Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Πώς πρέπει να ονομάζονται τα Σκόπια? Πάντως σίγουρα όχι Μακεδονία!!! Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική.

Το θράσος των Σκοπιανών είναι απίστευτο! Διαπράττουν τη μεγαλύτερη απάτη της ιστορίας. Είναι απόγονοι σλαβικών φύλων που ήλθαν στα Βαλκάνια τον 6ο μ.Χ. αιώνα κι ένα σημαντικό ποσοστό είναι Αλβανοί και τσιγγάνοι. Ασκούν όμως διεθνώς μια φοβερή προπαγάνδα, για να επιβάλουν τα ασύστολα ψεύδη τους. Εμείς, δυστυχώς, αδρανούμε. Έχουμε αμελήσει να ενημερώσουμε τη διεθνή κοινότητα. Επιβάλλεται να το κάνουμε τάχιστα!
Οι αποδείξεις ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες είναι αναρίθμητες। Είχαν την ίδια θρησκεία με τους άλλους Έλληνες, την ίδια γλώσσα, τον ίδιο πολιτισμό. Έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις Αμφικτιονίες, όπου μόνον Έλληνες είχαν το δικαίωμα συμμετοχής. Το όνομα του Αλέξανδρου, όπως και τα ονόματα όλων των άλλων Μακεδόνων, ήταν ελληνικά. Ελληνικές είναι κι όλες οι αρχαίες επιγραφές που βρέθηκαν στη Μακεδονία.
Αμέτρητες είναι οι αναφορές των αρχαίων συγγραφέων που αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας। Ο Στράβων είπε: "Εστίν ουν Ελλάς και η Μακεδονία"!Ο Μέγας Αλέξανδρος επαναλάμβανε διαρκώς ότι είναι Έλλην, ότι ο στρατός του αποτελείται από Έλληνες κι ότι πολεμούν εναντίον των βαρβάρων. Έκανε πάντα σαφή διαχωρισμό μεταξύ Ελλήνων και βαρβάρων. Οι Σκοπιανοί, λέγοντας ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, δηλαδή ότι ήταν βάρβαροι, διαπράττουν τη μεγαλύτερη προσβολή εναντίον τους. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των άλλων Μακεδόνων!

Ο Αλέξανδρος είχε φροντίσει να διαψεύσει τις ανοησίες των Σκοπιανώνπροκαταβολικά! Ένα άλλο μέγιστο σφάλμα που κάνουμε είναι ότι δεχόμαστε πως τα Σκόπια βρίσκονται σε μακεδονικό έδαφος। Λέγεται συχνά ότι η Ελλάδα έχει το 51% του εδάφους της Μακεδονίας, τα Σκόπια το 38% κι η Βουλγαρία το 11%। Αυτό όμως είναι ψευδέστατο! Στην Ελλάδα βρίσκεται το 90% του εδάφους της αρχαίας Μακεδονίας, στα Σκόπια το 7% και στη Βουλγαρία το 3%। Ότι βρίσκονται σε μακεδονικό έδαφος χρησιμοποιούν τα Σκόπια ως βασικό επιχείρημα, για να πάρουν το όνομα "Μακεδονία". Τα Σκόπια όμως δεν βρίσκονται στο έδαφος της αρχαίας Μακεδονίας, εκτός από ένα μικρό τμήμα τους (Μοναστήρι κτλ.). Η περιοχή όπου βρίσκονται τα Σκόπια στην αρχαιότητα ονομαζόταν Δαρδανία και οι Δάρδανοι ήταν άγριοι και πολύ εχθρικοί προς τους Μακεδόνες! "Δαρδανία" λοιπόν πρέπει να ονομασθούν τα Σκόπια, ή αν προτιμούν Βαρντάρσκα, όπως ήταν το όνομα της περιοχής αυτής πριν ο Τίτο και ο Στάλιν τη μετονομάσουν σε Μακεδονία, για τους επεκτατικούς στόχους τους εναντίον μας.
Η Μεγάλη Βρετανία, μια χώρα μεγάλη κι ισχυρή, είχε το όνομά της επί αιώνες και δεν το είχε κλέψει από κανένα Αναγκάστηκε όμως να το αλλάξει σε Ηνωμένο Βασίλειο για να ενταχθεί στην Ε.Ε., επειδή η Γαλλία έχει την επαρχία της Βρετάνης. Αλίμονο αν εμείς επιτρέψουμε να ενταχθούν τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. με ονομασία που να περιέχει το όνομα της Μακεδονίας μας! Θα είναι μεγάλη ντροπή και πατρίδα μας θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά!
πηγή:Εφημερίδα Μακεδονία

7 σχόλια:

  1. to onoma makedonia einai geografikos
    prosdiorismos
    makedones einai oi katikoi pou vriskontte ston evritero geografiko
    xoro ths makedonia pou perilambanei
    thn ellhnikh makedonia slavikh kai boulgarikh
    istera apo 3000 xronia den boroume na milame gia "makedonikh ethnothta"
    me kathara xaraktiristika pou xaraktirizoun ena ethnos
    sinepos o oros makedonia
    anaferete se mia pale pote autokratoria ths opias ta xaraktiristika aliothikan kai xathikan mesa sto xrono
    gia to hta kai ti einai

    prin 10 xronia pou mas dinane syntheth onomasia kaname parelaseis
    tora tha paroume ton poulo na hremisoume...

    elpizo thn epomenh dekaetia na mhn doume na anagnorizete i voria kypsos kai na klegomaste giati den ixame pei nai sto sxedio annan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελευταία μας ευκαιρία (κι αν τη φτύσετε κι εσείς τα εθνίκια... ΧΑΣΑΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ):

    Slavic-Albanian Republic of Macedonia

    (S.A.R.O.M.)

    (αντί για F.Y.R.O.M.)


    Προωθείστε το ενωτικά.
    Πλεονεκτήματα πολλά. Γράμματα του αλφαβήτου 60% ίδια, παλιές επιγραφές μπορούν να διορθωθούν εύκολα, σβήνοντας το 'F.Y.' και γράφοντας 'S.A.')

    ΟΛΟΙ ευχαριστημένοι πλην ακραίων.

    Αν το κλωτσήσετε κι εσείς τα εθνίκια -το επαναλαμβάνω- ΧΑ-ΣΑ-ΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο ! Έχουμε τον ελέφαντα, τον ονομάζουμε γάτα και 121 χώρες συμφωνούν πως είναι γάτα!

    Έχουμε ΛΑΛΗΣΕΙ παγκοσμίως.

    Ξυπνάτε γιατί δεν είναι μόνο το όνομα! Πριν λίγες μέρες έκαναν οι Αλβανοί της Βαρντάσκα διαδηλώσεις υπέρ του Κοσσόβου. Έχουν δυο κόμματα στην εκεί Βουλή. Το Κόσσοβο ανεξαρτητοποιείτε. Υπάρχουν διαδοχικά σύνορα μεταξύ Κοσσόβου-Αλβανίας-Βαρντάσκα!

    Δεν υπάρχουν "εθνίκια" και "κουμούνια" και "ανάρχια" εδώ. Εδώ υπάρχουν Έλληνες και ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας. Ξεκολλάτε.

    Για ξεστραβωθείτε λίγο:
    http://www.tech-spot.gr/2007/10/13/366/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδία το κακό στην Ελλάδα είναι οτι ουσιαστίκα Ντρεπόμαστε να αναφέρουμε και να υπερασπιστουμέ κατι που είναι Ελληνικό 100%!!Εγώ δεν είπα να πάμε να πάρουμε την Πόλη!!!Είναι όμως τραγικό να μην μπορούμε να υπερασπιστούμε κατι για το οποίο υπάρχουν ιστορικές αποδείξεις. Δυστυχώς σε πόλλα θέματα κανουμε πίσω και δεν διεκδικούμε αυτά που μας αναλογούν.Και όλα αυτά καποιά στιγμή θα τα βρούμε στο δρόμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Filaraki sigxaritiria gia ta thematakia sou..Epikaira kai ediaferonta..Pragmatika poli kali douleia..Den tha sxoliaso kati gia to makedoniko giati nomizo oti me to na milame giayto prospathoume na apodeiksoume oti den eimaste elefantes..As paroun drastika metra oi "megaloi" epitelous!!sinexise tin kali prospatheia aderfe..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. stelpas Says:

    kourtgeo, ειδα το ποστ που με παρεπεμψες.Υποστηριζει πως οι Μακεδονες ηταν ελληνες.Μπορει.Ομως κανουμε,σαν λαος,ενα μεγαλο λαθος.Να πιστευουμε δηλαδη πως ειμαστε η συνεχεια των αρχαιων ελληνων.Και πολιτισμικα αλλα(αυτο κι αν ειναι ανιστορητο) και γονιδιακα.

    Απο την εποχη των αρχαιων ελληνων εχουν περασει απο αυτο τον τοπο εκατομυρια ανθρωποι απο ολη την βαλκανικη.Θεωρω πολυ πιο πιθανον,σχεδον σιγουρο,να καταγομαι απο καποια βαλκανικη οικογενεια παρα απο καποια αρχαιοελληνικη.

    Νομιζω οτι το παραπανω αρθρο τοποθετει την αληθεια εκει που λες.Στην μεση.Χασαμε μεγαλη ευκαιρια να ακολουθησουμε την κοινη λογικη πριν απο 15 χρονια.Διπλωματκο λαθος τοτε.Μακαρι,αν και δυσκολο,να μην ακολουθησει και η διπλωματικη ηττα τωρα.Γιατι σιγουρα θα ειναι διπλωματικη ηττα αν τελικα δεν βρεθει συμβιβαστικη λυση.

    Δεν φταιει ο…ξενος παραγοντας σε αυτη την περιπτωση.Αλλα το εκπαιδευτικο μας συστημα που δεν μας μαθαινει την ιστορια σωστα ωστε να παιρνουμε,σαν πολιτες,σωστες αποφασεις….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

iLove σχόλια