Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ας είναι μόνο η αρχή

Ένα από τα διαχρονικά ανέκδοτα στην πόλη είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος με τα τραπεζοκαθίσματα. Λίγο πριν καταληφθεί η πόλη πλήρως από ποτήρια με καφέ και πιατάκια με κέικ, φαίνεται ότι ο Δήμος αναλαμβάνει δράση.

Χθες, όπως είχε ανακοινωθεί, έγινε η πρώτη προσπάθεια οριοθέτησης του χώρου επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Ικτίνου. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες (η πρώτη από τη Voria προ της επέμβασης και η δεύτερη από τη Μακεδονία μετά την οριοθέτηση) η διαφορά είναι εμφανής αφού απομακρύνθηκαν εξ'ολοκλήρου τα τραπεζοκαθίσματα από την πλευρά του σχολείου.







Ελπίζουμε αφενός η κατάσταση να διατηρηθεί στην Ικτίνου ως έχει και αφετέρου να υπάρξουν και άλλες αντίστοιχες οριοθετήσεις σε άλλα σημεία του κέντρου με αντίστοιχο πρόβλημα, τα οποία σημεία είναι γνωστά σε όλους. Ήδη το ρεπορτάζ αναφέρει ότι σχεδιάζεται αντίστοιχη ενέργεια στην πολύπαθη Αριστοτέλους.

12 σχόλια:

  1. Δεν είναι τραγική η οριοθέτηση με σπρέι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ ότι είναι τραγικό στην όψη αλλά όχι τόσο τραγικό όσο και θράσος ορισμένων να σου περιορίζουν τον πεζόδρομό σου για το κέρδος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί το κιτρινακι να χτυπάει λίγο άσχημα στο μάτι αλλά ίσως έτσι καταλάβουν ότι δεν μπορούν να καταλαμβάνουν ολόκληρα τα πεζοδρόμια-πεζοδρομους! Μπράβο στο δήμο για την κίνησή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ Θα σταθώ καθαρά στην ενέργεια και θα πω ότι αυτά έπρεπε να γίνουν εδώ και πολλά πολλά χρόνια πριν...Δεν Θα σταθώ στο αισθητικό κομμάτι γιατί έπρεπε να γίνει κάπως η αρχή ..Έστω και με αυτήν την κίτρινη μπογιά... Πάντως υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες ...Φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει στην Αριστοτέλους ...Προβλέπω "σφαγή".. Το πιο κρίσιμο όμως είναι αν τελικά θα εφαρμοστεί το όριο που έχει βάλει ο δήμος..Γιατί πολύ απλά μπορεί η κίτρινη γραμμή να μείνει ως ένα ακόμα "διακοσμητικό στοιχείο" στο πεζόδρομο της Ικτίνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάλι το βλέπω ως στοιχείο που υποδηλώνει τάξη και οργάνωση. Φτάνει πια με το απέραντο μπάχαλο!
    Η πόλη έχει άπειρες ασχήμιες και η κίτρινη διαγράμμιση δε συγκαταλέγεται ούτε στις 100 πρώτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kourt η εφαρμογή εναπόκειται στο Δήμο, αλλά έχω την εντύπωση ότι και ψυχολογικά δύσκολα βγαίνει κάποιος από το όριο. Αρκεί βέβαια να νιώθει έστω έναν ελάχιστο φόβο. Θα δείξει.
    Για τους καταστηματάρχες, ειδικά της Ικτίνου με τις τιμές στα ύψη, τι να πει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σωστή η κίνηση του Δήμου. Μακάρι όμως να καταφέρουν να επιβλέψουν την τήρηση τέτοιων μέτρων, εκεί είναι το δύσκολο κι εκεί αποτυγχάνει πάντα. Το είδαμε και με το κάπνισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'Εφυγαν τα τρεπαεζοκαθίσματα από την πλευρά των σχολείων αλλά ο χώρος αυτός (σητν περίφραξη των σχολείων) έγινε αποθήκη των καταστηματαρχών. Έχου συσσωρευθεί αχρησιμοποίητεςκούνιες, τραπέζια, καρέκλες κλπ. Τα Σαβ/κα και τα βράδια γίνετια χώρος παρκαρίσματος των δικύκλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο (στη φωτογραφία δε φαίνεται αλλά για να το αναφέρεις υποθέτω προέκυψε στην πορεία), θεωρώ ότι είναι απίστευτη υποκρισία εκ μέρους των καταστηματαρχών και πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα σαν να έβαλαν ξανά τραπέζια.
    Όσο για τα δίκυκλα, όπως έχω γράψει και παλαιότερα, δεν είναι δυνατόν να χρειάζεται ο καθένας έναν δημοτικό αστυνόμο από πίσω για να λειτουργήσει το οτιδήποτε. Έχει και ο πολίτης ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "θεωρώ ότι είναι απίστευτη υποκρισία εκ μέρους των καταστηματαρχών και πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα σαν να έβαλαν ξανά τραπέζια."
    Σε όλο τον πλανήτη, υπάρχουν πολίτες που παρανομούν Fil. Το θέμα λοιπόν, δεν είναι η "υποκρισία" των καταστηματαρχών, αλλά αν μπορεί κι έχει την διοικητική ικανότητα ο Δήμος, να εφαρμόζει τις αποφάσεις του και την νομοθεσία.
    Είμαι σιγουρος (ας βγω ψεύτης), ότι σε 15 μέρες τα πράγματα θα είναι χειρότερα στην Ικτίνου από ότι πριν από τις "κίτρινες" γραμμές.
    Χθες περπατώντας την Ικτίνου, είδα όλόκληρους "μπουφέδες" με ποτήρια, νερά κλπ να έχουν βγεί στον "πεζόδρομο" και να κλείνουν την πρόσβαση. Ότι ξύλινο ανμτικείμενο-έπιπλο είχαν οι μαγαζάτορες, το μετέφεραν δίπλα από το προαύλιο των σχολείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας μην είμαστε μίζεροι πριν ακόμη δούμε πως θα εξελιχθεί η νέα κατάσταση. Δε γίνεται να γκρινιάζουμε για αδράνεια απέναντι στην ανομία και από την άλλη όταν πάει να εφαρμοστεί κάτι να το απαξιώνουμε εξ'αρχής. Αν δε λειτουργήσει, τότε εδώ είμαστε για κριτική.
    Το ξαναλέω όμως, αν δεν αλλάξει και ο πολίτης στάση και νοοτροπία (εννοώ την πλειοψηφία) δε μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούν οι καταστηματάρχες στο μέτρο και την επόμενη στιγμή να καταλαμβάνουν πάλι το χώρο. Συγνώμη, αλλά αυτή η νοοτροπία δε συναντάται σε πολλές προηγμένες χώρες. Σίγουρα παντού υπάρχουν παρανομούντες αλλά εδώ το έχουμε κάνει εθνικό σπορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγω παλι που ειμαι απο το εξωτερικο γιατι νομιζω οτι το αυτο το "προβλημα" δεν ειναι και τοσο σπουδαιο! αντι να οριοθετει ο δημος χωρους σταθμευσης και διαγραμμιση στους δρομους (που ειναι ανυπαρκτοι) καθονται και βαφουν αντιαισθητικες γραμμες σε πεζοδρομο που να πω εγω την αληθεια δεν εβλεπα να ειχε προβλημα!? τι προβλημα ειχε η ικτινου ο κοσμος περνουσε μια χαρα και ο πεζοδρομος ειχε μια πολυ ομορφη εικονα και ατμοσφαιρα (μ'αρεσει πιο πολυ η παλια εικονα την καινουρια)τωρα οπως λετε μαζευονται πιο πολλα μηχανακια κτλ :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια