Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Κακόμοιρε τζογαδόρε Έλληνα

Περίπου 800 εκ € μονο για τη φετινή χρήση αναμένεται να διαθέσει ο ΟΠΑΠ στο βασικό του μέτοχο (Δημόσιο) μέσω φόρων και μερισμάτων. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 90% περίπου των αναμενόμενων κερδών προ φόρων του Οργανισμού για την τρέχουσα χρήση (περίπου 900 εκ €). Στην τετραετία δε 2007-2010 το ανωτέρω ποσό ανέρχεται στα 2 δις!!! Μιλώντας δε για κέρδη προ φόρων αναφερόμαστε στο υπόλοιπο των κερδών που απομένει μετά την αφαίρεση όλων των λειτουργικών εξόδων, τόκων κλπ, καταλαβαίνει λοιπόν κανείς σε τι ύψος μπορεί να ανέρχεται το πρωτογενές κέρδος δηλαδή η καθαρή ροή χρήματος από τα ελληνικά νοικοκυριά προς τον ΟΠΑΠ (συνολικό ποσό τζογαρίσματος μείον κέρδη όσων κέρδισαν κάποια δελτία).
Αναρωτιέται κανείς πού βρέθηκαν όλα αυτά τα λεφτά στη χειρότερη οικονομικά χρονιά υποτίθεται για το μέσο Έλληνα εδώ και δεκαετίες.
Τελειωμένε τζογαδόρε Έλληνα μάθε επιτέλους ότι εύκολα λεφτά από τον τζόγο δε θα βγάλεις. Κράτα το υστέρημά σου για κανένα σοβαρό σκοπό γιατί αυτά τα κέρδη του ΟΠΑΠ είναι δικά σου λεφτά.

Ένεση ΟΠΑΠ στα κρατικά ταμεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια