Στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών δεν είμαι αντίθετος. Δεν τις θεωρώ σε καμία περίπτωση ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και δεν πιστεύω στο κράτος επιχειρηματία. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά.
Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει για τη μεταμόρφωση του ΟΛΘ το τελευταίο διάστημα. Από εκείνη τη μέρα οι θετικές ειδήσεις συνεχίζονται.
- Το καίριας σημασίας έργο που είχε χρονίσει, δηλαδή η επέκταση της 6ης προβλήτας που θα αναβαθμίσει σημαντικά το λιμάνι, αναμένεται να ξεκινήσει μετά και την εκδίκαση προσφυγής συμμετέχουσας κοινοπραξίας στο ΣτΕ τον επόμενο μήνα. Το έργο θα γίνει με Ίδια Κεφάλαια (!) της ΟΛΘ και με χρηματοδότηση από την ΕΤεΠ. Η απόδειξη ότι χρειάζεται σχέδιο και δουλειά και οι δυνατότητες υπάρχουν.
- Τα αποτελέσματα στο χώρο της κρουαζιέρας είναι ήδη ορατά και προβλέπεται ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση του χρόνου. Το 2013 δε, αναμένεται να επισκεφτούν την πόλη κρουαζιερόπλοια που θα μεταφέρουν 400.000 επισκέπτες.
- Συζητείται μεταφορά του πάρκινγκ της πλατείας ελευθερίας εντός του ΟΛΘ για να αναδειχτεί η πλατεία.
Δε χρειάζεται να επεκταθώ άλλο, αν και έχω εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα προγραμματισμού και υλοποίησης δράσεων εκ μέρους του ΟΛΘ τόσο σε επίπεδο επενδύσεων αλλά και σε σχέση με μια εμφανή προσπάθεια να αναδείξει εκ νέου το λιμάνι σε βασικό πυλώνα της ζωής της πόλης.
Αφού λοιπόν μετά από χρόνια απαξίωσης, παρακμής, απώλειας πελατών προς άλλα λιμάνια της χώρας ή της Αδριατικής, φαίνεται ότι το λιμάνι αναπτύσσεται, έρχεται η είδηση: Ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ. Πως λοιπόν να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τον Πρόεδρο του ΟΛΘ όταν φαίνεται ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την προσπάθεια που γίνεται; Πως λοιπόν να μην αναρωτηθεί κανείς: Με ποιά λογική;;;
ΥΓ: Η σημερινή κυβέρνηση αντιδρούσε σθεναρά στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ πριν λίγα χρόνια στην εταιρεία Hutchison η οποία είχε δώσει προσφορά 420 εκ ευρώ (!) αλλά λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και της απουσίας χρηματοδότησης αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή. Φυσικά σήμερα το ποσό αυτό μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
η λογική είναι οτι αγοραζει ο χ επενδυτής ένα μαγαζί που έχει προοπτική..κέρδη κ δεν είναι ψόφίμι!!επίσης η συγκιρία ευνοεί για αγορά από τον επενδυτή..πολύ φθηνά και τρίτον δεν υπάρχει περιθώριο για διακρίσεις!!τι θα πεί ΟΛΘ;τότε γιατί οΤΕ (πχ κέρδη πολλά)..ΔΕΗ στρατηγικής σημασίας κτλ
ΑπάντησηΔιαγραφή