Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

ΖΗΤΩ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ……ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!

Ένα κορίτσι 17 χρονών μολύνθηκε από τον ιο του Aids έπειτα από εγκληματική μετάγγιση αίματος που έγινε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς Του, κοριτσιού που έπασχε από μεσογειακή αναιμία, διεκδικούν από το ελληνικό δημόσιο Χρηματική αποζημίωση, ύψους 3.500.000 ευρώ, άλλα τι να το κάνεις!!! Τα λεφτά δεν μπορούν να σε κάνουν καλά!!

Το αίμα που της χορηγήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2005 είχε ληφθεί από περιστασιακό αιμοδότη, μολυσμένο από τον ιό, ο οποίος είχε δώσει αίμα για πρώτη φορά στη ζωή του. Μάλιστα, όπως προέκυψε, από το ίδιο αίμα είχε μολυνθεί και 76χρονος ασθενής, ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς.
Οι καταγγελίες είναι οι εξής:
Ο περιστασιακός αιμοδότης δεν εξετάστηκε προφορικά από τα αρμόδια όργανα του κέντρου αιμοδοσίας όπως ρητά ορίζει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
Μη εφαρμογή της μεθόδου μοριακού ελέγχου του αίματος, με την οποία διαπιστώνεται ταχύτερα και ασφαλέστερα η μόλυνση του αίματος του δότη από επικίνδυνους ιούς.
Όπως επισημαίνεται στην αγωγή, μετά τη μόλυνση της 17χρονης έχει αλλάξει δραστικά η καθημερινότητα όλης της οικογένειας καθώς η συνεχής εγρήγορση για την αποτροπή του κινδύνου μετάδοσης της νόσου στο στενό συγγενικό περιβάλλον αποτελούν ένα μόνιμο άγχος.

Επιβεβαιώνετε λοιπόν με τον τραγικότερο τρόπο το μπάχαλο που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία!! Αυτή είναι η δημόσια μας υγεία!!! Άντε να την χαιρόμαστε!!

Μπράβο σε όλους μας!!

3 σχόλια:

iLove σχόλια