Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

ΤΕΛΟΣ ΣΚΟΠΙΕΣ- ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ!!!

Οι εξελίξεις και η νοοτροπία μας αποδεικνύονται στην πράξη οτι είναι χρόνια πισώ.
Είκοσι χρόνια πριν, ο διοικητής της μονάδας έφτιαχνε ένα παγκάκι και ανέθετε σ’ ένα στρατιώτη να το επιτηρεί έως ότου στεγνώσει η μπογιά. Λίγο αργότερα, ξεφύτρωνε στο σημείο μια σκοπιά. Αναχρονιστικές πρακτικές τέτοιου είδους που επικρατούσαν μέχρι και σήμερα, προσπαθεί να αλλαξεί σήμερα ο αρχηγός ΓΕΣ.
Έστω και αργά, οι επιτελείς το κατάλαβαν και προχωρούν στην κατάργηση των σκοπιών περιμετρικά και σε «νεκρά» σημεία των στρατοπέδων.( Επιτέλους Τέλος!!!)

Ήδη, ο αρχηγός ΓΕΣ απέστειλε σε όλους τους σχηματισμούς διαταγή επίσπευσης των διαδικασιών απεμπλοκής των στρατιωτών από τις άσκοπες υπηρεσίες στις γωνιές των μονάδων. Η ολοκλήρωση της εφαρμογής του αναμένεται τέλος του τρέχοντος έτους και εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθεί το 30% του προσωπικού που απασχολούνταν στη φύλαξη του στρατοπέδου. Μέρος αυτού θα διατεθεί για την ενίσχυση της ομάδας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Την περιφερειακή φύλαξη θα αναλάβουν εποχούμενα περίπολα. Σκοπιές, σύμφωνα με την ηγεσία του Στρατού, θα παραμείνουν στα ευαίσθητα σημεία των στρατοπέδων. Θα αποτελούνται δε από δύο άτομα (διπλοσκοπιές). Στη δεύτερη φάση του σχεδίου (από τις αρχές του νέου έτους) προβλέπεται επιπλέον απεμπλοκή οπλιτών και από τα σημεία αυτά με τοποθέτηση καμερών ασφαλείας, φωτοτρίκ και άλλων ηλεκτρονικών μέσων ασφαλείας. Ο αρχηγός του ΓΕΣ υπέγραψε ήδη το πρώτο κονδύλι (5 εκατομμύρια ευρώ) για την προμήθεια, με διαγωνισμό, καμερών. Στόχος της στρατιωτικής ηγεσίας είναι η λειτουργία μονάδων σε πρότυπα στρατών του εξωτερικού, όπως ο γερμανικός, με επάνδρωση μεγαλύτερη του 80%-90%.
Ειδωμεν λοιπόν......

1 σχόλιο:

iLove σχόλια