Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η τέχνη στο δρόμο...

H τέχνη στο δρόμο είναι ένα Project το οποίο οραματίστηκε η Εσθονή εθελόντρια των Παιδιών Εν Δράσει Nele Soovali με σκοπό να προωθήσει την μέθοδο των Free Postcards στην Θεσσαλονίκη.
Έτσι λοιπόν η Nele Soovali δημιούργησε 9 κάρτες με θέμα την ΜΚΟ Παιδιά Εν Δράσει, τις οποίες σύντομα θα ανακαλύψετε σε νεανικά στέκια και σημεία της πόλης. Ψάξτε να τις βρείτε και να τις μαζέψετε όλες. Εάν πάλι έχετε κάποιο χώρο (καφετέρια, κέντρο πολιτισμού κτλ) και θέλετε να έχετε τις postcards τότε μπορείτε να τις προμηθευτείτε από τα γραφεία των Παιδιών Εν Δράσει ή να επικοινωνήσετε με τη nele@kidsinaction.gr. Μπορείτε να δείτε όλες τις κάρτες στην ιστοσελίδα των http://www.kidsinaction.gr/ , αλλά και στη σελίδα τους στο Facebook . Tα γραφεία των Παιδιών Εν Δράσει βρίσκονται μέσα στο πολυχώρο Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33 (2310 55 26 55).
Όποιος/α θέλει να συμμετέχει στο πρόγραμμα και να δει τις φωτογραφίες ή τις ζωγραφιές του/της να γίνονται κάρτες, δεν έχει παρά να επικοινωνήσει με την ίδια στο e-mail της.
Ποια είναι όμως τα παιδιά εν δράσει ?

Τα "Παιδιά Εν Δράσει" μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων προσπαθούν να φέρουν σε επαφή, να εμπνεύσουν και να δώσουν κίνητρα στους νέους για την ανάληψη δράσης και συμμετοχής. Φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο δρόμου, εκθέσεις, παραστάσεις, οργανώνονται και πραγματοποιούνται σε κεντρικές πλατείες και δρόμους της πόλης μας. Ακόμα η ομάδα πληροφορεί, ενθαρρύνει και προετοιμάζει νέους να συμμετάσχουν σε προγράμματα εθελοντισμού στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο.

Πραγματικά θεωρώ την όλη προσπάθεια αξιολογότατη και πιστεύω πως η Θεσσαλονίκη από τέτοιες ενέργειες δεν έχει να χάσει τίποτα.. Ισά ίσα τα οφέλη μπορεί να είναι πολλά..Τα τελευταία χρόνια άλλωστε υπάρχουν πολλές ανεξάρτητες ομάδες κάθε είδους εθελοντικές, θεατρικές, φωτογραφικές, κινηματογραφικές κλπ που προσπαθούν να διαμορφώσουν μια διαφορετική εικόνα της Θεσσαλονίκης .. Και οι καρποί αυτών των προσπαθείων ,πιστέψτε με, σύντομα θα ευδοκιμήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

iLove σχόλια