγοι αυτοί για αυτοκτονία!!! Βασικά δεν θεωρώ κανέναν λόγω σοβαρό ώστε να αυτοκτονήσει κάποιος .Στην ζωή πρέπει να παλεύεις και να αγωνίζεσαι για να ζήσεις όπως ονειρεύεσαι και όχι να τα παρατάς!! Τι θα Πει αυτοκτονώ επειδή θεωρώ άδικη την Ζωή? Δεν το καταλαβαίνω αυτό!! Τι θα πει δεν μ’ αφήνουν οι γονείς μου να ζήσω τον έρωτα μου και αυτοκτονώ? Που είναι η οικογένεια!!! Που είναι το σχολείο!!! Πως καταντήσαμε έτσι….?


Και θέλω να προσθέσω και έναν ακόμα προβληματισμό μήπως η τεράστια προβολή που έχουν πάρει οι αυτοκτονίες στην τηλεόραση βλέπε Ζαχόπουλο, Δικηγόρο κλπ. βοηθάει σε αυτό το κλίμα? Μήπως η τηλεόραση παίζει τα δικό της σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κατάσταση?


Ζήστε την ζωή σας και αγωνιστείτε για αυτήν!!! Η Ζωή είναι δώρο!! Μην το πετάτε τόσο εύκολα?

Γραμμή στήριξης

Η ΚΛΙΜΑΚΑ, φορέας υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα υπηρεσία, με την μορφή Helpline με σκοπό την πρόληψη της αυτοκτονίας.Η ΚΛΙΜΑΚΑ διευρύνοντας τις υπηρεσίες της σε επίπεδο πρωτοβάθμιας πρόληψης προχώρησε στη δημιουργία της ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ , της πρώτης και μοναδικής στην Ελλάδα τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης και παρέμβασης στην κρίση για την πρόληψη των αυτοκτονιών.
Η Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία λειτουργεί υπό την αιγίδα και εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , με το νούμερο 801 801 9999.

2 σχόλια:

  1. Τα αίτια αυτοκτανίας είναι υπερβολικά πολλά και σπάνια είναι εύκολο να τα εκφράσει ο πάσχων. Εγώ μένω αλλού όμως...

    Μετά από τις τόσες στημένες και κακοχειριζόμενες μηνύσεις και υποθέσεις για διακίνηση παράνομου υλικού μέσα διαδικτύου, η αστυνομία αρχίζει να προβάλλει άτομα που έσωσε από την αυτοκτονία. Έχω πολλούς λόγους να αμφιβάλλω για την αλήθεια όσων ανακοινώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μου επιτρέψετε να εκθέσω μια κάπως διαφορετική άποψη και να ρίξω το φως από άλλη οπτική.

    Αν θέλετε τη γνώμη μου τα παιδιά σήμερα παραείναι ευαίσθητα. Δηλαδή γιατί κάποιο παιδί - έφηβος να θέλει να αυτοκτονήσει. Ή μάλλον να το θέσω καλύτερα. Ας υποθέσουμε ότι όντως υπάρχουν προβλήματα και το εν λόγω άτομο πιέζεται. Αν αυτόματα πάθει κατάθλιψη, σκεφθεί την αυτοκτονία ή οτιδήποτε άλλο αυτό δείχνει έναν αδύναμο χαρακτήρα για να μη πω μαμόθρευτο.

    Σε κάποια φάση καταντάει αηδία. Η κατάθλιψη εδώ, οι emo εκεί, τα προβλήματα που έχουν σήμερα οι νέοι και είναι τραγικά. Και εμείς πηγαίναμε κάποτε σχολείο (εγώ συγκεκριμένα μόλις πριν 5 χρόνια τελείωνα το λύκειο) και εμείς είχαμε προβλήματα, τα συζητούσαμε με φίλους, γονείς και τα αντιμετοπίζαμε με πυγμή. Καθόμασταν μόνοι σπίτι; Ναι! Βγαίναμε βόλτα; Ναι! Τα σπάγαμε με φίλους από τα νεύρα; Ναι! Τρώγαμε τα ντουβάρια σπίτι μας από τα νεύρα; Ναι! Σε κάποια φάση το ξεπερνούσαμε και το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν να λύσουμε το πρόβλημά μας χωρίς να ξεφτιλιστούμε. Με ψηλά το κεφάλι.

    Αν δεν αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου, κανείς δεν θα το κάνει για σένα. Και το εννοώ... Κανείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια