Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

KEEP WALKING...THESSALONIKI

Βρέξει - χιονίσει δίνουν καθημερινά «ραντεβού» στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τους περίπου εκατό «Περιπατητές της Παραλίας», άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι κάθε μέρα, συναντιούνται στο Ναυτικό Όμιλο και τον Λευκό Πύργο για να περπατήσουν μία απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.
Οι καιρικές συνθήκες σε καμία περίπτωση δεν στέκονται εμπόδιο. Ανελλιπώς, 365 ημέρες το χρόνο, συναντιόνται στην παραλία. Οι ώρες και οι τόποι συνάντησης είναι εδώ και χρόνια καθορισμένες. Το καλοκαίρι το «ραντεβού» είναι στις 6.00 το πρωί, ενώ το χειμώνα στις 7.00. Οι διαδρομές ξεκινούν από τον Ναυτικό Όμιλο και το Λευκό Πύργο, φτάνουν έως το Μέγαρο Μουσικής και επιστρέφουν πάλι πίσω. Πρόκειται για μία απόσταση από έξι έως οχτώ χιλιόμετρα.
Οι περιπατητές χωρίζονται σε μικρές ομάδες των τεσσάρων - πέντε ατόμων και ξεκινούν τη βόλτα τους. Στη διαδρομή, για να περάσει πιο ευχάριστα η ώρα, λένε διάφορα καλαμπούρια και συζητούν θέματα της επικαιρότητας.
Στην ομάδα των περιπατητών ανήκουν άτομα που στο παρελθόν έχουν ταλαιπωρηθεί από προβλήματα υγείας, συνήθως καρδιάς, και τους συστήθηκε από τους γιατρούς το περπάτημα. Οι υπόλοιποι όμως ανήκουν στην κατηγορία αυτών που διανύουν μεγάλες αποστάσεις, θέλοντας να προλάβουν το «κακό».
«Κάλλιο το προλαμβάνειν, παρά το θεραπεύειν» ε?
Πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/

3 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον και υγεινό
    taxalia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε φίλε που ασχολήθηκες με κάτι άλλο.
    Σε αντίθεση με πολλούς "περιπατητές" των blogs που έσπευσαν χειρότεροι και από τα ΜΜΕ να σχολιάζουν ξανά και ξανά το θάνατο Χριστόδουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια